Kampeerkeuken en drinkbussen

Kampeerkeuken, drinkbussen en kookset

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
4.5/5 Op basis van 41077 Beoordelingen in de winkels en online

CAMPING, VOEDING EN KAMPEERKEUKEN: VAN KOOKTOESTELLEN TOT VOEDING

Zonder de juiste tools is kokkerellen in de natuur een heuse uitdaging, maar het blijft toch ook altijd wel een zeer verrijkende ervaring. In groep is het altijd zeer leuk om snel iets lekkers ineen te boksen met een minimum aan uitrusting en een beperkt aantal ingrediënten… Bovendien, alles smaakt na een uitputtende trektocht, of niet soms?


Wil je weten welk materiaal je moet meenemen om tijdens het kamperen te koken, te eten en te drinken? Eerst en vooral moet je gaan bepalen of je alles te voet moet meezeulen in de rugzak of je alles in je bagage in de kampeerwagen kunt stoppen. Is je opbergruimte eerder beperkt of wil je gewoon niet te veel spullen meenemen, dan klaren een aantal basisartikelen perfect de klus. Maar, heb je meer ruimte ter beschikking, dan kun je de uitrusting in de kampeerkeuken makkelijker variëren.


KAMPEERKEUKEN: PRAKTISCHE HOUT- OF GASGESTOOKTE KOOKTOESTELLEN VOOR ONDERWEG

Om eenvoudige maaltijden te bereiden zoals rijst of noedels of voor een lekkere ochtendkoffie, heb je een kooktoestel nodig. Zo een kooktoestel is niet alleen zeer licht, maar ook bijzonder handig en makkelijk in gebruik. Je kunt er ook op elk moment een beroep op doen. Zoals je zelf wilt, kun je het kooktoestel in de kampeerwagen, onder de luifel of gewoon in de buitenlucht opstellen. Denk er ook aan om, naargelang van het type kooktoestel, voldoende gas of droog hout mee te nemen om het toestel aan de praat te houden.


KAMPEERVAAT EN -BESTEK

De vaat en het bestek dat je wilt gebruiken tijdens je verplaatsing of op de camping, moeten steeds gemaakt zijn van lichte, soepele, maar robuuste materialen om het vervoer ervan te vergemakkelijken.


Kampeervaat

Kopjes, bordenof kommen, kampeervaat is beschikbaar in verschillende materialen.
•  In plastic : een echte klassieker.
•  In silicone : plooibare accessoires, ideaal om op te bergen.
•  In roestvrij staal : hittebestendig materiaal. Let er wel op dat je geen vaat in roestvrij staal in de microgolfoven stopt.


Opteer voor kampeermokken met handige oren zodat het hele gezin ze kan gebruiken. Kampeerborden hebben bij voorkeur een gebogen rand zodat je ook makkelijk ontbijtgranen of soep kunt eten.


Kampeerbestek

Of je nu kiest voor 5-in-1-vouwbestek, zakmessen of klassiek bestek, let er echter steeds op dat je kampeerbestek gemaakt is in licht en hittebestendig materiaal.
•  Plastic Een heel licht en flexibel materiaal dat maar weinig onderhoud vergt. Ideaal om te kamperen!
•  Roestvrij staal. Kampeerbestek in roestvrij staal is bijzonder interessant omwille van het lage gewicht en de goede hittebestendigheid.


KAMPEERKEUKENSET: ABSOLUTE MUSTS

Ook al is het de bedoeling dat je met je kampeerkeuken heel eenvoudige receptjes klaarmaakt, overweeg toch zeker en vast om een basisset aan te schaffen bestaande uit een kookpot, een bord en bestek. Onze bijzonder handige en weinig plaats innemende kampeerkeukensets Forclaz en Quechua bevatten alle essentiële onderdelen die je nodig hebt om te koken op kooktoestellen op hout, gas of inductie. Deze keukensystemen, die zijn gemaakt van roestvrij staal en voorzien van een antiaanbaklaag, zijn bijzonder robuust.


Maak kennis met onze startersets voor 1 of 2 personen of met onze complete kooksets voor 4 personen. De kleine kookset (twee personen) weegt nog geen 1,2 kg en bestaat uit de volgende onderdelen:
•  een kookpot (1,6 L);
•  een pan met afneembaar handvat;
•  2 diepe kampeerborden;
•  2 kampeerkopjes;
•  2 besteksets, met vork, mes en lepel;
•  een deksel dat zowel voor de pot als voor de pan kan worden gebruikt, en ook dienst doet als zeef;
•  een deksel in silicone dat eveneens kan worden gebruikt als onderzetter;
• een handige draagtas waarin alle materiaal ineen kan worden gestapeld voor makkelijk opbergen.


KAMPEERVOEDING: SNELLE EN MAKKELIJKE BEREIDING

Trekkers die zelf hun voeding moeten meezeulen in de rugzak gedurende een langere periode, koken uiteraard niet met verse producten. Zij moeten dus:
•  aan de slag met niet-bederfelijke voeding;
•  ofwel hun toevlucht nemen tot handige openluchtvoeding.


Kant-en-klaarmaaltijden zoals spaghetti bolognese of rijst met curry en kip hoef je enkel nog verder af te werken met kokend water en dan nog eventjes te laten doorsudderen.


Gevriesdroogde voeding: basisprincipe

Bij vriesdrogen worden voedingsproducten gedroogd bij temperaturen onder nul. Dit is een heel geleidelijk procedé waarbij vocht wordt onttrokken aan de voedingsproducten. Op die manier kunnen voedingsproducten langer worden bewaard.


Gevriesdroogde voedingsproducten voor buiten zijn calorisch. Ze stellen je in staat om weer volop energie te tanken tijdens veeleisende trektochten. Het zijn ook maaltijden die erg in trek zijn omwille van hun lichtheid. Vooral ook omdat ze makkelijk in elke rugzak kunnen worden meegenomen.


Veel verschillende smaken

Ontbijt, lunch, avondmaal of tussendoortje... bij DECATHLON vind je allerlei trekkingmaaltijden: zoet, hartig, vegetarisch of glutenvrij.
•  Begin je dag met een lekker en voedzaam ontbijtje; zo ben je optimaal voorbereid voor een intense dag trekking.
•  Voor het ontbijt en het avondmaal raden we een aantal gezonde gerechten aan op basis van koolhydraten. Naar eigen smaak kun je kiezen uit Italiaanse, Aziatische en Duitse gerechten. Ben je vegetarisch of heb je niet echt zin in vlees, probeer dan eens een biologisch vegetarisch gerecht, zoals de veggiecouscous?
•  En heb je nog plaats over voor een dessert, proef dan eens de crumble van appel en banaan. Die is ook heel geschikt voor een caloriearm tussendoortje.


Bewaar je voedingsproducten steeds bij voorkeur op een droge en koele plaats.


COMPACTE WATERFLESSEN VOOR SPORTIEVE TREKKINGS

Tijdens je fysieke activiteit moet je voortdurend kunnen drinken. Immers, organen zoals je hart, hersenen, longen, spieren en zenuwen moeten correct kunnen functioneren. Onze drinkflessen zijn dus je ideale metgezellen tijdens het sporten of in het dagdagelijkse leven. Ze passen bovendien perfect in je rugzak of sporttas, dankzij hun inhoud van 0,5 tot 1,5 l Uiteraard zijn deze accessoires een absolute must voor wandeltochten of trekkings. Maar, het wordt al snel een lastig karwei om iedere keer je drinkfles tevoorschijn te moeten halen. Wat denk je dan van onze waterzakken met bijbehorende slang die je aan de buitenkant van de rugzak kunt bevestigen, om ervoor te zorgen dat je toch voldoende drinkt?


Je wil in de zomer je dorst lessen met een heerlijk frisse drank en genieten van een kopje thee, koffie of warme chocomelk wanneer het koud is? Bekijk dan eens onze thermosflessen en onze koeltassen.


ISOTHERME CONTAINERS, ISOTHERME TASSEN EN KOELRUGZAKKEN: MINIKOELKASTEN VOOR ONDERWEG

Koeltassen en koelcontainers zijn de ideale opslagruimte om bederfbare voedingsproducten te bewaren, zoals voedingsproducten voor de barbecue. Ze maken het ook mogelijk om er dranken koel in te bewaren.


De isotherme tassen en containers kunnen hun inhoud, naargelang van het model, 5 tot 14 uur koel houden, zelfs zonder koelbatterij. Om de koeltijd nog te verlengen, kun je er koelelementen aan toevoegen. Interessant om te weten is dat de voedingsproducten, wanneer je ze in deze accessoires opbergt, lekker koel blijven ook al is het buiten 40° in de schaduw!


De draagbare koelkast is ook bijzonder handig omdat die is uitgerust met bijkomende compartimenten waarin je ook je dagdagelijkse voorwerpen kunt opbergen, zoals je gsm, sleutels of portefeuille. Zo hoef je geen extra tas mee te zeulen.


☄☄☄

FAQ


Isotherme tas/isotherme rugzak of koelbox: wat te kiezen?

Op basis van het gebruik dat je er denkt van te maken, geniet een isotherme tas de voorkeur boven een isotherme rugzak of isotherme container. Koeltassen en gekoelde rugzakken zijn veel makkelijker om te manipuleren, lichter en ook opvouwbaar. Daardoor zijn ze ook makkelijker op te bergen. Koelboxen daarentegen worden gemaakt van robuust en onbuigzaam plastic (hard case). Zij nemen dus veel meer plaats in. Koelboxen zijn echter ideaal voor permanente kampeerplaatsen, omdat sommige modellen een elektrische voeding hebben. Voedingsmiddelen blijven dus langer koel dan wanneer ze worden bewaard in koeltassen of in een rugzak voorzien van een koelbatterij.


Wat moet je doen met lege gaspatronen?

Wanneer de gaspatroon van je kampeerkooktoestel leeg is, dan kun je die in alle veiligheid weggooien met het plastic afval. Let er evenwel op dat de patroon helemaal leeg moet zijn. Met andere woorden, wanneer je je kooktoestel aanzet, mag er geen enkele gasvlam meer te zien zijn.


Is wegwerpbestek een goed alternatief voor kampeervakanties?

Als product voor eenmaal gebruik, kan wegwerpbestek interessant zijn tijdens kampeervakanties, maar dan slechts in zekere mate. Omwille van het milieu is het toch beter om te investeren in kampeerbestek van hoge kwaliteit dat je kan hergebruiken, in plastic of in roestvrij staal. Er bestaan ook gebruiksklare sets voor groepen van twee personen of meer, waarin je alles vindt wat je nodig hebt.


Hoe lang kun je kampeervoeding bewaren?

Het vriesdroogproces zorgt ervoor dat alle vocht uit het voedingsproduct wordt onttrokken, waardoor dat veel duurzamer wordt. Voedingsproducten voor trekkings kun je drie jaar bewaren op een droge en koele plaats.

Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken