Dekens

Paardendekens

Filters
Terug naar paginalijst
Filteren op Type
Filteren op Geslacht
Filteren op Kleur
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€4900
Fouganza

Waterdichte outdoordeken ruitersport pony Imper 200 600D zwart

(17)

Verzonden binnen 1 werkdag vanuit ons magazijn
 
BEST BEOORDEELD
€6900
2 kleuren
Fouganza

Staldeken ruitersport paard en pony Stable 400 blauw

(59)

Verzonden binnen 1 werkdag vanuit ons magazijn
 
ONZE BESTSELLER
€500
Fouganza

Set van 2 karabijnhaken voor paardendeken

(4)

Verzonden binnen 1 werkdag vanuit ons magazijn
 
13 Producten
Onze selectie
 • Onze selectie
 • Prijs stijgend
 • Prijs dalend
 • Kortingspercentage (dalend)
 • Populariteit
Functionaliteit niet beschikbaar voor Mijn winkel (Winkel veranderen)
  4.0/5 Op basis van 434 Beoordelingen in de winkels en online

  WANNEER HEEFT EEN PAARD EEN DEKEN NODIG?

  Paarden zijn gevoelig voor tocht en vochtigheid. Het is dus heel belangrijk om ze op een goede manier te bedekken als dat nodig is. Wanneer de temperatuur daalt, zorg je voor een deken afhankelijk van de volgende criteria: staat je paard in een box of in de wei? Is het geschoren? Dit is een kwestie die heel wat ruiters bezighoudt.


  WELK SOORT DEKEN IS DE BESTE?

  Er bestaan verschillende soorten paardendekens. DECATHLON heeft staldekens, outdoordekens, uitrijdekens... Een paardendeken kan bestaan uit één enkele laag stof, maar ook voorzien zijn van een vulling en voering, de zogeheten outdoordekens. Dekens uit één laag stof beschermen je paard tegen insecten of regen, of nemen het zweet op zodat de huid van je paard droog blijft. Outdoordekens moeten tegelijk waterdicht en goed verlucht zijn zodat ze een paard in de wei warm houden en beschermen tegen regen, wind en kou. Uitrijdekens onderscheiden zich van de vorige modellen doordat ze worden gebruikt wanneer je het paard laat instappen of uitstappen, of in de bak. Geef de voorkeur aan modellen die het zweet goed afvoeren en de temperatuur van je paard optimaal behouden.


  ENKELE TIPS VOOR JE RIJDIER

  Als je beslist om een deken op je paard te leggen, let dan op voor temperatuurschommelingen gedurende de dag. Een paard houdt er niet van om te veel toegedekt te zijn, het kan beter tegen de kou dan tegen de warmte. Er bestaan verschillende technieken om te weten te komen of je paard het al dan niet te koud heeft: wanneer je met je hand over de vacht aait en die klam aanvoelt, heeft je paard het te warm; wanneer de vacht koud is, kan het paard een deken gebruiken. Je kunt ook even aan de onderkant van het oor voelen. Aangezien een deken rechtstreeks in contact komt met de huid van het paard, is een goed onderhoud noodzakelijk voor het welzijn van het dier. En wanneer je ervan houdt om je paard helemaal mooi uit te dossen, mag je niet beknibbelen op toiletteermateriaal!

  laat ze kiezen en schenk sport

  GEEF EEN E-GIFT CARD CADEAU