Trailrunning accessoires en hydratatie

Trailrunning accessoires en hydratatie

Ontdek ons aanbod accessoires voor trailrunning. DECATHLON biedt een ruim aanbod producten dat speciaal ontwikkeld is voor trails: hoofdlampen, waterzakken, trailstokken en loop- en sporthorloges,... Ontdek onze producten van merken zoals Garmin, Polar, Fitbit en Suunto.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€4000
€23900 −33%
€15900
*Van ‪20/9/2023‬ tot ‪11/10/2023‬
€700
€8000 −6%
€7500
*Van ‪20/9/2023‬ tot ‪19/11/2023‬
€3000
€13000
4.5/5 Op basis van 29707 Beoordelingen in de winkels en online

HET BELANG VAN HYDRATATIE EN TOEBEHOREN VOOR TRAIL RUNNING


Wat is trailrunning nu weer? Het is een hardloopsport over lange afstanden, met een heel belangrijk derde element: je loopt in een natuurlijke omgeving. We weten dus meteen hoe belangrijk een goede uitrusting wordt met dito accessoires. Zowel om gemakkelijker te lopen op onverharde wegen, in het bos of in de bergen, als om gehydrateerd te blijven op je trail, je te oriënteren, te eten onderweg, weersomstandigheden te trotseren ​​of licht te maken wanneer het nacht wordt. Om je te helpen bij het beoefenen van trailrunning, heeft Decathlon een ​​breed assortiment materiaal voor trailrunning geselecteerd van toonaangevende merken binnen de sport.


EEN DRINKRUGZAK: ONMISBAAR OP JE TRAILUITSTAPJES


Bij trail kan je, net zoals bij andere sporten, niet meer naast het belang kijken van een goede hydratatie. De vraag is nu: hoe kan je op de meest praktische en minst omslachtige manier een zekere hoeveelheid drinkwater meenemen om je gehydrateerd, fris en monter te houden op je lange en uitdagende trailtochten? De drinkrugzak (ook wel waterzak genoemd of zelfs naar het bekende merk genoemd: een ‘camelbak’) is de ideale oplossing, omdat je hierdoor kunt drinken zonder je handen te gebruiken of te stoppen tijdens het lopen.

We raden je aan om ongeveer 500ml water te drinken per uur dat je sport. Het is dus belangrijk om voldoende drinkwater mee te nemen op je trail. Door een trailrugzak te gebruiken, ben je zeker dat je het nodige water met je mee hebt en dat je regelmatig kan drinken om dehydratatie te voorkomen. Kies daarom een trailrugzak die geschikt is voor de duur en afstand van je trailrun. Onze trailrugzakken variëren in volume van 1 tot 3 liter. Het is heel belangrijk om een drinkzak te kiezen die voldoet aan je behoeften qua inhoud en watercapaciteit.


GEEN TRAIL ZONDER RUGZAK EN EXTRA GERIEF


Als je een trail gaat lopen, is het slim om je op alle mogelijke omstandigheden voor te bereiden: extra loopkledij zoals een regenjas of regenbroek, noodzakelijke en/of verplichte accessoires, een hoofdlamp, water om te hydrateren en iets om te eten zodat je je energieniveau op peil houdt onderweg... Om dit alles te kunnen meenemen op een trail draag je best een rugzakje. Kies een trailrugzak die speciaal is ontworpen om alles te kunnen dragen door de goede gewichtsverdeling en de nodige ergonomie te bieden. Je tas moet passen bij de vorm van je rug. Denk aan je lichaamsbouw. Als je breedgeschouderd bent, moet je ervoor zorgen dat je rugzak niet te klein is. Ben je wat fijner gebouwd, zorg dat dan je trailrugzak niet te breed is.


JE VEILIGHEIDSARTIKELEN OM EEN TRAIL TE LOPEN VIND JE BIJ DECATHLON


In je trailuitrusting horen enkele must-haves die soms zelfs verplicht zijn. Als je 's nachts, in de regen of in de mist gaat lopen, is het van bijna van levensbelang om zowel obstakels te kunnen zien als jezelf zo goed mogelijk zichtbaar te maken. Daarom vind je bij Decathlon het nodige materiaal om je veiligheid te verzekeren op het parcours: hoofdlamp, borstlamp, reflecterend hesje, zaklamp, een gps tracker... Als je op een zonnige dag naar buiten gaat, denk dan aan de onontbeerlijke looppetjes en zonnekleppen, zonnebrillen, bandana’s en als het koud is hebben we mutsen, hoofdbanden of handschoenen. Voor elk seizoen heb je een trailuitrusting!


Laat ze kiezen