Beschermers en uitrusting

Rollerbescherming en uitrusting

Ontdek alle beschermers en handige accessoires om je van top tot teen uit te rusten voor je volgende tochtje op inlineskates of rolschaatsen.
Hulp bij je keuze
Bescherming: hoe kies je de juiste skatebeschermers voor je kind?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€2900
NIEUWE COLLECTIE
€2000
BEST BEOORDEELD
€2800
€2500 −20%
€2000
*Van 22/9/2023 en zolang de voorraad strekt
€2500 −20%
€2000
*Van 30/8/2023 en zolang de voorraad strekt
€13900 −10%
€12510
*Van ‪15/9/2023‬ tot ‪14/12/2023‬
BEST BEOORDEELD
€6990 −20%
€5590
*De uitverkoop begint op 26/9/2023
€4550
4.5/5 Op basis van 14059 Beoordelingen in de winkels en online

SKATEBESCHERMING VOOR STIJL, FUN EN VEILIGHEID


Aangepaste bescherming behoedt je uiteraard tegen verwondingen tijdens het skaten. Maar meer dan dat, geeft ze je ook motivatie en zelfvertrouwen. Als je je veilig voelt, zul je meer coole stunts durven doen. Skatebeschermers zorgen immers voor de gewenste bescherming en verbeteren ook nog eens je sportieve prestaties.


BESCHERMERS VOOR DE GEWRICHTEN


Bij een val zal het lichaam instinctief reageren en je handen als steun gebruiken. Om valpartijen te verzachten en vooral om ernstige verwondingen te vermijden, moet je altijd volgende skatebeschermers dragen:
•  polsbeschermers,
•  elleboogbeschermers,
•  kniebeschermers,
•  crash pants.


Polsbeschermers

Aangezien een val na verloop van tijd onvermijdelijk is, zowel voor beginners als voor ervaren skaters, is het van essentieel belang je handen te beschermen. In het verleden werden polsbeschermers beschouwd als een storend element bij het skaten. Tegenwoordig winnen ze terrein dankzij hun ademende stoffen en comfortabele pasvorm. Bovendien stabiliseren ze de handen en geven ze een extra gevoel van veiligheid.


Elleboogbeschermers

Naast de polsen moeten ook de ellebogen worden beschermd en dat wordt vaak onderschat. Maar als het ellebooggewricht eenmaal geblesseerd is, kan dat leiden tot levenslange handicaps. Vandaag behoren stijve en onbeweeglijke elleboogbeschermers tot het verleden. Dankzij hun ergonomische ontwerp bieden zij nu een grote bewegingsvrijheid en passen zij zich perfect aan de elleboog aan dankzij elastische en ademende stoffen.


Kniebeschermers

Kniebeschermers lijken het meest op elleboogbeschermers. Ze zijn ook aangenaam omdat de elastische "kous" gemakkelijk kan worden aan- en uitgetrokken en goed aansluit op het lichaam zonder de huid in te klemmen. Kniebeschermers van ademende materialen garanderen een aangenaam draagcomfort en voldoende bewegingsvrijheid.


Crash pants

Naast gewrichtsbeschermers wordt ook het dragen van een beschermende broek aanbevolen. Deze wordt ook wel crashpants of bumsaver genoemd. Deze skate-uitrusting heeft een zekere elegantie en beschermt de heupen, het stuitbeen, de billen en de dijen. Om deze bescherming te garanderen, sluit de broek nauw op je lichaam aan als een tweede huid. Het elastische materiaal zorgt voor comfort en bewegingsvrijheid. De beschermende broek is bijzonder praktisch en kan individueel worden gebruikt voor allerlei soorten sporten.


DRIE REDENEN OM BESCHERMENDE UITRUSTING TE DRAGEN TIJDENS HET SKATEN


Het voorkomen van letsels

Een botsing met een obstakel of een andere persoon veroorzaakt meestal ernstige letsels. Deze gaan gepaard met een langer of korter genezingsproces of hebben in het ergste geval blijvende schade tot gevolg.


Een groter veiligheidsgevoel

Passende bescherming verhoogt het persoonlijke veiligheidsgevoel. Dit maakt het gemakkelijker voor je om nieuwe technieken uit te proberen en je te concentreren op je bewegingen en de omgeving.


Meer comfort voor freestylers

Ongelukken en botsingen zijn niet altijd de oorzaak van letsels bij skaters. In feite kost het skaters meerdere uren om een nieuwe trick of stunt te voltooien. Valpartijen maken min of meer deel uit van dit proces. Geschikte beschermingsmiddelen kunnen pijnlijke valpartijen verzachten en vervelende blauwe plekken voorkomen.


VEILIGHEIDSNORMEN VOOR SKATE-UITRUSTINGEN


Kniebeschermers, polsbeschermers en beschermende kleding moeten allemaal voldoen aan de eisen van de norm EN 1621-1 (bescherming van de gewrichten). De Europese norm voor "beschermende kleding tegen mechanische belasting" specificeert de kracht die bij een botsing op het lichaam kan worden uitgeoefend - ondanks het feit dat de beschermer wordt gedragen.


OPTIMALE VEILIGHEID MET DE SKATEBESCHERMERS VAN DECATHLON


Decathlon biedt in zijn online shop een uitgebreid gamma van beschermers "van top tot teen". Onze gespecialiseerde medewerkers geven je graag advies in de winkel van je keuze.


☄☄☄

FAQ


Wat is het nut van het dragen van beschermers bij skaten?

Helaas komen verwondingen vaak voor bij skaten, vooral aan het hoofd, de armen, handen en knieën. Dit geldt in het bijzonder voor skaters die graag tegen hoge snelheid skaten, maar ook voor beginners en freestylers. Daarom raden we zowel beginners als professionals aan om extra bescherming te dragen, in combinatie met een geschikte helm.


Waarin verschillen de moderne soepele beschermers van stijve beschermers?

Moderne soepele beschermers zijn gemaakt van flexibele materialen zoals polyurethaan (PU) of ethyleenvinylacetaat (EVA). In vergelijking met stijve beschermers zijn ze bijzonder comfortabel. Soepele beschermers hebben de eigenschap dat ze verharden bij impact, zodat je beschermd bent tegen mogelijke verwondingen. Bij hoge snelheden neemt het risico op letsels echter toe, en dan zijn harde beschermers zinvoller.


Waar kan ik goede skatebeschermers kopen?

Decathlon verkoopt een uitgebreid gamma skatebescherming, zowel in de winkel als in de online shop. Je vindt er helmen, polsbeschermers, elleboogbeschermers, kniebeschermers, enz.


Laat ze kiezen