GPS horloges

GPS horloges voor running

Skip categories Skip categories
4.4/5 Op basis van 488 Beoordelingen in de winkels en online

WAT IS EEN HORLOGE MET GPS?


Een horloge met gps is in de eerste plaats een geconnecteerd toestel met tal van functies. Het interessantste eraan is dat het (met behulp van een lokalisatiesysteem via satelliet) je verplaatsingen volgt en registreert op welke punten je passeert, zodat je hetzelfde traject kunt overdoen. Heel nuttig voor wie zich niet goed kan oriënteren of voor wie zich op onbekend terrein waagt: de functie ‘back track’ voorkomt dat je verdwaalt en brengt je terug naar de plaats waar je gestart bent.


Met dit soort horloge kun je eveneens je parcours vooraf vastleggen, het toestel wijst je de weg. Maar de nieuwste horloges met gps gaan nog een stuk verder. Het zijn heuse geconnecteerde toestellen geworden waarmee je tal van parameters, zoals calorieverbruik of hartslag, beter kunt volgen.


GPS-FUNCTIE OF INGEBOUWDE GPS?


Een sporthorloge met ingebouwde gps is aangewezen, onontbeerlijk zelfs als je een openluchtsport wil beoefenen en je prestaties zo nauwkeurig mogelijk wilt registreren of het afgelegde parcours wilt visualiseren. Doe je daarentegen hoofdzakelijk binnen aan sport, dan is een ingebouwde gps uiteraard niet zo nuttig. Je kunt dan wel nog kiezen voor een sporthorloge met geconnecteerde gps. Daar zit geen gps-chip in maar zo'n horloge kan wel de positiegegevens van je telefoon ontvangen (en gebruiken).


Bij DECATHLON vind je sporthorloges in verschillende modellen, met of zonder ingebouwde gps, en van de grootste merken, zoals Garmin (met zijn app Garmin Connect en zijn collectie cardiohorloges Forerunner en Fenix) of Polar (dat horloges ontwikkelt voor zowel sporters als geeks).


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken