Kampeerlampen & hoofdlampen

Kampeerlampen, hoofdlampen & zonnepanelen

Hulp bij je keuze
Hoe kies je een lamp?
a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Filters
Filter op prijs
Oplaadbare campinglamp BL200 200 lumen
2 models available
€3000
BEST BEOORDEELD
Campinglamp BL100 100 lumen
2 models available
€1000
(206)
Levering binnen 48 werkuren
Oplaadbare campinglamp BL50 dynamo 50 lumen
2 models available
€1500
Oplaadbare campinglamp BL100 100 lumen
€2000
ECODESIGN
Hoofdlamp met batterijen Onnight 100 - 80 lumen
2 models available
€800
Kampeerlamp BL40 40 lumen
2 models available
€700
(277)
Levering binnen 48 werkuren
ECODESIGN
Oplaadbare hoofdlamp 120 lumen HL100 USB
3 models available
€1200
Zaklamp op batterijen ONBRIGHT 50 10 lumen
2 models available
€500
Oplaadbare zaklamp 150 lumen DYNAMO 500 V2
€1500
ECODESIGN
Oplaadbare hoofdlamp HL500 USB V2 200 lumen
2 models available
€2500
BEST BEOORDEELD
Campinglamp BL40 40 lumen
2 models available
€600
(26)
Levering binnen 48 werkuren
BEST BEOORDEELD
Zonnepaneeltje voor de camping 50 watt
€15000
ECODESIGN
Zaklamp op batterijen 100 lumen TL100
4 models available
€1000
ECODESIGN
Hoofdlamp met batterijen Onnight 50 30 lumen
€600
BEST BEOORDEELD
Zonnelamp voor kamperen Luci Lux
€2500
Zaklamp met dynamo Dynamo 100 V2 15 lumen
3 models available
€800
BEST BEOORDEELD
Netadapter 12 V/230 V voor elektrische koelbox
€2500
Zonnepaneel usb SLR900 15W
€6000
(47)
Levering binnen 48 werkuren
Dynamo zaklamp en powerbank 900 PWB 210 lumen
€2500
BEST BEOORDEELD
Zonnelamp voor kamperen - Luci Outdoor 2.0 Pro
€4500
Oplaadbare usb-hoofdlamp voor trekking HL900 400 lumen V2
2 models available
€4000
BEST BEOORDEELD
Zwaartekracht 20| Powerbank 20000mAh
€3995
Zonnepaneel usb SLR500 10W
€4000
(47)
Levering binnen 48 werkuren
NIEUWE COLLECTIE
POWER STATION VOOR KAMPEREN 250 WATT
€36000
Levering binnen 72 werkuren
Oplaadbare hoofdlamp BIVOUAC 500 USB 100 lumen
3 models available
€1800
BEST BEOORDEELD
Fusion 18 Zwart| Draagbaar zonnepaneel - ultralicht en onbreekbaar
€13999
Photon zonnelader| Krachtige en ultralichte zonnebatterij
3 models available
€9995
Set 12 alkaline batterijen LR03 - AAA
€600
€050/unit
BEST BEOORDEELD
Oplaadbare batterijen 4 AA/HR6 2000mAh
€900
€225/unit
Universele adapter
€2500
(6)
Levering binnen 48 werkuren
ARMYTEK WIZARD C2 PRO MAGNET USB White
€10000
ARMYTEK WIZARD C2 PRO MAGNET USB Warm
€10000
NIEUWE COLLECTIE
Hoofdlamp voor trekking in de bergen SWIFT RL USB 900 lumen oranje
€9000
4.4/5 Op basis van 4250 Beoordelingen in de winkels en online

KAMPEERLAMPEN: OM TE ZIEN EN GEZIEN TE WORDEN

Na boeiende buitenavonturen valt de nacht en wordt het donker. Een degelijke kampeerlamp kan nuttig zijn als je niet in het donker wil blijven zitten. Die werd speciaal ontwikkeld in functie van de behoeften en de eisen van liefhebbers van het buitenleven. Ze geeft je in en uit je tent voldoende licht. Zo kan je moeiteloos blijven waken, de sterrenhemel bewonderen of 's nachts de omgeving verkennen.


HOOFDLAMPEN, ZAKLAMPEN EN ANDERE

Kampeerlampen worden op verschillende manieren gebruikt. Zowel op de camping als in de vrije natuur creëert een kampeerlamp een gezellige sfeer bij avondwandelingen en als het donker wordt. Tafellampen, barbecuelichtjes, tentverlichting en noodlampen voor nachtelijke wandelaars: neem altijd verlichting mee voor onderweg.


Hoofdlampen

Hoofdlampen zijn bijzonder handig, vooral op verplaatsing. Ze lijken op een haarband en zijn makkelijk met een riempje rond je hoofd vast te maken. Dankzij de grote knoppen zijn ze bovendien makkelijk te bedienen, zelfs als je dikke handschoenen draagt. Je draagt ze om je hoofd, waardoor de lamp altijd je gezichtsveld volgt en dus altijd de gewenste zone verlicht. Ze belemmert je bewegingsvrijheid niet: je houdt je handen vrij om te koken of je tent op te zetten.


Zaklampen

Zaklampen zijn geschikt voor alle weersomstandigheden, omdat ze uit stevig en waterdicht materiaal worden gemaakt. Ze zijn licht en dus makkelijk in de hand te houden. De LED-lichtbundel draagt tot 40 m ver. Ze zijn handig, sterk en compact en passen in elke broek- of jaszak.


Campinglantaarns

Campinglantaarns bestaan meestal uit stevige kunststof of metaal en leveren voldoende licht voor twee personen. Je kan ze neerzetten of ophangen. Ze fungeren als ideale tafellampen of als belangrijkste lichtbron voor binnen en buiten.


WAAROP MOET JE LETTEN BIJ DE AANKOOP VAN EEN KAMPEERLAMP?

Denk vóór de aankoop van een nieuwe kampeerlamp na over waarvoor je ze wil gebruiken. In functie van het geplande gebruik moet je rekening houden met de afmetingen, de lichtsterkte en de energiebron die nodig is. Een kampeerlamp moet bijzonder stevig en duurzaam zijn. Ze moet ook bestand zijn tegen opspattend water, en is dus bij voorkeur waterdicht. Zo kan je je kampeerlamp binnen en buiten gebruiken.


Hoe ze functioneren: LED, elektriciteit, gas of zonne-energie

LED, gas, elektriciteit, batterij of dynamo? Vandaag halen kampeerlampen hun energie uit verschillende bronnen. Breng je tijdens je kampeertrip veel tijd buiten door, dan is een lamp op zonne-energie perfect. Als je de lamp uitsluitend buiten gebruikt, is gas een interessante alternatieve energiebron, al blijft voorzichtigheid geboden! Sla je je tent op een camping of in de buurt van een stad op? Kies dan voor een model op (herlaadbare) batterijen.


Lichtsterkte: van discrete verlichting tot krachtige stralenbundel.

Het lichtrendement wordt uitgedrukt in lumen. Hoe groter de te verlichten zone, hoe meer licht een lamp moet geven. Voor een discrete buitenverlichting kan het vermogen van de lamp lager liggen dan bij eentje waarmee je je in het duister moet kunnen oriënteren. Met een lichtsterkte tussen 300 en 500 lumen beschik je over een degelijke kampeerlamp. Voor een lange verlichtingstijd, kies je voor een kwalitatieve lamp met instelbare lichtsterktes. Zo kan je het licht van je lamp afstemmen op het gewenste gebruik.


Een kampeerlamp uit kunststof of uit metaal?

In functie van waarvoor je je kampeerlamp wil gebruiken, moet je bepalen of die uit kunststof of metaal moet vervaardigd zijn. Gebruik je ze uitsluitend in je kampeerwagen of tent, dan volstaat een lamp in kunststof. Metaal is dan weer beter bestand tegen herhaalde schokken en valpartijen.


Kampeerlampen van verschillende afmetingen

Wil je licht reizen, dan heb je een compacte en lichte lamp nodig. De meeste kampeerlampen passen in een kleine rugzak. Je kan ze individueel en op ieder moment gebruiken.


Trek je er met de caravan op uit? Schaf dan een groter model aan! Een campinglantaarn met handgreep kan je in je (voor)tent ophangen en als plafondlamp gebruiken. Als tafellamp, beschik je hiermee over handige verlichting tijdens een late maaltijd of spelletjesavond. Wil je 's avonds nog even de benen strekken of het toilet opzoeken? Een hoofdlampje kan bijzonder handig zijn!


VIND EEN CAMPINGLAMP BIJ DECATHLON

Hoofdlampen, zaklampen of klassieke campinglantaarns: met enkele lumen of méér, om rond je hoofd vast te maken, op tafel te zetten of mee te nemen ... Bij DECATHLON vind je een ruime keuze aan kampeerlampen en andere accessoires die je vakantie onvergetelijk maken!


☄☄☄

FAQ


Hoe lang blijft mijn kampeerlamp branden?

De levensduur van de (oplaadbare) batterijen, het gas in het gaspatroon, de benzine of de paraffine die je lamp doen branden, wordt door verschillende factoren bepaald. Dat hangt o.a. af van de lichtsterkte waarop je de lap laat branden. De meeste fabrikanten vermelden hoe lang je je lamp kan laten branden. Lees die informatie dus zeker door. Zo weet je zeker dat je voldoende batterijen of brandstof voor je LED-lamp kan meenemen op je kampeervakantie.


Hoeveel lumen moet een hoofdlamp geven?

Je hoofdlamp moet een lichtrendement van minstens 100 lumen halen. En dat wanneer je enkel op het licht van je hoofdlamp kan vertrouwen. Voor twee personen moet dat lichtrendement worden gehaald.


Op welke energiebron doen kampeerlampen een beroep?

Tijdens het kamperen kan je verlichting voorzien op basis van verschillende energiebronnen. Lampen op zonne-energie zijn het milieuvriendelijkst en de uitgelezen keuze in de vrije natuur. Kook je onderweg op gas, dan blijft een gaslamp de beste oplossing. Hoewel gas vrij goedkoop is, is die brandstof niet helemaal veilig. Op een camping of in de buurt van een stad waar je op het elektriciteitsnet kan aansluiten, zijn lampen op herlaadbare batterijen onmisbaar.


Hoe lang gaat een kampeerlamp mee?

Er is geen algemeen antwoord op die vraag, dat hangt af van het model. De meeste modellen kunnen gemiddeld minstens twee uur branden. Hoe lang je over licht beschikt, hangt ook af van de energiebron.


Hoe een kampeerlamp herladen?

Afhankelijk van het model en de gebruikte energiebron, zijn er verschillende manieren om een kampeerlamp te herladen. Sommige modellen hebben een USB-poort of batterijen die makkelijk via het stopcontact kunnen worden herladen. Is er geen stopcontact in de buurt? Hou altijd een opgeladen stroombron bij de hand. De meeste modellen (zeker de meest recente) hebben een hendel waaraan je kan draaien om de lamp manueel op te laden. Dat is misschien old school, maar het is wel heel handig en nuttig in noodsituaties.


Waar kan ik een kampeerlamp kopen?

Hoofdlampen, zaklampen en klassieke campinglantaarns kan je in onze online shop of in een DECATHLON-vestiging kopen. Je vindt er ook andere kwalitatieve accessoires aan onklopbare prijzen.

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken