Kampeerlampen

Kampeerlampen, hoofdlampen en zonnepanelen

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
ECODESIGN
€1000
Recupel : €020
ECODESIGN
€600
Recupel : €020
BEST BEOORDEELD
€2500
BEST BEOORDEELD
€700
Recupel : €020
BEST BEOORDEELD
€2200
Recupel : €010
€700
€6000
€2500
Recupel : €020
€2995
€11630
€4000
€600
Recupel : €010 €050/unit
€2500
Universele adapter
DESIGN GO

Universele adapter

(8)
Morgen geleverd, indien besteld voor 20u
€6377
€15247
BEST BEOORDEELD
€1995
€600
Recupel : €010 €050/unit
€600
Batterijen CR2032 x 2
ENERGIZER

Batterijen CR2032 x 2

(15)
Morgen geleverd, indien besteld voor 20u
€1300
4.4/5 Op basis van 5476 Beoordelingen in de winkels en online

KAMPEERLAMPEN: OM TE ZIEN EN GEZIEN TE WORDEN

Na boeiende buitenavonturen valt de nacht en wordt het donker. Een degelijke kampeerlamp kan nuttig zijn als je niet in het donker wil blijven zitten. Die werd speciaal ontwikkeld in functie van de behoeften en de eisen van liefhebbers van het buitenleven. Ze geeft je in en uit je tent voldoende licht. Zo kan je moeiteloos blijven waken, de sterrenhemel bewonderen of 's nachts de omgeving verkennen.


HOOFDLAMPEN, ZAKLAMPEN EN ANDERE

Kampeerlampen worden op verschillende manieren gebruikt. Zowel op de camping als in de vrije natuur creëert een kampeerlamp een gezellige sfeer bij avondwandelingen en als het donker wordt. Tafellampen, barbecuelichtjes, tentverlichting en noodlampen voor nachtelijke wandelaars: neem altijd verlichting mee voor onderweg.


Hoofdlampen

Hoofdlampen zijn bijzonder handig, vooral op verplaatsing. Ze lijken op een haarband en zijn makkelijk met een riempje rond je hoofd vast te maken. Dankzij de grote knoppen zijn ze bovendien makkelijk te bedienen, zelfs als je dikke handschoenen draagt. Je draagt ze om je hoofd, waardoor de lamp altijd je gezichtsveld volgt en dus altijd de gewenste zone verlicht. Ze belemmert je bewegingsvrijheid niet: je houdt je handen vrij om te koken of je tent op te zetten.


Zaklampen

Zaklampen zijn geschikt voor alle weersomstandigheden, omdat ze uit stevig en waterdicht materiaal worden gemaakt. Ze zijn licht en dus makkelijk in de hand te houden. De LED-lichtbundel draagt tot 40 m ver. Ze zijn handig, sterk en compact en passen in elke broek- of jaszak.


Campinglantaarns

Campinglantaarns bestaan meestal uit stevige kunststof of metaal en leveren voldoende licht voor twee personen. Je kan ze neerzetten of ophangen. Ze fungeren als ideale tafellampen of als belangrijkste lichtbron voor binnen en buiten.


WAAROP MOET JE LETTEN BIJ DE AANKOOP VAN EEN KAMPEERLAMP?

Denk vóór de aankoop van een nieuwe kampeerlamp na over waarvoor je ze wil gebruiken. In functie van het geplande gebruik moet je rekening houden met de afmetingen, de lichtsterkte en de energiebron die nodig is. Een kampeerlamp moet bijzonder stevig en duurzaam zijn. Ze moet ook bestand zijn tegen opspattend water, en is dus bij voorkeur waterdicht. Zo kan je je kampeerlamp binnen en buiten gebruiken.


Hoe ze functioneren: LED, elektriciteit, gas of zonne-energie

LED, gas, elektriciteit, batterij of dynamo? Vandaag halen kampeerlampen hun energie uit verschillende bronnen. Breng je tijdens je kampeertrip veel tijd buiten door, dan is een lamp op zonne-energie perfect. Als je de lamp uitsluitend buiten gebruikt, is gas een interessante alternatieve energiebron, al blijft voorzichtigheid geboden! Sla je je tent op een camping of in de buurt van een stad op? Kies dan voor een model op (herlaadbare) batterijen.


Lichtsterkte: van discrete verlichting tot krachtige stralenbundel.

Het lichtrendement wordt uitgedrukt in lumen. Hoe groter de te verlichten zone, hoe meer licht een lamp moet geven. Voor een discrete buitenverlichting kan het vermogen van de lamp lager liggen dan bij eentje waarmee je je in het duister moet kunnen oriënteren. Met een lichtsterkte tussen 300 en 500 lumen beschik je over een degelijke kampeerlamp. Voor een lange verlichtingstijd, kies je voor een kwalitatieve lamp met instelbare lichtsterktes. Zo kan je het licht van je lamp afstemmen op het gewenste gebruik.


Een kampeerlamp uit kunststof of uit metaal?

In functie van waarvoor je je kampeerlamp wil gebruiken, moet je bepalen of die uit kunststof of metaal moet vervaardigd zijn. Gebruik je ze uitsluitend in je kampeerwagen of tent, dan volstaat een lamp in kunststof. Metaal is dan weer beter bestand tegen herhaalde schokken en valpartijen.


Kampeerlampen van verschillende afmetingen

Wil je licht reizen, dan heb je een compacte en lichte lamp nodig. De meeste kampeerlampen passen in een kleine rugzak. Je kan ze individueel en op ieder moment gebruiken.


Trek je er met de caravan op uit? Schaf dan een groter model aan! Een campinglantaarn met handgreep kan je in je (voor)tent ophangen en als plafondlamp gebruiken. Als tafellamp, beschik je hiermee over handige verlichting tijdens een late maaltijd of spelletjesavond. Wil je 's avonds nog even de benen strekken of het toilet opzoeken? Een hoofdlampje kan bijzonder handig zijn!


VIND EEN CAMPINGLAMP BIJ DECATHLON

Hoofdlampen, zaklampen of klassieke campinglantaarns: met enkele lumen of méér, om rond je hoofd vast te maken, op tafel te zetten of mee te nemen ... Bij DECATHLON vind je een ruime keuze aan kampeerlampen en andere accessoires die je vakantie onvergetelijk maken!


☄☄☄

FAQ


Hoe lang blijft mijn kampeerlamp branden?

De levensduur van de (oplaadbare) batterijen, het gas in het gaspatroon, de benzine of de paraffine die je lamp doen branden, wordt door verschillende factoren bepaald. Dat hangt o.a. af van de lichtsterkte waarop je de lap laat branden. De meeste fabrikanten vermelden hoe lang je je lamp kan laten branden. Lees die informatie dus zeker door. Zo weet je zeker dat je voldoende batterijen of brandstof voor je LED-lamp kan meenemen op je kampeervakantie.


Hoeveel lumen moet een hoofdlamp geven?

Je hoofdlamp moet een lichtrendement van minstens 100 lumen halen. En dat wanneer je enkel op het licht van je hoofdlamp kan vertrouwen. Voor twee personen moet dat lichtrendement worden gehaald.


Op welke energiebron doen kampeerlampen een beroep?

Tijdens het kamperen kan je verlichting voorzien op basis van verschillende energiebronnen. Lampen op zonne-energie zijn het milieuvriendelijkst en de uitgelezen keuze in de vrije natuur. Kook je onderweg op gas, dan blijft een gaslamp de beste oplossing. Hoewel gas vrij goedkoop is, is die brandstof niet helemaal veilig. Op een camping of in de buurt van een stad waar je op het elektriciteitsnet kan aansluiten, zijn lampen op herlaadbare batterijen onmisbaar.


Hoe lang gaat een kampeerlamp mee?

Er is geen algemeen antwoord op die vraag, dat hangt af van het model. De meeste modellen kunnen gemiddeld minstens twee uur branden. Hoe lang je over licht beschikt, hangt ook af van de energiebron.


Hoe een kampeerlamp herladen?

Afhankelijk van het model en de gebruikte energiebron, zijn er verschillende manieren om een kampeerlamp te herladen. Sommige modellen hebben een USB-poort of batterijen die makkelijk via het stopcontact kunnen worden herladen. Is er geen stopcontact in de buurt? Hou altijd een opgeladen stroombron bij de hand. De meeste modellen (zeker de meest recente) hebben een hendel waaraan je kan draaien om de lamp manueel op te laden. Dat is misschien old school, maar het is wel heel handig en nuttig in noodsituaties.


Waar kan ik een kampeerlamp kopen?

Hoofdlampen, zaklampen en klassieke campinglantaarns kan je in onze online shop of in een DECATHLON-vestiging kopen. Je vindt er ook andere kwalitatieve accessoires aan onklopbare prijzen.

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken