Onmisbare trapboei & accessoires

Onmisbare trapboei en accessoires

Met een trapboei kun je je aanwezigheid aan het wateroppervlak te kennen geven wanneer je terug omhooggaat en je stops doet. Vaartuigen kunnen zo zien dat er duikers zijn en de zone ontwijken. Dit is essentieel voor je veiligheid! Tijdens diepzeeduiken kun je een spoel of haspel gebruiken om problemen te vermijden met het touw van de trapboei.
Terug naar paginalijst
Filteren op Type
Filteren op Geslacht
Filteren op Merk
Filteren op Kleur
Filteren op Prijscategorie
34 Producten
Onze selectie
 • Onze selectie
 • Prijs stijgend
 • Prijs dalend
 • Kortingspercentage (dalend)
 • Populariteit
Functionaliteit niet beschikbaar voor Mijn winkel (Winkel veranderen)
  4.0/5 Op basis van 225 Beoordelingen in de winkels en online

  Meer veiligheid tijdens het duiken dankzij decoboeien

  Je boekt vooruitgang bij het diepzeeduiken en wilt je materiaal verder aanvullen om naar niveau 2 over te gaan? Dan ga je waarschijnlijk een decoboei nodig hebben. Via deze veiligheidsuitrusting kun je je aanwezigheid aangeven tijdens je duiksessies en decompressiestops. Boten kunnen ook op die manier de verschillende duikteams aan de oppervlakte lokaliseren en deze zone vermijden. Decoboeien hebben over het algemeen zichtbare kleuren, zoals bijvoorbeeld oranje. Een decoboei bestaat uit: een buitenlaag in stof waarin lucht wordt geblazen, een clip om aan je trimvest te klikken, een lijn (koord) - een spoel. Let op: een decoboei kan voor gevaar zorgen wanneer deze niet goed wordt gebruikt! Zwemvliezen die in de lijn verstrikt raken, het is snel gebeurd …


  Bij diepe duiken: decoboei uitgerust met spoel of haspel

  Spoel of haspel vormt op het gebied van je duikaccessoires een aanvulling op je decoboei. Wanneer je diep duikt, moet de lengte van de lijn langer zijn om je decoboei op te laten. Om problemen met te lange touwen te vermijden, kunnen duikers gebruikmaken van spoelen of haspels om hun decoboei met maximale veiligheid te laten opstijgen tot de diepte voor de decompressiestop. Zo zijn ze er zeker van dat de lijn niet verstrikt raakt in de spoel!


  Karabijnhaken en lood voor decoboei: duikaccessoires waarvoor je bij Decathlon terechtkunt

  Om de decoboei te bevestigen aan je trimvest heb je de keuze uit: een handige karabijnhaak in messing of roestvrij staal. Sommige duikers opteren voor de zware variant om er ballast mee te maken met het trimvest; – lood voor decoboei, vaak wordt het lood aangewend dat ook voor de boei voor harpoenvissen wordt gebruikt.

  Schenk een sportieve verrassing!

  GEEF EEN E-GIFT CARD CADEAU