American football uitrusting

American football accessoires

Op zoek naar handschoenen voor American Football die je een uitzonderlijke grip bieden? Of wil je misschien wel een echte American Football helm aanschaffen? Ontdek hier ons aanbod!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
4/5 Op basis van 35 Beoordelingen in de winkels en online

Waarom American Football handschoenen dragen?


American Football-handschoenen geven je ontzettend veel grip. Een quarterback kan misschien met zijn blote handen spelen (handschoenen zijn geen verplichte uitrusting), als receiver kan je een paar gloves wel gebruiken bij het vangen van hoge en scherpe passes. Dankzij het grote contactoppervlak tussen handpalm en bal bieden onze handschoenen voor receivers veel grip en comfort. De grip wordt verzekerd door een print op de handpalm ofwel een siliconen handpalm. Door het gebruik van stretchmaterialen aan de binnen- en buitenkant passen American Football-handschoenen doorgaans als gegoten. Ze zijn rekbaar en hebben een natuurlijke pasvorm dankzij de flexibiliteit van het materiaal.


Alles wat je nodig hebt om American Football te spelen


Bij Decathlon koop je niet alleen een American Football-bal, maar kan je echte handschoenen en kledij en andere accessoires voor American Football kopen. Wil je de sport ontdekken? Met onze Kipsta American Football aan een fair play prijs kan je met een technisch degelijk bal je eerste worpen doen, yards winnen of touchdowns scoren. Deze American Football is beschikbaar in zowel junior maat als de officiële maat voor volwassenen in wedstrijd. Welkom in het American Football universum van Decathlon.


Hoe wordt American Football gespeeld?


Op een American Football veld staan - net zoals op een voetbalveld - 11 spelers tegenover elkaar. Maar het wordt helemaal anders uitgevoerd. Een team bestaat uit 46 spelers, die in drie groepen zijn in te delen: aanval (offense), verdediging (defense) en special teams.(voor field goals of kick-offs). Deze groepen mogen niet samen op het veld staan. Als het ene team mag aanvallen moet de tegenstander verdedigen en vice versa. Spelers specialiseren zich meestal in een specifieke positie in aanval of verdediging en worden zeer zelden ergens anders ingezet. Daarom wordt bij balbezit of balverlies het hele team vervangen. Een quarterback is cruciaal voor de aanval van een team, hij verdeelt het spel en is dan ook één van de meest populaire figuren in de sport.


Het speelveld is 100 yards lang, met aan beide uiteinden een 'endzone' van 10 yards, waarin teams touchdowns scoren. Het ultieme doel van de offense (aanvallers) is om de endzone van de tegenstander (defense-verdedigers) te bereiken en dus een touchdown te vieren. Er staan ook twee hoge doelpalen (vergelijkbaar als in rugby) aan beide uiteinden van het veld. Die dienen als doelwit voor kickers, die een extra punten kunnen toevoegen aan de score na een touchdown


Kan je nog volgen? Er komt wel nog wat bij kijken, maar als je graag meer te weten komt, contacteer ons gerust of ga eens te rade op het internet, of zelfs bij een Belgische American Football club.


Kan je American Football in België spelen?


Ja, in België kan je American Football spelen. De Belgian American Football League (BFL) is lid van de European Federation of American Football (EFAF) en organiseert de Belgische competities bestaande uit twee conferenties: de Flemish American Football League (FAFL) en de Ligue francophone de football américain de Belgique (LFFAB).Op het einde van het seizoen wordt de Belgian Bowl gespeeld. Dan nemen de twee beste teams uit België het tegen elkaar op. American Football is misschien niet zo populair in Europa als in Amerika, toch telt ons kleine land heel wat liefhebbers en tal van goed georganiseerde clubs.


Laat ze kiezen