Hoe deze vriesdroogmaaltijd bereiden?
Open het zakje en breng de twee uiteinden naar elkaar zodat ze elkaar raken.
Vul vervolgens met warm water tot streepje 5 (200 ml). Omroeren. Sluit de ziplock. Wacht 8 minuten, roer nog even goed door en klaar.
Je kan de hoeveelheid water aanpassen volgens je smaak.
Nadat je er water bij hebt gedaan kan je ook een koek vormen en die bakken in de pan.
Jij bent de chef!
Vriesdrogen en dehydrateren?
Beide technieken haalden hun inspiratie uit de natuur. Ze onttrekken water uit voedingsmiddelen om die langer te bewaren, door ze te drogen met koude of met warmte.
Vriesdrogen onttrekt het water uit het voedingsmiddel door het direct van vaste (bevroren) toestand te laten overgaan naar gastoestand.
Dehydrateren is het op hoge temperatuur drogen van voedingsmiddelen. Het water in de voedingsmiddelen verdampt.
De pluspunten van het Duo van quinoa met groene linzen
Klaar in 8 minuten, gewoon water bij doen.
Recept en volume aangepast aan outdooractiviteiten.
Vervaardigd in Frankrijk.
Gewicht en afmetingen
Gewicht bereid: 320 gram
Droog gewicht: 120 gram
Gewicht zakje: 12 g
Afmetingen zakje: 17,5 x 18,5 x 6 cm
Totaalgewicht: 132 g met zakje
Verpakt onder beschermende atmosfeer. Na openen meteen volledig verbruiken.
Voedingsmiddelen blijven niet eeuwig vers. Na verloop van tijd gaat de kwaliteit achteruit of bederven ze. Om dat bedervingsproces tegen te gaan en onze gerechten zo lang mogelijk vers te houden, doen er we voor het afsluiten van de verpakking een voedingsgas (stikstof E941) bij. Stikstof is een inert en reukloos gas dat oxidatie tegengaat door vochtdeeltjes te verwijderen.
Voedingswaarde
Voedingswaarden: 100 g | 120 g (= 1 maaltijd)
Energiewaarden: 1607 kJ - 383 kcal | 1928 kJ - 460 kcal
Vetten: 10,0 g | 12,0 g
waarvan verzadigde vetzuren: 4,2 g | 5,0 g
Koolhydraten: 48,0 g | 58,0 g
waarvan suikers: 8,5 g | 10,0 g
Vezels: 13,0 g | 16,0 g
Eiwitten: 19,0 g | 23,0 g
Zout: 1,4 g | 1,7 g