Bakens

Bakens

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
4.9/5 Op basis van 18 Beoordelingen in de winkels en online

ORIËNTATIELOOP: VAN BAKEN TOT BAKEN


Het doel van een oriëntatieloop is om de bakens op een parcours te vinden. Deze discipline, die alleen of in groep beoefend kan worden, is een van de meest complete sporten omdat ze een goede fysieke conditie, een flinke dosis concentratie en een goed gebruik van het kompas vereist.


ORIËNTATIELOOP: DE VERSCHILLENDE SOORTEN BAKENS


Oriëntatielopen is een sport die per definitie in de buitenlucht beoefend wordt. Daarom moeten de bakens bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Er bestaan bakens van plastic of van stof. Soms is een baken zelfs een wit bord waarop aanwijzingen geschreven worden. Voor nachtelijke oriëntatielopen bestaan er ook reflecterende bakens die beter zichtbaar zijn in het donker.


Het baken kan een code dragen of zelfs de vorm van een dier hebben, voor kinderen die nog niet goed kunnen lezen. Afhankelijk van het model kunnen bakens voor oriëntatielopen ook naaldponsers hebben om de controlekaartjes te doorponsen. Elke naaldponser laat een verschillend prikpatroon na.


DE POSITIE VAN BAKENS VOOR ORIËNTATIELOPEN


Het is belangrijk dat bakens voor de volledige duur van de oriëntatieloop goed op hun plaats blijven zitten. Daarom kunnen ze met punten in de bodem geprikt of boven de grond op een sokkel geplaatst worden. Met behulp van speciale haken die de flora niet beschadigen kunnen de bakens zelfs aan de vegetatie opgehangen worden. Er bestaat ook een bevestigingssysteem dat tot 1 m verstelbaar is. Het is voorzien van een ring en een haak, waardoor de bakens van de oriëntatieloop erg snel op verschillende oppervlakken zoals palen, bomen, enzovoort aangebracht kunnen worden.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken