COMPEX Rugomslagband voor pijnverlichting - S/M

€13999

Verwarmde rug omslagband voor pijnverlichting. Compatibel met Compex TENS / Heat apparaat om pijn te verlichten.

Kleur: Zwart

S/M

Uitsluitend online verkocht en verzonden door Compex Belgique Nederland

Onze diensten:

  • Geselecteerd door Decathlon
  • Enkel levering aan huis
  • Retour gedurende 30 dagen

Beschrijving

Maat L/XL is bedoeld voor mensen met een middelomtrek tusses 64 tot 94 cm ter hoogte van de navel.

Rugomslagband voor pijnbestrijding met comfort en ondersteuning van de lage rug. Het Compex TENS / Heat apparaat in combinatie met de rugpakking biedt acht modi om tijdelijk pijn te verlichten, hetzij als gevolg van lichaamsbeweging, huishoudelijk werk, werk of van dagelijkse activiteiten. De TENS-functie helpt ook bij chronische pijnbehandeling, hardnekkige pijn en pijn geassocieerd met artritis. Gebruik het touchscreen om je programma, intensiteit en warmtestand te kiezen.

*Geen elektroden nodig
*Anatomische elektroden plaatsingen
*Compressie en warmte om spieren te ontspannen
*8 verschillende TENS / EMS-programma's
*2 warmtestanden
*Draadloos en draagbaar
*Verkrijgbaar in 2 maten

WAT IS TENS? TENS (transcutane elektrische neurostimulatie) zijn kleine elektrische pulsen die via een apparaat worden afgegeven en die pijn op twee verschillende manieren kunnen helpen verlichten. Door de sensorische zenuwen te stimuleren door middel van TENS, produceert het lichaam een hoog gehalte aan endorfines om de pijn in het lichaam te verminderen. De andere methode van pijnverlichting, bekend als de Gate Control Theorie, blokkeert de pijnsignalen naar de hersenen.

EMS VS. TENS EMS (elektrische musculaire stimulatie) wordt vaak verward met TENS (transcutane elektrische neurostimulatie), wat een veelgebruikte modaliteit is in de fysiotherapie. Compex EMS levert een elektrische stroom met een specifiek ontworpen frequentie om de motorische zenuwen te stimuleren. Deze zenuwen activeren de spier om samen te trekken op basis van de hoeveelheid intensiteit die via het apparaat wordt toegepast. De hersenen doorlopen een soortgelijk proces wanneer daadwerkelijk gewichten worden opgetild. TENS is ontworpen om de sensorische zenuwen te stimuleren. Sensorische zenuwen ontvangen doorgaans een signaal dat ze doorgeven aan de hersenen, waarna de hersenen beslissen of de stimulus pijnlijk, zacht, warm, etc. is. Bij gebruik van een TENS-programma is het doel om pijn te verlichten door ofwel een endorfine-afgifte te veroorzaken (lage frequente TENS-programma's) of om de pijnsignalen naar de hersenen te blokkeren via de Gate Control theorie (TENS-programma's met hoge frequentie).

Technische informatie

Staat

Nieuw

Overige informatie

Samenstelling

Wat zit er in de doos : COMPEX rugomslagband voor pijnbestrijding, control unit, micro-usb-kabel, instructie handleiding

Gebruikersbeoordelingen