Gravelbikes

Gravelbikes

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters 1
Filter op prijs
€40000 −12%
€35000
*Van ‪21/11/2022‬ tot ‪25/12/2022‬
4.4/5 Op basis van 53 Beoordelingen in de winkels en online

Wat is een gravelbike?

Een gravelbike is een sportfiets die het midden houdt tussen een koersfiets, een mountainbike en een hybridefiets. Dankzij zijn specifieke kenmerken kun je met de gravelbike op vele terreinen rijden, zoals de weg of paden.

- Het frame van een koersfietsHet frame van een gravelbike lijkt sterk op dat van een koersfiets. Hierdoor kun je een sportieve, gefocuste positie op de fiets innemen, die geschikt is voor wegwielrennen.

- Het stuur van een koersfiets
Het stuur van de gravelbike lijkt sterk op dat van de koersfiets. Maar het gravelbikestuur is net even anders en biedt daardoor een goede grip op ruw terrein.

- Schijfremmen
De gravelbike is bijna altijd uitgerust met schijfremmen om in alle omstandigheden krachtig te kunnen remmen.

- Banden met gemengde profielen
De banden van een gravelbike zijn breder en meer geprofileerd dan die van een racefiets. Ze bieden meer grip op modderig of moeilijk terrein, maar ook op de weg.

- Grote ruimte tussen het frame en de banden
De framespeling ter hoogte van de banden is bij een gravelbike groot genoeg om wielen met grotere banden te kunnen plaatsen. Dit is een van de grote voordelen van de gravelbike. Door wielen en banden te wisselen, ga je van een fiets geschikt voor moeilijke terreinen, naar een fiets geschikt voor op de weg!

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken