Buikspierwielen

Buikspierwielen, AB wheels

Hulp bij je keuze
Hoe kies ik een buikspiertrainer?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
4.6/5 Op basis van 1044 Beoordelingen in de winkels en online

WAT IS EEN BUIKSPIERWIEL?


Zoals de naam al zegt, is het buikspierwiel (AB Wheel in het Engels) een wiel om je buikspieren te trainen. Maar dat niet alleen! In feite werkt het buikspierwiel niet alleen aan de hele buikspiergordel (rechte buikspieren, schuine buikspieren, de dwarse buikspieren en lendespieren), het helpt je ook om je schouders en triceps te ontwikkelen, doordat je op de handgrepen leunt om je lichaam in balans te houden.


Dit wiel heeft een diameter van 18,5 cm en door de as loopt een stang met aan weerszijden een handvat van 10 cm waarop je steunt als je het wiel vooruit rolt. Er zijn twee soorten buikspierwielen: stabiele en onstabiele. Door de stabiliteit van het wiel te vergroten of te verkleinen, verbeter je je proprioceptie. Een uitstekend middel om stelselmatig betere resultaten te halen met je trainingsessies.


WAAROM EEN BUIKSPIERWIEL GEBRUIKEN?


Tijdens een cross training of krachttraining kan je met het buikspierwiel het niveau opdrijven en je buikspieren en armen dynamisch trainen. Als het doel is om je spieren te versterken, kun je met het buikspierwiel het hele buikgebied trainen met één enkel accessoire.


Het buikspierwiel past zich echt aan je behoeften aan en stelt je in staat de hele buikgordel, armen, rug en schouders consequent in één beweging te trainen en te ontwikkelen. Bovendien is het buikspierwiel klein, draagbaar en betaalbaar en kan je er efficiënt mee trainen, zowel in een sportschool als thuis.


HOE GEBRUIK JE EEN BUIKSPIERWIEL?


Het principe van het buikspierwiel is vrij eenvoudig:

  • Steun op je handen en voeten en pak de handgrepen stevig vast met beide handen, met je knieën stevig op de grond geplant.
  • Leun je bovenlichaam voorzichtig naar voren terwijl je het wiel vooruit rolt, totdat je hele lichaam gestrekt is en parallel aan de vloer. Trek je buikspieren strak samen, zo werk je aan je buikspieren en blijf je in balans.
  • Keer terug naar de startpositie door het wiel naar je toe te rollen.
  • Beweeg heen en weer terwijl je je buikspieren samentrekt en je rug recht houdt.

Om te voorkomen dat je buiten adem raakt en te snel vermoeid raakt, adem je uit als je naar beneden zakt en adem je in als je terugkeert naar de beginpositie.

WAT IS EEN BUIKSPIERKUSSEN?


Het buikspierkussen, ook bekend als buikspiermat of Abmat, is een ruimtebesparend en geweldig accessoire om je te helpen met je buikspieroefeningen. Je plaatst het in de holte van je lendenen, waar het je extra steun geeft zodat je grotere bewegingen kan maken tijdens je oefeningen. Het ondersteunt niet alleen je lendenwervelkolom, het biedt je ook iets om tegenaan te duwen zodat de buikspieren kunnen buigen. Bovendien kan je met dit kussen ook je bekken stabiliseren zodat je buikspieren volledig kunnen samentrekken.


VIND EEN BUIKSPIERWIEL OF -KUSSEN BIJ DECATHLON


Bij DECATHLON vind je een ruim assortiment buikspierwielen, rollagers en kussens in alle stijlen en voor alle niveaus. We bieden ook diverse accessoires aan om je buikspiertraining op te drijven of te vergemakkelijken, om snel en efficiënt resultaten te boeken.

Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken