TENNISRACKET VOOR VOLWASSENEN AUXETIC RADICAL MP ORANJE 300 G

€19000
Ref. : 8813206

Dit racket is ontwikkeld voor expert tennisspelers en -speelsters die op zoek zijn naar controle en stabiliteit.

Het nieuwe racket HEAD Auxetic Radical MP is voorzien van de nieuwe Auxetic-technologie en staat garant voor een zeer goede combinatie van controle en stabiliteit.

Kleur: Fluo-oranje / Navyblauw

  • GRIP 2 Niet online beschikbaar
  • GRIP 3 Niet online beschikbaar
  • GRIP 4 Niet online beschikbaar

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Precisie

Het slagvlak van 632 cm² en het Control Pattern garanderen een zeer goede controle.

Stabiliteit

De Auxetic-technologie en de hoge swingweight zorgen voor meer stabiliteit.

Kracht

Het 16x19-snaarpatroon en verhoogde swingweight zorgen voor power.

Technische informatie

Gewicht (onbespannen)

300 gram

Gewicht: wordt aangegeven in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (power). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder.

Balans (onbespannen racket)

32 cm

Balans: dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht), hoe wendbaarder je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

630 cm²

Bladgrootte: de oppervlakte van het slagvlak in cm². De bladgrootte heeft een invloed op de tolerantie en power van het racket. Hoe groter het slagvlak, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe kleiner het slagvlak, hoe meer controle je ervaart, maar hoe minder power en tolerantie.

RA

63 Ra

Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen wanneer je een bal opvangt. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgegeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Swingweight (onbespannen)

SW = 295

Swingweight geeft aan hoe wendbaar het racket is en hoe goed het de energie van de slag kan overdragen naar de bal (de power). Hoe hoger de swingweight, hoe meer power het racket biedt maar hoe minder wendbaar het is. Heeft een racket daarentegen een lage swingweight, dan is het wendbaarder maar ook minder krachtig. De swingweight hangt nauw samen met het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Snaarpatroon

16 x 19

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dus het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm

Lengte: de lengte van het racket van onderaan de greep (grip) tot de top van het slagvlak, gemeten in centimeter. Hoe groter het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket wendbaarder is, maar minder power biedt.

Doorsnede (mm)

20/23/21

Auxetic

De Auxetic-technologie, ontwikkeld door Head, is geïntegreerd in de kern van het racket. Ze zorgt voor meer gevoel en een betere respons van het racket bij de impact.

Head Control Pattern

Het Control Pattern is dichter aan de lengtesnaren rond het midden van het slagvlak en opener tegen het frame, zo vergeeft het racket sneller off-centre slagen.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Goedgekeurd door

Taylor Fritz, Diego Schwartzman

Gebruikersbeoordelingen