Rol monofilament tennisbesnaring TA 990 Power 1,2 mm 200 m zwart

€7000

Onze ontwikkelaars hebben deze besnaring gemaakt voor experts die hun snaren binnen de 10 uur breken en power en controle willen.

Met deze polyesterbesnaring voor expert spelers sla je snel en gecontroleerd, dankzij de snaardikte van 1,2 mm.

Vraag & Antwoord

PRODUCTVOORDELEN

Vermogen

Vermogen

De samenstelling in soepel polyester geeft de bal veel snelheid.

Richtingcontrole

Richtingcontrole

Het polyester van 1,2 mm levert een verbluffende balcontrole op.

Schuurbestendig

Schuurbestendig

Het polyester zorgt voor een levensduur van 10 u., ideaal voor experts.

Effecten

Effecten

De doorsnede van 1,2 mm geeft ze prima topspincapaciteiten.

TECHNISCHE INFORMATIE

Welke spanning?

Een matige snarenspanning (18 tot 23 kg) geeft meer comfort, spin en kracht. Je boet dan wel in op controle en precisie.
Een hoge spanning (> 23 kg) biedt meer precisie en controle. Opgelet echter voor tendinitis. Bovendien heb je minder spin en minder kracht.

Monofilament?

Voor monofilamentsnaren raadt Decathlon een spanning tussen 19 en 22 kg aan. Monofilamentsnaren zijn absoluut af te raden voor kinderen onder de 15 jaar om blessures te voorkomen. Dit type besnaring is vooral bestemd voor snarenslijtende tennissers (die hun snaren na minder dan 10 uur breken), omdat ze heel snel hun spanning verliezen (20% spanningsverlies na 3 speeluren).

Multifilament?

Voor multifilamentbesnaringen is een spanning van 25 kg echt wel het maximum. Dit soort besnaringen is bedoeld voor mensen die snel last hebben van peesontstekingen, voor jongeren en voor mensen die hun snaren niet snel verslijten. Multifilamentsnaren houden de spanning heel goed vast en blijven lang vinnig.

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Touw 100% Polyester

VOORRAADADVIES

Vermijd plotse variaties in temperatuur en vochtigheidsgraad. Laat je racket niet in de koffer van de auto liggen: de temperatuur kan er sterk oplopen of dalen!

TESTS

Alle geafficheerde productvoordelen worden getest en gevalideerd in ons lab: De breukvastheid van de snaren testen we met de zogeheten Canon Ball, een machine die de duurzaamheid van elke besnaring beoordeelt. De krachttest doen we met een Charpy-kerfslagmeettoestel, om na te gaan in hoeverre de besnaring de energie weer vrijgeeft en in staat is om je slagen snelheid te geven.

Goedgekeurd door

door onze technische partners Steve Darcis (nr. 38 op de ATP-ranking in 2017) en Nicolas Escudé (nr. 16 in 2001) en onze 90 'testambassadeurs'.

Vraag & Antwoord