LOKDUIF 3D MET STOK

€300

Een lokvogel (houtduif) die is ontwikkeld voor jagers op duiven die een vangkooi rond hun post willen maken om houtduiven aan te trekken.

Ideaal voor de jacht op houtduif in graan-, maïs-, koolzaad- en andere velden. Deze hoogwaardige en uiterst realistische lokvogel neemt weinig plaats in in je tas. Inclusief stok.

Vraag & Antwoord
Levering aan huis of afhalen in de winkel
Beschikbaar
Controleer de voorraad van dit artikel in je winkel
ECODESIGN
Soortgelijke producten
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6

PRODUCTVOORDELEN

Visuele efficiëntie

Visuele efficiëntie

Realistische imitatie van een duif dankzij de kwaliteit van de kleuren.

Slijtvastheid

Slijtvastheid

Hoogwaardige kleuren die bestand zijn tegen zon, regen en wrijving.

Veelzijdigheid

Veelzijdigheid

2 houdingen mogelijk dankzij de inbegrepen stok (etende of staande duif).

Ecodesign

Ecodesign

Kunststof gemaakt op basis van 100% gerecycled polyethyleen met hoge dichtheid.

Compactheid

Compactheid

De lokvogels kunnen op elkaar worden gestapeld om ruimte te besparen.

TECHNISCHE INFORMATIE

Een realistische lokduif om je kans op het aantrekken van houtduiven te vergroten

Dit kunststof exemplaar is de eerste lokvogel in de vorm van een houtduif die volledig door onze teams is ontwikkeld. Ons doel bij Solognac is ervoor te zorgen dat houtduif en jager elkaar treffen: daarvoor moet de afstand tussen vogel en jager verkleind worden. Het realisme van deze lokvogel, vooral wat betreft de kleuren en afmetingen, speelt een belangrijke rol bij het aantrekken van houtduiven.

Het realisme: een essentieel aspect

Als je jaagt op vliegende houtduiven, is het essentieel dat de vangkooi op de grond zo massief, compleet en realistisch mogelijk is om houtduiven te lokken. De gebruikte kleuren imiteren de kleuren van de vogel zo goed mogelijk, en de lokduif is bestand tegen aantasting door zon, regen, zand en wrijving tegen andere lokvogels, bijvoorbeeld tijdens het vervoer.

Een veelzijdige lokvogel: twee mogelijke houdingen dankzij de geïntegreerde, vast te klikken stok

Je kunt de lokvogels opstapelen om minder plaats in te nemen tijdens het vervoer. Wel zo handig als je met 10, 20, 30 of zelfs meer vogels naar je post gaat. Op de bovenkant hebben we twee gaten aangebracht: zo kun je kiezen of de lokvogel een etende of staande duif imiteert, dankzij de geïntegreerde stok. Die stok zit vastgeklikt onder de lokvogel (zo hoef je de onderdelen dus niet los te vervoeren en raak je de stok niet kwijt).

En ook nog met oog voor het milieu?

Maar dat is niet alles! Tijdens het hele ontwikkelingsproces van deze lokvogel is de milieu-impact leidend geweest. In plaats van gewoon plastic te gebruiken om deze lokvogel te maken, hebben we de milieu-impact verkleind. Hoe? Dankzij het gebruik van 100% gerecycled polyethyleen.

Hoe plaats je de lokvogels op de grond?

We adviseren je om lokduiven niet willekeurig te plaatsen. Je moet rekening houden met 3 belangrijke factoren: de windrichting, de richting waaruit de houtduiven aankomen en de locatie van je post. Er zijn meerdere vangkooien mogelijk, maar als de omstandigheden ideaal zijn (de wind in je rug en de vogels komen van voren aan), plaats de lokvogels dan op 20-25 m van je aanzit in een grote "U" op de grond, zodat de houtduiven in het midden neerstrijken.

Vergroot je kans om houtduiven aan te trekken met deze tips

Om je vangkooi nog realistischer te maken, adviseren we je om ook onze nieuwe lokvogels 500 te gebruiken, en mobiele lokvogels die je in de wind plaatst (zoals hypaflaps of lokduiven met draaiende vleugels, zodat ze bewegen). Draag daarnaast camouflagekleding en vergeet ook je aanzit niet! Bekijk daarvoor bijvoorbeeld ons camouflagescherm.

Afmetingen en gewicht

Lengte: 32 cm
Breedte: 14,5 cm
Gewicht: 135 g

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Hoofddeel 100% Gerecycleerd hogedichtheidpolyethyleen handvat 100% Acrylonitril butadieen styreen

VOORRAADADVIES

Niet op een vochtige of te zonnige plek bewaren. Verwijder stof, zand en ander vuil met een vochtige doek. Niet met een schuurspons over de lokvogel wrijven tijdens het schoonmaken.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas.

AFBEELDINGEN

LOKDUIF 3D MET STOK
LOKDUIF 3D MET STOK
LOKDUIF 3D MET STOK
LOKDUIF 3D MET STOK
LOKDUIF 3D MET STOK

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord