Paardrijcap voor volwassenen en kinderen 520 grijs camel

€6000
Ref. : 8569333

Ons team van enthousiaste ruiters ontwikkelde deze comfortabele en stevige cap om je hoofd te beschermen bij een val, ongeacht de discipline die je beoefent.

Op zoek naar een comfortabele rijcap? Dankzij zijn ergonomisch bevestigingssysteem zit deze cap zo comfortabel dat je vergeet dat je hem draagt. De binnencap is uitneembaar, wasbaar en vervangbaar.

Kleur: Donkergrijs / Hazelnoot

 • S/53cm Niet online beschikbaar
 • S/54cm Niet online beschikbaar
 • M/55cm Niet online beschikbaar
 • M/56cm Niet online beschikbaar
 • M/57cm Niet online beschikbaar
 • M/58cm Niet online beschikbaar
 • L/59cm Niet online beschikbaar

Onze diensten:

 • Gratis afhaling in de winkel
 • Gratis levering
 • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
 • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Impactbescherming

Stevige rijcap, getest en goedgekeurd volgens EN1384

Gebruikerscomfort

Comfortabele bevestigingen en schuim om drukpunten te beperken.

Ventilatie

Hou het hoofd koel dankzij een technisch en optimaal ventilatiesysteem.

Stabiliteit

Verbeterd bevestigingssysteem om goed aan te sluiten om het hoofd.

Technische informatie

Norm:

Cap die voldoet aan de norm EN1384

Maten:

van 53 tot 61.

Licht:

520 g (in maat 57).

Bescherming:

Een cap moet in de eerste plaats het hoofd van de drager beschermen. Het model 520, dat we in onze ateliers uitgebreid hebben getest en op de proef hebben gesteld, heeft een schaal in polycarbonaat en ABS die bij een impact een deel van de energie absorbeert door gedeeltelijk te vervormen en/of dankzij het beschermingsmateriaal. Vervang je cap na een val: de vervorming is niet altijd te zien met het blote oog, soms is de cap alleen binnenin vervormd.

Comfort:

Onze ingenieurs stonden voor een uitdaging: een paardrijcap ontwikkelen die stevig en robuust is, maar ook licht en uiterst comfortabel. Hiervoor verbeterde het Fouganza-team de ergonomie van het bevestigingssysteem, om nog beter aan te sluiten om het gezicht. Het is gemaakt van dik en heel zacht polyester en voelt dus heel comfortabel aan! De binnencap is uitneembaar en wasbaar en zit met klittenbanden vast in de schaal. De schuimstukken erin zijn zo aangebracht dat ze drukpunten beperken.

Optimale ventilatie:

Pony- of paardrijden kan ontzettend hard werken zijn! Om te voorkomen dat je oververhit raakt en om de transpiratie optimaal af te voeren, is de rijcap 520 uitstekend geventileerd. Dankzij 27 openingen voor- en bovenaan en ventilatiekanaaltjes onder de schaal kan de lucht circuleren en is de ventilatie optimaal. De luchtstroom komt binnen langs de voorkant en wordt bovenaan afgevoerd... Nooit meer haren die nat zijn van het zweet na het rijden!

Blijft goed zitten:

Een paardrijcap die niet goed op je hoofd zit en wiebelt, kan je hoofd niet beschermen. Het bevestigingssysteem van de rijcap 520 werd volledig vernieuwd zodat hij optimaal blijft zitten: na diverse tests zijn onze ontwikkelaars erin geslaagd een ergonomisch systeem te creëren dat over de nek en onder de kin van de ruiter loopt zonder ergens te knellen. Het systeem sluit goed aan om het hoofd en laat je ongehinderd bewegen. De cap blijft perfect zitten. Opdracht volbracht!

Hoe kies je een rijcap?

Onze rijcap 520 is verkrijgbaar in verschillende maten, van 53 tot 61. De Decathlon-winkels hebben een groot aanbod, maar het kan altijd gebeuren dat jouw maat niet in voorraad is: aarzel dan niet om je cap te bestellen op onze website! Om je bescherming goed te kiezen, meet je je hoofdomtrek en pas je de cap. Je rijcap moet goed passen om je te kunnen beschermen! Koop voor kinderen nooit een paardrijcap op de groei.

Slim:

Lange lokken zijn niet altijd makkelijk weg te stoppen tijdens het rijden, maar heel wat vrouwen dragen de haren liever niet los als ze in het zadel zitten tijdens een training of ruiterwandeling. Speciaal voor hen heeft de cap 520 een slimme oplossing: doordat een van de riempjes van het bevestigingssysteem over de nek loopt, kun je je paardenstaart door de opening tussen de buitenschaal en het riempje halen, zodat die nog beter op zijn plaats blijft. Je moet er maar aan denken ...

Wasbare en vervangbare binnencap:

De cap 520 is voorzien van een binnencap in schuimstof en mesh (ademende stof) voor veel draagcomfort. Die binnencap zit vast met een doeltreffend klittenbandsysteem en kan worden uitgenomen en met de hand gewassen in koud water. Als je rijcap niet beschadigd is en je alleen de binnencap wil vervangen, is dat dus geen enkel probleem! Zo heb je opnieuw schuim in perfecte staat en geniet je weer van veel draagcomfort zonder dat je een compleet nieuwe cap moet aanschaffen.

Onderhoudsgemak:

De buitenkant van de rijcap kun je schoonmaken met een doekje.
We raden je sterk af om oplosmiddelen of andere agressieve schoonmaakproducten te gebruiken, die kunnen de cap beschadigen waardoor hij minder doeltreffend wordt. De uitneembare binnencap mag in de wasmachine op 30°C.
Gebruik een stoffen tas om je cap op te bergen of te vervoeren. Zo bescherm je hem tegen vuil, krassen en zonlicht.

Een stijlvolle look:

De rijcap 520 is verkrijgbaar in verschillende modellen, zodat er een cap is voor ieders smaak. Geverfd of bekleed met suède, elke cap heeft zijn eigen mooie punten. Sommigen verkiezen een klassieke versie met zuivere lijnen en in één kleur, anderen houden meer van de versie in twee kleuren. Voor de fans van dressuur is er uiteraard ook een model met strass.

De rijcap afstellen:

Voor een optimale bescherming moet een cap nauw aansluiten tegen het hoofd, zonder ergens te knellen. Als het bevestigingssysteem en het riempje achter aan de cap goed zijn afgesteld, kan hij niet naar voren, naar achteren of opzij kantelen, zelfs niet als je met je hoofd schudt.
De riempjes van de cap moeten onder de kaak lopen, niet ter hoogte van de kin. Ze moeten voldoende aangespannen zijn zodat de cap niet kan kantelen, maar ook niet zo strak dat ze knellen

Schokabsorptie:

Deze cap is ontwikkeld om een deel van de energie van een klap te absorberen, waarbij een gedeelte van de buitenschaal en/of de beschermende vulling beschadigd kan raken.

Een cap beperkt de kans op ernstig letsel aan het hoofd. De bescherming door een cap hangt af van de omstandigheden van het ongeval, het dragen van een cap voorkomt niet altijd een dodelijk ongeval of langdurige invaliditeit van de ruiter.

Gebruiksinstructies:

We weten dat je niet kunt wachten om de cap uit te proberen, maar lees toch even de handleiding voor je hem gebruikt, voor je eigen veiligheid.
De cap is uitsluitend bedoeld voor paardensport en niet geschikt voor gemotoriseerde sporten, skeeleren of vliegsporten. Mocht je zin hebben in bobsleeën, formule 1-racen of deltavliegen dan houden we je niet tegen, maar dan is deze rijcap beslist niet geschikt. We raden je in dat geval aan een meer geschikte bescherming te kiezen.

Levensduur:

Als de rijcap in de juiste omstandigheden werd bewaard en nooit werd blootgesteld aan een klap, raden we aan om hem 5 jaar na de productiedatum (op het etiket) te vervangen.

Schade kan onzichtbaar zijn, daarom moet elke rijcap die een klap heeft gehad, vervangen worden.

Retourneren van persoonlijke beschermingsmiddelen

Een cap is een PBM (persoonlijk beschermingsmiddel).

Ga dus goed na of dit product geschikt is voor jou voor je het koopt (model / maat / kleur).
Om dit product een tweede leven te kunnen geven mocht het je niet bevallen, moet je het terugbezorgen met de handleiding, de etiketten er nog aan, alle eventuele accessoires en de originele verpakking. Denk hieraan, zodat we samen onze planeet kunnen beschermen.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Omhulsel 60% Acrylonitril Butadieen Styreen, 40% Polycarbonaat Hoofdvoering 100% Polystyreen Weefsel 100% Polyamide Gespen 100% Polyoxymethyleen

VOORRAADADVIES

Uit de buurt van warmtebronnen houden, zoals een verwarmingstoestel of de hoedenplank van een auto in de zon. Warmte kan de beschermende eigenschappen van de polystyreen binnencap aantasten

GEBRUIKSAANWIJZING

Voor paardrijden. VERVANG ELKE CAP DIE EEN SCHOK HEEFT GEHAD

TESTS

In een onafhankelijk laboratorium getest overeenkomstig de geldende regelgeving.

Goedgekeurd door

Aangemelde instantie nr. 2008, Dolomiticert s.c.ar.l

Gebruikersbeoordelingen

Vraag & antwoord