De rol van eiwitten
Er zijn drie macronutriënten: eiwitten, vetten en koolhydraten. Ze voorzien het lichaam onder meer van energie in de vorm van calorieën.
Koolhydraten zijn de voornaamste energiebron van het lichaam en vormen de ideale brandstof voor onze inspanningen.
Eiwit is een van deze drie macronutriënten en essentieel voor de opbouw van spiermassa en voor het goed functioneren van ons lichaam.
Hoe bereid je WHEY PROTEIN?
We raden aan om niet meer dan 150 ml water te mengen met 2 flinke lepels WHEY PROTEIN (dat is 30 g) in een shaker met zeef.
Je kunt de hoeveelheid water naar wens verminderen of vermeerderen.
30 seconden schudden en opdrinken.
Voor een romigere drank kan je WHEY PROTEIN ook mengen met 150 ml dierlijke of plantaardige melk.
Na bereiding de shake binnen het uur opdrinken.
Een woordje uitleg over BCAA
Weet je waar die 4 letters voor staan?
Eiwitten bestaan uit ketens van aminozuren. Er zijn 20 verschillende soorten aminozuren, waarvan 9 'essentieel' worden genoemd (het lichaam kan ze niet zelf aanmaken, daarom moeten ze uit de voeding worden gehaald). Daaronder 3 vertakte aminozuren. Of Branched-Chain Amino Acids (BCAA) in het Engels: leucine, isoleucine en valine.
Ze worden vertakt genoemd omwille van hun vorm. Ze dragen bij tot de spieropbouw en het herstel.
Wat is WHEY PROTEIN?
Dit zijn eiwitten gewonnen uit melkwei.
Ze worden snel opgenomen en stimuleren anabolisme (spieropbouw) waardoor ze perfect zijn tijdens het herstel.
Waarom kiezen voor WHEY PROTEIN in poedervorm?
- Bereik gemakkelijker je dagelijkse eiwitbehoefte
- Verbeter het behoud van spiermassa na het sporten
- Varieer je bron van eiwitten
- Het is praktisch (kan worden meegenomen naar de sportschool of naar het werk)
De keuzes die we maakten voor onze nieuwe WHEY PROTEIN
21 g eiwitten en 5,2 g BCAA / shake om je doelen te halen
De nieuwe WHEY PROTEIN is Made in France
Met natuurlijke aroma's en zoetstoffen uit Stevia, een Zuid-Amerikaanse plant
Smaak en onze bewuste keuze voor een korte en eenvoudige ingrediëntenlijst
We wilden een eiwit bieden met een uitgebalanceerde smaak die lang blijft hangen.
Als je gewend bent aan eiwitpoeders met kunstmatige zoetstoffen lijkt onze nieuwe WHEY PROTEIN in het begin misschien minder uitgesproken van smaak.
Om de smaak te versterken, kan je variëren met de hoeveelheid vloeistof die je bij het poeder doet. Een verschil van 50 ml zal bijvoorbeeld al een merkbare invloed hebben op de smaak en textuur.
Op basis van onze tests raden we 150 ml per shake aan.
KWALITEIT VAN DE PRODUCTIE EN CERTIFICATEN
Onze WHEY PROTEIN wordt geproduceerd in Frankrijk
50% van het hoofdingrediënt (eiwit) is van Franse oorsprong en 50% van Nederlandse.
De productielocatie is 'IFS Food'-gecertificeerd
De producten worden gemaakt in overeenstemming met de goede productiepraktijken en met de beginselen en methodes van de HACCP.
In overeenstemming met de regels en om je smaakkwaliteit te garanderen
WANNEER WHEY PROTEIN INNEMEN?
Neem een shake als hersteldrank binnen de 30 minuten na het sporten.
We raden je aan je shakebeker meteen na gebruik af te wassen.
Je kunt ook een shake WHEY PROTEIN drinken bij het ontbijt of net voor de training.
Gebruiksadvies
Ter ondersteuning bij het sporten. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een evenwichtige, gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.
Vraag bij langdurig gebruik (> 6-8 weken) raad aan een arts.
Dit product niet gebruiken bij nierinsufficiëntie of leverinsufficiëntie. Niet geschikt voor zwangere vrouwen of personen jonger dan 14 jaar. Buiten bereik van kinderen bewaren.
Lactosegehalte per 100 g
+/- 10 g
Voedingswaarde
Voedingswaardetabel:PER 100 g | PER SHAKE (30 g)
Energie: 361 kcal | 108 kcal
Energie: 1538 kJ | 461 kJ
Vetten: 2,2 g | 0,8 g
waarvan verzadigde vetzuren: 1,3 g | 0,3 g
Koolhydraten: 15 g | 4,5 g
Waarvan suikers: 13 g | 3,4 g
Vezels: 1,5 g | 0,4 g
Eiwitten: 70 g | 21 g
Zout: 1,3 g | 0,45 g