Bescherming

Bescherming voor judo

Wanneer je met judo begint, is het gebruik van beschermingen niet noodzakelijk maar kan wel handig zijn. Bij DECATHLON verkopen we gebitsbeschermers en knie- en elleboogbeschermers om je te beschermen tijdens de training. Op welk niveau je ook judo beoefent, wij hebben voor elke sporter de juiste bescherming.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€1000
€200/M
€1395 −7%
€1295
*Van ‪29/9/2023‬ tot ‪8/10/2023‬
Vanaf
€3160
4.4/5 Op basis van 2625 Beoordelingen in de winkels en online

WELKE BESCHERMING HEB JE NODIG VOOR JUDO?


Als je judo beoefent, raden we een gebitsbeschermer, elleboogbeschermers, kniebeschermers, scheenbeschermers en grip tape om je vingers te beschermen aan. Hoewel niet alles per se verplicht is, hebben ze elk hun voordelen en beschermen ze de judoka tegen letsels door vallen en contacten.


HEB JE EEN BITJE NODIG VOOR JUDO?


Hoewel een gebitsbeschermer voor judo niet altijd verplicht is, is het dragen van een bitje wel sterk aanbevolen om je tanden en tandvlees te beschermen tegen letsels door onverwachte botsingen of vallen. Als je op competitief niveau judo beoefent, moet je zeker een gebitsbeschermer dragen. Zo’n bitje plaats je over je bovenste tanden en zal zowel je tanden als je kaak en mond beschermen. Ze vermindert schokken en trillingen en voorkomt dat de tanden tegen elkaar klappen. De gebitsbeschermer helpt op deze manier perforatie, breuken en tandverlies te voorkomen. Draag altijd je gebitsbeschermer, zowel tijdens het trainen als in wedstrijden.


WELK BITJE VOOR JUDO? EN WELKE MAAT KIEZEN?


Onze transparante gebitsbeschermers (reeks 100) doen de job! Ideaal voor alle martial arts en conform aan de nieuwe norm XP S72-427, die de volgende kenmerken verzekert:

  • Dikkere bescherming, om perforatie te voorkomen.
  • Een geïntegreerde ademruimte, waarmee je zelfs met gesloten kaken kunt ademen.
  • In elkaar grijpende boven- en onderkant, voor een betere fixatie van de kaak (bescherming tegen breuken).
  • Bedekt het tandvlees, om tandverlies te voorkomen.


De bitjes zijn thermovormbaar en passen zich aan aan je gebit. Volg de instructies op het etiket om het bitje via kokend water te doen passen aan je gebit. Je kan kiezen uit drie verschillende maten van mondbeschermers: small (judoka tussen 1,10 m - 1,40 m), medium (1,40 m - 1,70 m) of large (groter dan 1,70 m).


Na het sporten is het belangrijk dat je je mondstuk afspoelt met zuiver water, laat drogen aan de lucht en vervolgens weer opbergt in zijn oorspronkelijk doosje. Vervang je gebitsbeschermer minstens elk jaar of vroeger zodra hij tekenen van slijtage vertoont.


Laat ze kiezen