3-in-1-jas om voorbereid te zijn op elke situatie
Het 3-in-1-systeem maakt de jas ideaal bij koude omstandigheden (tot 0°C). Voor reizen naar warme bestemmingen kan je de fleece thuis laten en alleen de regenjas meenemen. Je kan de fleece ook zo dragen, als midlayer over een T-shirt.
Ecodesign
Verschillende keuzes bij de ontwikkeling zorgen voor 13% minder CO₂-uitstoot in vergelijking met het vorige model, dankzij de volgende ingrepen:
- De hoofdstof van de jas is volledig van gerecycleerd polyamide.
- Het mesh binnenin is volledig van gerecycleerd polyester en dope-dyed, een techniek waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd zodat verfbaden overbodig worden.
- De voering in de mouwen en de fleece zijn volledig van gerecycleerd polyester.
Deels gemaakt van gerecycleerde plastic flessen
De voering in de mouwen en de fleece zijn van gerecycleerd polyester. Wat betekent dat? Dat wil zeggen dat het kledingstuk niet alleen technisch is, maar dat we bij de ontwikkeling ervan ook rekening hielden met de milieu-impact. Samengevat: polyestergaren wordt gemaakt op basis van petroleum. Kiezen voor gerecycleerd polyester houdt in dat producten die bestemd waren om te worden weggegooid, zoals productieresten of plastic flessen, worden ingezameld en getransformeerd in plaats van nieuwe grondstoffen te gebruiken. Dat is al een stap in de goede richting, toch?
Hoe wordt de thermische weerstand van een jas getest?
De jas werd onderworpen aan een thermische weerstandstest die meet hoeveel lichaamswarmte verloren gaat aan de buitenlucht. Hoe kleiner dit verlies, hoe beter de jas lichaamswarmte vasthoudt en beschermt tegen de kou. We deden de jas om een warmtepop die menselijke lichaamswarmte en het verschijnsel van transpireren nabootst. Die pop plaatsen we in een klimaatkamer bij temperaturen tot -40°C.
Tot welke temperatuur houdt de jas me warm?
De jas Travel 100 werd goedgekeurd voor een temperatuur van 0°C. Dat wil zeggen dat de jas thermisch comfort biedt tot en met die temperatuur, als je de regenjas en de fleece samen draagt.
Hoe wordt de waterdichtheid van de jas getest?
De test gebeurt in 3 fasen:
- Eerst controleren we of de tape om de naden af te dichten overal goed is aangebracht.
- Vervolgens trekken we een pop de jas aan en zetten we die 3 uur lang onder een douche van 100 liter water per uur.
- De pop is bekleed met een absorberende stof en als delen van die stof donkerder kleuren, geeft dat aan dat de pop nat is. Zo zien we of de jas waterdicht is.
Welke maat kiezen?
De jas is voldoende ruim om er een midlayer onder te dragen (fleece of trui). Kies dus je gebruikelijke maat. Het model is halflang, dat wil zeggen dat de jas tot halverwege je billen komt. Je kan de jas met drukknopen aanspannen in de taille. De capuchon kan je met een koordje aanspannen rond je gezicht. De diepte van de capuchon is verstelbaar met een bandje met klittenband op het achterhoofd.
Waterdichtheid van de onderdelen van de jas
De waterdichtheid van een stof, verkregen door een coating of een membraan, meten we in Schmerber of mm H₂O (de druk uitgeoefend door een waterkolom). Hoe hoger dit getal, hoe beter de stof waterdicht is.
De waterdichtheid van deze jas
De waterdichtheid van een jas is niet beperkt tot die van de materialen: de assemblagetechniek van de verschillende onderdelen is ook een beoordelingscriterium.
Of je jas nu thermisch gelast is of genaaid en vervolgens waterdicht gemaakt, de globale waterdichtheid van je jas wordt gemeten een door Decathlon ontwikkelde douchetest, die regen van verschillende intensiteiten nabootst.
Zo beschermt de regenjas TRAVEL 100 je tegen een regenbui van 12 cm regen in 2 uur.
Gewicht
XS : 1.058 kg
S : 1.122 kg
M : 1.128 kg
L : 1.206 kg
XL : 1.242 kg
2XL : 1.358 kg