Kledij

Kleding voor American football

Het is niet altijd makkelijk om een outfit voor American Football in een sportwinkel te vinden. Gelukkig biedt DECATHLON enkele oplossingen aan om American Football toegankelijk te maken. Van een basic American Football shirt tot het shirt van je favoriete NFL-team. Ontdek hier ons huidige aanbod met American Football-kledij.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
€4300 −36%
€2750
*De uitverkoop begint op 25/9/2023

Welke kledij voor American Football?


Naast een bal voor American Football, handschoenen, een helm en andere bescherming, heb je uiteraard ook een American Football-outfit nodig. Een shirt dat groot genoeg is om over je harnas te passen. Zo’n American Football-shirt is erg stevig dankzij het materiaal waaruit het gemaakt is. Dankzij de rekbare stof kan je het shirt dragen over je harnas, dat deel uitmaakt van het beschermingsmateriaal van een American Football-speler. Een American Football shirt heeft geen beschermpads.


Alles wat je nodig hebt om American Football te spelen


Bij Decathlon vind je niet alleen American Football-kledij, je kan ook American Football handschoenen kopen en uiteraard kan je ook de originele American Football kopen van het merk Wilson, mét NFL logo. Elke kick, snap, en touchdown in de NFL is gespeeld met een Wilson. Oefen net als je sporthelden met de NFL Duke Replica wedstrijdbal. Ontworpen om zo dicht mogelijk bij de echte Duke te komen, met een vergelijkbare look en prestaties die het originele spelgevoel evenaren. Voorzien van het echte NFL Shield.


Kan je American Football in België spelen?


Ja, in België kan je American Football spelen. De Belgian American Football League (BFL) is lid van de European Federation of American Football (EFAF) en organiseert de Belgische competities bestaande uit twee conferenties: de Flemish American Football League (FAFL) en de Ligue francophone de football américain de Belgique (LFFAB).Op het einde van het seizoen wordt de Belgian Bowl gespeeld. Dan nemen de twee beste teams uit België het tegen elkaar op. American Football is misschien niet zo populair in Europa als in Amerika, toch telt ons kleine land heel wat liefhebbers en tal van goed georganiseerde clubs.


Laat ze kiezen