Tennisbesnaring Rip Control multifilament 1,30 mm naturel

€1300
€109/m
8340955

Voor gevorderde spelers die hun snaren na 10 tot 20 uur spelen breken en op zoek zijn naar controle en gevoel.

De unieke lintgedraaide constructie van de Head Rip Control multifilament snaar 1,3 mm en de getextureerde afwerking, ideaal om met veel spin te spelen, zorgen voor een heerlijke beleving op de court.

Kleur: OKER
Levering aan huis of afhalen in de winkel
Beschikbaar
Controleer de voorraad van dit artikel in je winkel
Tweedehands
Soortgelijke producten
Media 0
Media 1

PRODUCTVOORDELEN

Vermogen

Vermogen

Zeer goed dankzij de multifilament constructie.

Effecten

Effecten

Veel spincapaciteit dankzij de getextureerde afwerking.

Richtingcontrole

Richtingcontrole

Uitstekende besnaring voor nauwkeurig spelen, dankzij de snaardikte.

Durable string tension

Durable string tension

Uitstekend behoud van snaarspanning tot 6 maanden gebruik.

TECHNISCHE INFORMATIE

Welke spanning?

Een matige snarenspanning (18 tot 23 kg) geeft meer comfort, spin en kracht. Je levert dan wel in op controle en precisie.
Een hoge spanning (> 23 kg) biedt meer precisie en controle. Opgelet echter voor tendinitis. Bovendien heb je minder spin en minder kracht.

Monofilament?

Voor monofilament snaren raadt Decathlon een spanning tussen 19 en 22 kg aan. Monofilament snaren zijn absoluut af te raden voor kinderen onder de 15 jaar om blessures te voorkomen. Dit type snaren is vooral bestemd voor snarenslijtende tennissers (die hun snaren na minder dan 10 uur breken), omdat de snaren heel snel hun spanning verliezen.

Multifilament?

Voor multifilament snaren is een spanning van 25 kg echt wel het maximum! Dit soort besnaringen is bedoeld voor mensen die snel last hebben van peesontstekingen, voor jongeren en voor mensen die hun snaren niet snel verslijten. Multifilament snaren behouden heel goed hun spanning.

Wanneer moet ik mijn besnaring vervangen?

De prestaties van je racket hangen voor 50% af van het frame en voor 50% van de besnaring! Houd je snaren dus in topvorm.
Voor wie veel snaren breekt: vervangen bij breuk.
Voor tennissers die hun snaren nooit of zelden breken, raadt Decathlon aan om ze te vervangen afhankelijk van hoe vaak je speelt. Voorbeeld: Speel je 1 keer per week, dan vervang je je besnaring 1 keer per jaar. Speel je 3 keer per week, dan vervang je je besnaring 3 keer per jaar.

Tip van Decathlon

Een soepele besnaring te hard onder spanning zetten tast het rendement aan. Met wat minder gespannen snaren speel je zelf ook meer ontspannen en zonder te forceren. Het komt je kracht ten goede. Je snaren slijten hoe dan ook, zelfs al breken ze niet. Ze verliezen hun rek en oorspronkelijke eigenschappen. De snaardikte (diameter) is ook bepalend voor je gevoel. Hoe dunner, hoe meer power en effect. Hoe dikker de snaren, hoe steviger en belastender ze zijn!

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Mantel en 1e laag: polyurethaan. Vezels en 2e laag: polyamide.

VOORRAADADVIES

Vermijd te grote temperatuurschommelingen. Laat je racket niet in de kofferbak van de auto liggen: de temperatuur kan er sterk oplopen of dalen!