Judokledij en -schoenen

Judo Kimono's judo

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
Filter per verkoper
€4000 −12%
€3500
*Van ‪28/4/2023‬ tot ‪27/6/2023‬
BEST BEOORDEELD
€350 −28%
€250
*Van 27/4/2023 en zolang de voorraad strekt
Vanaf
€6500
BEST BEOORDEELD
Vanaf
€3800
Vanaf
€8550
Vanaf
€2440
€2800
€1499
adidas Elite Riem
ADIDAS

adidas Elite Riem

Uitsluitend online verkocht
€10000
€2200
€7000 −37%
€4400
*De uitverkoop begint op 26/5/2023
€2200
€5999
Judobroek blanco
ADIDAS

Judobroek blanco

Uitsluitend online verkocht
€2790
4.5/5 Op basis van 3462 Beoordelingen in de winkels en online

Wat is de juiste outfit voor judo?

Judo is een Japanse krijgskunst met eigen codes. Een daarvan is de traditionele kledij die men moet aantrekken wanneer men op een judotatami gaat. De ideale judokleding bestaat uit verschillende elementen.

Het judopak, de kimono

De judokimono, ook wel "judogi" genoemd, is de traditionele kleding die door de judoka wordt gedragen. Het judopak is over het algemeen wit, maar bij wedstrijden worden ook blauwe kimono's gebruikt om de twee tegenstanders tijdens een gevecht gemakkelijk van elkaar te kunnen onderscheiden. Decathlon biedt judopakken van goede kwaliteit voor kinderen en volwassenen tegen de beste prijs. Doe er je voordeel mee!

- De gordel

Het tweede essentiële element van een judopak is de judoband. De bovenkant van de kimono wordt gesloten en vastgemaakt met een judogordel. De kleur van deze gordel geeft het niveau weer van de judoka die hem draagt. De band geeft dus de rang van de judoka aan. Hij is verkrijgbaar in de volgende kleuren: Wit, wit en geel, geel, geel en oranje, oranje, oranje en groen, groen, blauw, bruin, zwart, rood en tenslotte breed wit.

- Zori's

Hoewel judo op blote voeten wordt beoefend, bewegen judoka's zich gewoonlijk in zori's door de dojo tussen de kleedkamers en de tatami. Zori's zijn traditionele sandalen gedragen door judoka's. Zij zorgen ervoor dat de judoka's zich comfortabeler en hygiënischer door de dojo kunnen bewegen.


Kimono's of jugogi's voor volwassenen en kinderen

Om het juiste judopak te kiezen, is het eerste criterium je maat. Er bestaan kimono's en judogi's in alle maten en het is niet altijd gemakkelijk om de maat te vinden die het best bij je past. De kimonomodellen voor kinderen variëren in lengte van 100 cm tot 150 cm. Voor grotere maten moet je naar kimono's voor volwassenen kijken. Je kimono mag niet te groot zijn, want dan wordt hij een bondgenoot voor je tegenstander, die meer grip zal krijgen om je neer te halen. Een kimono die te klein is, beperkt dan weer je bewegingsvrijheid. Neem daarom de tijd om de maat te kiezen die het best bij je lichaamstype en omvang past.

Kimono's zijn outfits die zijn ontwikkeld om tijdens het trainen en het vechten bestand te zijn tegen vallen en vastgrijpen. De mouwen, de kraag, de stof en de naden worden dus telkens zwaar op de proef gesteld. Er is een manier om de sterkte van een kimono of judogi te meten door het gewicht. Hoe hoger het gramgewicht van een kimono, hoe sterker en steviger de stof. Voor beginners zal bijvoorbeeld een grammage van 160 g/m² voldoende zijn. Voor gevorderde kinderen of volwassen beginners is een zwaarder grammage van +/- 350 g/m² vereist. Ten slotte wordt voor volwassenen die judo in wedstrijdverband beoefenen, een kimono met een minimumgrammage van 700 g/m² sterk aanbevolen.

Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken