Badminton grips en overgrips

Badminton Grips en overgrips

Hulp bij je keuze
Hoe kies ik de juiste grip of overgrip voor badminton?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€1000
€500/unit
€1000
€500/unit
€1000
€500/unit
€500
€481/M
€700
€350/unit
€500
€481/M
€650
€325/unit
€600
€200/unit
BEST BEOORDEELD
€600
€200/unit
€740
Gorilla Gold
Gorilla Gold
GORILLA GOLD

Gorilla Gold

Uitsluitend online verkocht
BEST BEOORDEELD
€550
€600
€200/unit
Overgrip badminton AC 102 blauw set van 3
Overgrip badminton AC 102 blauw set van 3
YONEX

Overgrip badminton AC 102 blauw set van 3

(4)
Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
4.4/5 Op basis van 787 Beoordelingen in de winkels en online

BADMINTONGRIPS EN -OVERGRIPS, WAT ZIJN DAT?Een badminton- grip breng je rechtstreeks aan op het handvat van het racket. Hij verbetert de hechting tussen je vingers en het handvat. Hij bestaat in verschillende materialen en texturen, sommige al comfortabeler dan andere. Afhankelijk van zijn kwaliteit vangt hij ook vibraties en schokken op. Maar als hij te dik is, kan hij ook je spelgevoel in het gedrang brengen.
De overgrip breng je aan over de grip van je badmintonracket. Zo wordt het handvat dikker en comfortabeler en krijg je een maximale hechting als je je racket vasthoudt. Hij heeft dus dezelfde kwaliteiten als een grip, maar is dunner.
De functie van een grip in spons verschilt van die van de meeste andere grips omdat hij eenvoudigweg dient om de transpiratie van je handen af te voeren. Zijn eerste kwaliteit is dus absorptie, door zijn samenstelling in katoen.KEUZECRITERIA VOOR EEN BADMINTONGRIP EN -OVERGRIPKiezen voor een grip en/of een overgrip doe je voornamelijk omwille van het comfort en de wendbaarheid. Met een te dik handvat wordt het racket minder wendbaar. Met een te dun handvat heb je de neiging je hand te strak samen te ballen om het racket vast te houden. Grips en supergrips zijn dus bedoeld om dergelijke ongemakken te vermijden. De grip in spons zorgt er daarbij voor dat het racket comfortabel in de hand ligt. Zijn absorberend vermogen maakt in de eerste plaats dat het racket niet uit je handen glijdt als je veel zweet. Kortom, in je keuze voor een badmintongrip of -supergrip zijn vooral de woorden hechting en absorptievermogen doorslaggevend."

DE GRIP OF SUPERGRIP VAN JE RACKET VERVANGENAl bij de eerste tekenen van slijtage moet je je badmintongrip of -supergrip vervangen. Dit is niet moeilijk, je kan dit perfect zelf doen. Het vraagt enkel wat precisie en oog voor detail.
Wikkel om te beginnen je oude grip of supergrip van het handvat. Allebei lopen ze van onder naar boven op het handvat, met telkens een overlapping van ongeveer 3 mm. Eens je helemaal boven aan je handvat bent, moet je enkel nog de overschot afknippen.
Kleine tip: controleer wanneer je een nieuwe grip aanbrengt ook of je besnaring moet worden vervangen of opnieuw moet worden gespannen. Dit is het moment om je racket een make-over te geven.Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken