Sokken

Skisokken

Hulp bij je keuze
Hoe houd je je voeten warm ?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
BEST BEOORDEELD
€800
BEST BEOORDEELD
€800
€16995 −11%
€14995
€3480
4.6/5 Op basis van 2126 Beoordelingen in de winkels en online

SKISOKKEN: SPORTIEVE EN VEELZIJDIGE WINTERSOKKEN


Besneeuwde pistes, glitterend poeder en een indrukwekkend bergpanorama: skiën biedt een unieke natuurbeleving voor beginners zowel als gevorderden. Het versterkt bovendien het immuunsysteem en bevordert het recuperatievermogen van je lichaam. Toch is een dag in de sneeuw pas echt geslaagd met de juiste skiuitrusting. Naast ski's, skistokken en skischoenen moet je ook denken aan minstens één paar geschikte skisokken!


SKISOKKEN: TOEBEHOREN VOOR DE PISTES EN HET DAGELIJKSE LEVEN


Klassieke sportsokken dragen bij het skiën of snowboarden lijkt op het eerste zich niet problematisch. Toch zet het skiën, een sport die erg veel beweging eist, onze voeten onder een enorme druk. Functionele skisokken zijn ontwikkeld om te beantwoorden aan deze specifieke eisen. Ze doen op verschillende vlakken beter dan klassieke sokken.


Concreet doet een paar kwalitatieve wintersokken het volgende:
je voeten zelfs bij negatieve temperaturen warm houden;
overmatig zweten voorkomen, net als afkoeling;
op betrouwbare wijze vocht afvoeren naar buiten, zodat je voeten steeds droog blijven;
blaren en wonden doeltreffend voorkomen;

Je kan deze skisokken uiteraard ook bij andere gelegenheden dragen. Ze zijn ook perfect voor het dagelijkse leven wanneer het erg koud is of bij het beoefenen van andere buitensporten.

HOE VIND JE HET PAAR DAT PERFECT PAST BIJ JOUW NODEN?


Mocht je het eerste paar kopen dat je tegenkomt, riskeer je:
blaren op te lopen;
je voeten te doen zweten;
of een algemeen gevoel van ongemak te creëren
Vermijd dan ook om deze onmisbare skiuitrusting blindelings aan te schaffen. Heb aandacht voor:
een goede snit;
een gepaste materiaalkeuze.

DE MAAT EN HET PASSEN VAN SKISOKKEN


Voor een maximaal comfort mogen de skisokken niet te klein noch te groot zijn. Ze moeten zich, integendeel, gedragen als een tweede huid, zonder te klemmen of op te frommelen. In die laatste gevallen riskeer je blaren of pijnlijke plekken.


Bovendien zijn vele skisokken voorzien van opgevulde zones. Dit zijn, met andere woorden, verstevigingen op de plaatsen waar de voornaamste slijtage plaatsvindt. Het merendeel van de skisokken heeft bovenaan ook 'anti-wrijvingszones' die zacht zijn voor de huid en de wrijving verminderen.


Anderzijds hangt de optimale pasvorm van dit soort sokken niet alleen af van de specifieke vorm van een voet maar ook van de interactie tussen de sokken en de skischoenen. Het is dan ook beter om deze samen en op elkaar afgestemd aan te schaffen.


NATUURLIJKE TEGENOVER SYNTHETISCHE VEZELS: HET IDEALE MATERIAAL VOOR SKISOKKEN


Natuurlijke en synthetische vezels hebben elk hun specifieke voordelen. Dit verklaart de combinatie van verschillende soorten vezels bij de productie van skisokken.


NATUURLIJKE VEZELS
Natuurlijke vezelEigenschappen
Originele wol (bijvoorbeeld merinowol)- zacht
- antibacteriële werking
- goede temperatuurregulatie
- groot gebruiksgemak
Katoen- aangenaam om te dragen
- hogere vochtabsorptie (dus veeleer ongeschikt voor sport)

Synthetische vezels op hun beurt, denk aan polyamide of spandex, springen eruit wegens hun snelle afvoer van transpiratie. Ze drogen dan ook sneller dan natuurlijke vezels.

SYNTHETISCHE VEZELS
Synthetische vezelEigenschappen
Polyamide- sterk
- elastisch
- hoge duurzaamheidsgraad
- lange levensduur
polypropyleen- lage vochtabsorptie
- snel droog
Polyacryl- zacht
- elastisch
- vormbehoud
- textuur vergelijkbaar met wol
- eenvoudig onderhoud
Polyester- lage vochtabsorptie
- isolerende werking
- sterk
Spandex- Goed vormbehoud
- elastisch

Denk eraan dat sokken in de eerste plaats dienen om je voeten warm te houden en niet om je voeten te doen zweten, noch je bewegingsvrijheid verkleinen. Houd bij aankoop dan ook rekening met de volgende aspecten:
de buitentemperatuur;
je niveau (beginner, ervaren skiër, professional, ...);
de sporttak (alpineskiën, freeride of tour) ;
de moeilijkheidsgraad van de gekozen route;
je persoonlijke 'perceptie' van koude
Hoe minder je beweegt en hoe kouder de buitentemperatuur, hoe meer dikke skisokken aangewezen zijn.


SKISOKKEN MET VULLING


Moderne skisokken beschikken, afhankelijk van het model, over een of meerdere opgevulde zones. Bijvoorbeeld:
bij de tenen;
aan het scheenbeen;
rond de enkels
Mocht je vaak last ondervinden van bepaalde drukpunten, kies dan een paar skisokken met een erg dikke vulling op de betreffende plaatsen.


SPECIALE SOORTEN SKISOKKEN


Inmiddels bestaan er, naast de standaardmodellen, ook skisokken zonder naad bij de tenen. Er zijn ook speciale compressiesokken.
Die eerste verhogen het comfort terwijl die laatste de bloedcirculatie ondersteunen. Compressiesokken stabiliseren verder ook de spieren en de gewrichten. Hiervoor dienen de kousen maximaal gesloten te worden. Op die manier wordt de omvang van je bloedvaten kleiner, wat de bloedcirculatie vooruit helpt.


HOOGKWALITATIEVE EN BETAALBARE SKISOKKEN BIJ DECATHLON


Geniet van ons brede gamma hoogkwalitatieve skisokken voor dames en heren. Je zal sokken vinden met verschillende lengtes en in vele maten en kleuren.


☄☄☄

FAQ

Wat is het verschil tussen skisokken voor heren en voor dames?

Skisokken voor heren en dames worden ontwikkeld om zich perfect aan te passen aan de vrouwelijke of mannelijke voet. Over het algemeen lijken sokken voor dames, bijvoorbeeld, iets nauwer terwijl de schacht vaak groter blijft. Het gaat echter louter over algemene lijnen. In functie van de specifieke vorm van je voeten, kan je evenzeer kiezen voor een model skisokken voor de andere sekse.

Hoe vaak moet ik van skisokken wisselen?

Wanneer je skisokken een onaangename zweetgeur beginnen verspreiden, is het tijd om ze te vervangen door een nieuw paar. Er bestaat echter geen algemene regel. De frequentie waarmee je van skisokken moet wisselen hangt voornamelijk af van twee factoren:
de mate waarin je zweet;
de intensiteit van je sportactiviteiten.
Vergeet zeker niet om, voor onvoorziene omstandigheden, een extra paar sokken mee te nemen op de piste.


Hoe en hoe vaak moet je skisokken wassen?

Het is aangewezen om op je eigen zin voor hygiëne af te gaan. Er is niks mis mee wanneer je hetzelfde paar skisokken meermaals draagt. Zorg, in dat geval, voor een materiaal dat snel droogt en de temperatuur regelt. De samenstelling van het materiaal bepaalt meteen ook op welke temperatuur en met welk wasmiddel je de sokken wast. De sokken zelf vermelden of ze geschikt zijn voor de wasmachine dan wel of het beter is ze met de hand te wassen. Volg de instructies van de producent.


Skisokken: hoe de juiste maat kiezen?

Zorg ervoor dat je skisokken aanschaft met je gebruikelijke maat. Indien de sokken te groot uitvallen, loop je risico op wrijving of wonden.

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken