Tennisschoenen dames

Tennisschoenen dames

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€6500 −15%
€5500
*Van ‪10/3/2023‬ tot ‪8/4/2023‬
NIEUWE COLLECTIE
€13500 −25%
€10000
*Van ‪3/3/2023‬ tot ‪1/4/2023‬
NIEUWE COLLECTIE
€10000 −20%
€8000
*Van ‪3/3/2023‬ tot ‪1/4/2023‬
NIEUWE COLLECTIE
€9500 −26%
€7000
*Van ‪3/3/2023‬ tot ‪1/4/2023‬
€10000 −20%
€8000
*De uitverkoop begint op 17/3/2023
Vanaf
€8948
Vanaf
€13000 −25%
€9750
*De uitverkoop begint op 21/3/2023
Vanaf
€12000 −24%
€9100
*De uitverkoop begint op 21/3/2023
4.5/5 Op basis van 427 Beoordelingen in de winkels en online

Tennisschoenen voor dames


Tennis Tennisblijft een erg populaire sport, zowel bij heren als dames. Het is ongetwijfeld een van de bekendste sporten ter wereld. Daar is uiteraard een reden voor. In de eerste plaats is deze eeuwenoude racketsport een erg plezierige activiteit. Het is ook een geweldige manier om je conditie, coördinatie en concentratievermogen te bevorderen.

Er is echter één voorwaarde om optimaal te kunnen genieten van de vele gezondheidsvoordelen van deze sport en om te voorkomen dat je op termijn de zin om te spelen verliest. En dat is goede, comfortabele tennisschoenen kopen! Slecht passende schoenen, of schoenen van matige kwaliteit belasten overmatig de spieren en gewrichten. Ze beperken ook je bewegingsvrijheid en verhogen het risico op blessures. Uiteindelijk lijdt ook de kwaliteit van je spel eronder. Een of meerdere paar kwalitatieve tennisschoenen mogen daarom niet ontbreken in je tennisuitrusting.

Bij Decathlon vind je een ruime keuze aan damestennisschoenen van hoge kwaliteit. Zo staat er niets in de weg van je volgende wedstrijd.


Tennisschoenen voor dames verschillen van 'gewone' sportschoenen

In eerste instantie lijken tennisschoenen en andere sportschoenen of hardloopschoenen sterk op elkaar. Nochtans hebben tennisschoenen een aantal bijzondere kenmerken die hen duidelijk onderscheiden van andere sportschoenen.


Vereisten

Bij joggen, wandelen of sprinten blijft de loopsnelheid meestal constant. Dit betekent dat plotselinge richtingsveranderingen en frequent afremmen of versnellen eerder zeldzaam zijn. Een tennisschoen daarentegen is speciaal ontwikkeld voor snelle zijwaartse of achterwaartse bewegingen.


Zool en profiel

Tennisschoenen hebben een veel dunnere tussenzool dan loopschoenen. Dit zorgt voor een beter contact met de grond en een betere controle tijdens het spel. Bovendien is de buitenzool gemaakt van een bijzonder robuust materiaal. Een zoolprofiel dat aan elk type ondergrond is aangepast, garandeert bovendien een optimale grip op de ondergrond, zonder het terrein te beschadigen.


Stabiliteit

Vergeleken met gewone sportschoenen zijn tennisschoenen relatief stijf en kunnen ze moeilijk worden samengedrukt. Zo zorgen ze voor een grotere stabiliteit, wat bijzonder nuttig is bij bruusk stoppen.


De perfecte tennisschoen voor dames: waar moet je op letten bij aankoop?

Het kiezen van de juiste tennisschoen voor dames is uiteraard een kwestie van persoonlijke smaak. Toch zijn er ook een aantal criteria die je absoluut in acht moet nemen voor je beslist om een bepaald model te kopen.


De optimale pasvorm: tennisschoenen voor dames met smalle of brede voeten

Voor optimaal comfort moet de tennisschoen comfortabel zitten en aangepast zijn aan de vorm van je voet. Concreet betekent dit:
• De schoenen moeten gelijkmatig aansluiten om je voeten;
• Je voet mag niet constant naar voren en naar achteren schuiven, en de schoen mag ook niet te strak zitten;
• Je tenen moeten voldoende ruimte hebben om iets naar voren te kunnen glijden bij een stopbeweging.


Bij DECATHLON vind je tennisschoenen voor dames met smalle of brede voeten. Er zijn verschillende maten in voorraad:
• 35,5;
• 36 2/3;
• 36;
• 37;
• 38;
• 39;
• 40;
• 41;
• 42.


Elke tennisschoen voor dames is perfect aangepast aan de vorm van damesvoeten.


Tennisschoenen voor dames: materialen, fabricage en gewicht

Vroeger werden tennisschoenen uitsluitend van leer gemaakt vanwege zijn duurzaamheid en ademend vermogen. Tegenwoordig hebben synthetische modellen de tennisschoenen uit natuurlijk materiaal vervangen. Per slot van rekening blijft synthetisch materiaal nog steeds uiterst duurzaam en soepel. Daarom krijgt dit materiaal meestal de voorkeur bij de fabricage van tennisschoenen.

De juiste tennisschoen voor dames moet bijzonder duurzaam zijn. Dit is om de enorme belasting van de benen en gewrichten tijdens het tennissen op te kunnen vangen. Daarom worden de zijkanten van de schoen en de hiel vaak verstevigd. Voor nog meer stabiliteit gebruiken veel fabrikanten ook een middenvoetbrug in dikke kunststof, behalve voor het bovenste gedeelte van de tennisschoen. Dit deel bedekt de voorvoet en is enorm soepel. Zo kun je je voeten steeds goed afrollen.

De inzetstukken uit mesh bevorderen de luchtcirculatie en verminderen tegelijkertijd het totale gewicht van de schoen. Dames geven vaak de voorkeur aan lichtgewicht schoenen. Daarom wegen damestennisschoenen vaak minder. Vergeet niet dat lichtgewicht schoenen weliswaar je snelheid en behendigheid verbeteren, maar dat ze ook je stabiliteit verminderen.


Speel alsof je op een wolk loopt, dankzij de goede demping van onze tennisschoenen voor dames

Tennis is een snelle en veeleisende sport in termen van bewegingen en kan zeer belastend zijn voor spieren en gewrichten. Bij de aanschaf van nieuwe tennisschoenen voor dames mag een goede schokdemping van de voetzool en de hiel niet ontbreken. Doordat alle druk wordt geabsorbeerd, worden de knieën en gewrichten minder belast. Op die manier voorkom je gezondheidsproblemen op lange termijn. De aard van de ondergrond is ook een bepalende factor bij de keuze van de juiste mate van schokdemping.


De juiste damestennisschoen voor elke ondergrond

Tennis is een erg afwisselende sport die zowel binnen als buiten wordt gespeeld. Maar ook de ondergronden waarop wordt gespeeld, lopen sterk uiteen. Ze kunnen van gravel of sintels gemaakt zijn, en indoor worden nog andere ondergronden gebruikt. De vereisten voor tennisschoenen variëren dus naar gelang van het type ondergrond.

Laten we beginnen met indoor tennisschoenen. Schoenen voor banen met tapijt of velours moeten altijd een gladde zool zonder profiel hebben. Anders kan de kwetsbare structuur van het tapijt gemakkelijk beschadigd worden. Bovendien zorgt een zachtere zool voor een betere grip op de grond. Voorts mogen alleen ‘non-marking’-schoenen worden gebruikt. Met andere woorden, tennisschoenen die geen sporen op de vloer achterlaten.

Dit geldt niet voor gras- en gravelbanen, die zeer glad zijn. In dat geval kies je het best een tennisschoen voor dames met een goed profiel. Schoenen met een visgraatprofiel hebben hun kwaliteiten bewezen: ze grijpen in de grond tijdens snelle sprints en geven je zo de nodige houvast.

Het oppervlak van een hardcourt bestaat gewoonlijk uit een betonnen oppervlak waarop een laag vulkanisch materiaal is aangebracht. Het fijne gesteente van deze tennisbanen kan de buitenkant van de tennisschoen erg beschadigen. Daarom kies je op hardcourts het best voor een damestennisschoen met een visgraatprofiel. Het is ook belangrijk dat de schokdemping goed en afdoende is.


Koop je comfortabele en kwaliteitsvolle damestennisschoenen exclusief bij DECATHLON

Het maakt niet uit of je een beginnende of professionele speelster bent, of je liever op gravel of indoor speelt, of liever dubbelspel dan enkelspel. In de online winkel van Decathlon vindt elke speelster de tennisschoen die het best aan haar behoeften beantwoordt.

Wat dacht je van een zwarte Allcourt-tennisschoen voor dames of een felgekleurd model met ultrazachte demping? We bieden een ongelooflijke keuze van tennisschoenen voor dames van bekende merken als adidas of ASICS in verschillende kleuren en maten. We geven je ook graag advies in een van onze vele Decathlon-winkels.


☄☄☄

FAQ


Om je te helpen bij je aankoopbeslissing, hebben we de meest gestelde vragen over (dames)tennisschoenen beantwoord.


Waarom heb ik speciale tennisschoenen nodig?

Het doel van een goede damestennisschoen is om je voeten tijdens het spel te ondersteunen en alle schokken op te vangen. Zo bescherm je niet alleen je knieën en rug, maar verbeter je ook je coördinatie en behendigheid.


Waarin verschillen tennisschoenen van hardloopschoenen of andere damessportschoenen?

Tennisschoenen zijn anders ontwikkeld dan loopschoenen. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik op gravelbanen en indoor tennisbanen. Bijzonder sterke en robuuste materialen geven de tennisschoen een hoge mate van stabiliteit. Dit geldt zelfs bij snelle bewegingen en richtingsveranderingen. De extra dunne zool garandeert ook een beter contact met de grond. Afhankelijk van de ondergrond, kan je een aangepaste damestennisschoen overwegen.


Wat is er speciaal aan damestennisschoenen in vergelijking met herentennisschoenen?

De voeten van heren zijn anders geproportioneerd dan die van dames. Damesvoeten zijn over het algemeen smaller en minder volumineus. Dit geldt vooral voor de hielzone. Anderzijds zijn ze vaak breder vooraan. Bovendien is de wreef iets hoger dan bij mannen. Tennisschoenen voor dames en tennisschoenen voor heren verschillen daarom in de eerste plaats in kleur en ontwerp, maar ook door hun vorm. De zool van een tennisschoen voor dames is ook veel beweeglijker. Dit is te wijten aan het feit dat vrouwen minder bindweefsel hebben dan mannen, waardoor hun voeten ook flexibeler zijn.


Hoeveel paar tennisschoenen heb je nodig?

Als je regelmatig op verschillende ondergronden speelt, raden we je aan voor elk type ondergrond een extra paar damestennisschoenen te kopen. Deze moeten steeds voldoen aan de specifieke eisen van het terrein. Afgezien daarvan is het ook een goed idee om een of meer reservepaar aan te schaffen, ongeacht je persoonlijke speelgewoonten.


Wat is de levensduur van een goed paar tennisschoenen voor dames?

De levensduur van een tennisschoen hangt af van verschillende factoren, onder meer de intensiteit van je spel, je gewicht en de ondergrond waarop je speelt. Gemiddeld is de levensduur ongeveer 12 maanden, waarbij de meeste slijtage optreedt aan de buitenzool. Als de schoen zijn stabiliteit verliest of de schokdemping zijn veerkracht verliest, moet je overwegen een nieuw paar aan te schaffen.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken