Teqballtafel

Ontdek hier het teqboard: een bolle, multifunctionele tafel die de regels van de balsport opnieuw vastlegt en ze naar een heel ander niveau tilt! In pingpongmodus voetballen, volleyballen, tennissen of handballen? Met Teqball en het teqboard wordt je droom nu realiteit!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters

DE GESCHIEDENIS VAN DE TEQBALLTAFEL: HET TEQBOARD


Teqball werd pas in 2014 uitgevonden door twee Hongaren die gek waren op voetbal. In deze sport krijgt toeval geen enkele kans, niet bij het ontwerp, en al zeker niet in de manier waarop het spel wordt gespeeld! De twee wilden kunnen voetballen zonder de beslommeringen van het aantal spelers of van de weersomstandigheden en hop, zo werd de multifunctionele, gebogen tafel geboren. Het voornaamste kenmerk van deze tafel is dat ze gebogen is, waardoor je hetzelfde lifteffect krijgt alsof een professionele graveltennisser een bal zou terugslaan naar zijn tegenspeler.


HETUNIEKEKARAKTER VAN EEN TEQBALLTAFEL


Er waren twee jaar onderzoek en testen nodig om uiteindelijk tot de definitieve versie te komen. Deze sporttafel van de nieuwste generatie is innovatief en gesofisticeerd, met de best mogelijke buigingshoek, hoogte en bekleding. Ze lijkt vrij goed op een gebogen tafeltennistafel en heeft een stevig net. De tafel is specifiek ontwikkeld voor een nieuwe sportdiscipline op de kruising van voetbal en ping pong: Teqball. Daarom wordt het teqboard natuurlijk ook teqballtafel genoemd.


Maar het verhaal eindigt daarmee niet! Deze gebogen tafel leent zich namelijk ook prima tot nieuwe sporten, varianten van traditionele sporten die je meeneemt naar de teqballtafel. Zo werden Teqpong (van tafeltennis), Teqvoly (van volleybal), Qatch (van handbal) en Teqis (van tennis) geboren. Kortom: één tafel, enorm veel spelmogelijkheden!


DE DRIE TYPES TEQBALLTAFEL


Er bestaan drie types teqballtafel: de Teq One, de Teq Smart en de Teq Lite. Elk heeft haar eigen kenmerken die haar uniek in haar genre maken.


De Teq One

De duurzame, vaste en ergonomische tafel Teq One is echt een multifunctioneel sportartikel. Dankzij haar welving stuitert de bal steeds terug naar de spelers, waardoor het een doorlopend een aangenaam spel wordt voor alle leeftijden en alle soorten mensen met vele verschillende technische capaciteiten. Ook mensen in een rolstoel komen volop aan hun trekken.


De Teq Smart

Bovenop alle troeven van de Teq One, heeft de Teq Smart vier grote wielen, waardoor je de tafel heel gemakkelijk kunt verplaatsen. Bovendien heeft ze plooibare panelen waardoor ze ook nog eens heel weinig plaats inneemt én je zelfs alleen kunt spelen. Die panelen hebben een eenvoudig, snel sluitsysteem met veiligheidssloten.


De Teq Lite

Dankzij haar structuur, die lichter is dan die van de Teq One en de Teq Smart, is dit derde lid van de innoverende Teqtafels,de Teq Lite, écht revolutionair. Haar met glasvezel versterkte polyester oppervlak is waterdicht en bestand tegen uv-stralen. Ze is dus geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Haar veelzijdigheid komt tot uiting in haar plooibaarheid en haar vier grote wielen (diameter 250 mm). Ze heeft een zeer snel open-/sluitsysteem en een veiligheidsslot aan de binnenkant van het paneel waardoor ze minder plaats inneemt als je ze dichtgeklapt wegbergt.


EEN TEQBALLTAFEL KOPEN BIJ DECATHLON


Wil jij ook verschillende sporten kunnen beoefenen op een en dezelfde tafel, in spelvormen die voor iedereen toegankelijk zijn, onafhankelijk van de leeftijd, het geslacht en de fysieke capaciteiten van de spelers? Dan is de Teqballtafel precies wat je zoekt! One, Smart of LIte, bij DECATHLON vind je de drie modellen die op dit moment op de markt zijn.


Laat ze kiezen