Bodyprotectors

Bodyprotectors

Hulp bij je keuze
Hoe kies je een rugbeschermer voor ruitersport?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
BEST BEOORDEELD
€1500
Zadelstrap voor airbagvest
SEGURA

Zadelstrap voor airbagvest

(1)
Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
4.7/5 Op basis van 1631 Beoordelingen in de winkels en online

Welke bodyprotector heb je nodig om zeker te zijn van een goede veiligheid te paard?

De Bodyprotectors en andere beschermers maken geen deel uit van de basisuitrusting van ruiters (kinderen of volwassenen). En toch zijn ze een heel wijze veiligheidsmaatregel. Overigens eentje die ruiters van alle leeftijden, niveaus of disciplines zich eigen zouden moeten maken.


De bodyprotectors van ons eigen merk Fouganza zijn ontwikkeld dóór paardenliefhebbers vóór paardenliefhebbers. Onze producten bieden steevast comfort, veiligheid en een onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding. Je bent op zoek naar beschermingsuitrustingen voor jezelf of je kind? Afspraak in onze winkels!


Bodyprotector voor paardrijden

De bodyprotector beschermt de borstkas en de rug. Met zijn vorm die het lichaam bedekt, biedt hij een maximale bescherming. Meerdere laagjes speciaal schuimkussen dempen en absorberen de schokken (van valpartijen of hoefslagen) zodat je lichaam goed beschermd is.


Dit geeft je extra zekerheid tijdens de jumping, cross-country of dressuur, dit bovenop je rijhelm. Bodyprotectors zijn aanbevolen voor vrijetijdsritten en bij sommige wedstrijden zijn ze zelfs verplicht. Al onze bodyprotectors voldoen aan de Europese veiligheidsnormen en werden onderworpen aan strenge controles.


Let op de 3 beschermingsklassen van de Europese norm EN 13 158: 2009 om het model te vinden dat bij je past.

  • •  Beschermingsklasse 1: minimale bescherming voor professionele jockeys.
  • •  Beschermingsklasse 2: voor ruitersport met een gemiddeld risico. Minimale bescherming voor recreatieve ruiters, beginnende ruiters of gevorderde clubruiters.
  • •  Beschermingsklasse 3: Voor vrijetijds- en wedstrijdruiters die een hoger risico lopen. Aanbevolen bescherming voor mensporters en wedstrijdruiters. Ook voor mensen die rechtstreeks met de paarden werken en zichzelf willen beschermen tegen hoefslagen.


Rugbescherming ruiters

Rugbeschermers zijn speciaal ontwikkeld om het gevoelige deel van de rug te beschermen. Ze bestaan uit ofwel een soepele schuimplaat in een soepel vest, ofwel een vaste maar mobiele huls. De precieze afstelling van deze ruiterbeschermingen gebeurt met behulp van borstbanden aan de voorkant. Hun ontwerp maakt ze, in vergelijking met bodyprotectors, meer mobiel, comfortabel en discreet. Ze vallen echter onder een lagere beschermingsklasse dan bodyprotectors en bieden dus minder bescherming.


Rugbeschermers zijn bijvoorbeeld EN1621-2-gecertificeerd, voor paardrijden op een gevorderd niveau. Ze zijn echter niet goedgekeurd voor wedstrijden waarbij het dragen van een speciale bodyprotector vereist is, zoals bijvoorbeeld cross-country in eventing.


Opdat bodyprotectors en rugbeschermers goed zouden beschermen, moeten ze strak zitten - zoals overigens alle andere ruiterbeschermingen. Hier laten we je zien hoe je de juiste maat kiest voor bodyprotectors en rugbeschermers.

Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken