Bikejöring

Bikejöring materiaal

a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Filters
Filter op prijs
Trektuig Omega canicross/canivtt/canitottinette/canirando roze
Trektuig Omega canicross/canivtt/canitottinette/canirando roze
5 models available
€4590
ALPHADOGSPORT.COM

Trektuig Omega canicross/canivtt/canitottinette/canirando roze

Uitsluitend online verkocht
Antenne voor bikejöring/stepjöring Bikejör Max UL
Antenne voor bikejöring/stepjöring Bikejör Max UL
€6600
INLANDSIS

Antenne voor bikejöring/stepjöring Bikejör Max UL

Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
3/5 Op basis van 9 Beoordelingen in de winkels en online

WAT IS BIKEJÖRING?


Bikejöring begon als een treksport voor sledehonden buiten het seizoen en is vandaag ook bij ons sterk aanwezig. Het wordt steeds populairder bij baasjes die een activiteit willen delen met hun hond die zowel een fysieke als emotionele impact heeft. Naast het geweldige vrijheidsgevoel voor de hond en zijn baasje versterkt deze activiteit ook de samenhorigheid en het onderlinge vertrouwen.


WAT HEB JE NODIG VOOR BIKEJÖRING?


Voor het welzijn en comfort van de hond én zijn baasje tijdens de inspanning, heb je de juiste uitrusting nodig. Er zijn drie essentiële producten: de antenne voor bikejöring, het harnas en de leiband (ook wel de treklijn genoemd). De hond draagt een harnas dat met de mountainbike van zijn baasje is verbonden via een leiband die bevestigd is aan een antenne. Die is op zijn beurt dan weer bevestigd aan het stuur van de mountainbiker. De hond gebruikt zijn kracht om samen vooruit te gaan.


KAN JE MET ELKE HOND AAN BIKEJÖRING DOEN?


Een hond hoeft niet enkel boordevol energie te zitten om aan bikejöring te doen. De meest geschikte honden om deze veeleisende en intensieve sport te doen zijn sledehonden, werkhonden, herdershonden en jachthonden. Deze activiteit is gericht op grote en middelgrote hondenrassen. Voor kleine honden en reuzenrassen ga je best op zoek naar een andere activiteit. Kleinere honden hebben dan wel veel pit, uithouding en wilskracht, maar ze hebben niet genoeg kracht om hun baasje voort te trekken. Reuzenrassen zijn misschien wel erg groot en sterk, maar ze hebben meestal niet genoeg uithoudingsvermogen om deze intense inspanning vol te houden.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken