Kinderen

Voetbalschoenen voor kinderen

Hulp bij je keuze
Hoe kies ik mijn voetbal?
Skip categories Skip categories
€6000 −35%
€3900
*Van ‪22/12/2022‬ tot ‪20/2/2023‬
Vanaf
€6000 −27%
€4350
*De uitverkoop begint op 26/1/2023
Vanaf
€7339
Vanaf
€5500 −15%
€4650
*De uitverkoop begint op 27/1/2023
€6500 −20%
€5195
*De uitverkoop begint op 29/1/2023
€6500 −20%
€5195
*De uitverkoop begint op 29/1/2023
€4500 −31%
€3095
*De uitverkoop begint op 29/1/2023
€7000 −30%
€4895
*De uitverkoop begint op 29/1/2023
4.5/5 Op basis van 782 Beoordelingen in de winkels en online

VOETBALSCHOENEN MET NOPPEN OF VOOR INDOOR: HOE KIES JE DE JUISTE ZOOL?


Voetballers hebben over het algemeen twee paar voetbalschoenen: een paar voor buiten en een paar voor zaalvoetbal. Naargelang het terrein, kies je hetzij voor
•  Voetbalschoenen met noppen;
•  Voetbalschoenen met noppen en multinoppen;
•  Voetbalschoenen met gladde zool.


Welk model je ook kiest, let erop dat de schoenen goed passen en comfortabel zitten. Dat zorgt niet alleen voor een betere baltoets, maar vermijdt ook het risico op blessures. Als principe geldt: hoe harder de ondergrond, hoe soepeler de voetbalschoenen.


AG, FG, SG & CO: DE VERSCHILLENDE SOORTEN VOETBALSCHOENEN VOOR KINDEREN


Fabrikanten gebruiken afkortingen die aangeven voor welk soort terrein een voetbalschoen geschikt is.


AG-voetbalschoenen

Voetbalschoenen met de aanduiding AG (Artificial Ground) zijn in het bijzonder geschikt voor moderne kunstgrasvelden. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor dat soort velden. Dankzij hun brede, korte nokken garanderen zij een goede verdeling van het lichaamsgewicht en dus een vaste balans.


FG-voetbalschoenen

Op vaste ondergrond (Firm Ground)biedt dit type voetbalschoenen een ideale stabiliteit. Of het nu gaat om een droog grasveld of om een gestabiliseerde of rubberen ondergrond, deze schoenen zijn gemaakt voor dit soort terrein. Zelfs op kunstgras zijn deze polyvalente schoenen met noppen erg praktisch.


SG-voetbalschoenen

De afkorting SG staat voor Soft Ground. Dit betekent dat schoenen met deze aanduiding bijzonder geschikt zijn voor zachte grasvelden. Dankzij de wijd uit elkaar staande metalen noppen bieden deze schoenen een optimale grip, zelfs op een gladde ondergrond. De noppen boren zich diep in de grond zonder die al te veel te beschadigen.


HG-voetbalschoenen

Voetbalschoenen van het type Hard Ground zijn uitgerust met brede, lange rubberen noppen die zich makkelijk in de grond kunnen planten. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn ze bijzonder geschikt voor zeer harde ondergrond, zoals gestabiliseerde terreinen.


T-voetbalschoenen

Voetbalschoenen van het type Turf bijten zich bijna letterlijk vast in de ruwe voetbalmat die vaak wordt gebruikt in zalen. Maar deze schoenen zijn ook geschikt voor andere types van terreinen. Op een natte grasmat kan het spel echter ontaarden in een glijdpartij. De indoorschoenen die ontwikkeld zijn voor tapijt worden ook wel 'duizendpoten' genoemd. Ze danken die naam aan de vele kleine noppen onderaan de zool.


IT- of I-voetbalschoenen

Dit zijn typische voetbalschoenen voor indoor. Sommige fabrikanten gebruiken de afkorting IT, anderen IC. IT staat voor 'Indoor Training' en IC voor 'Indoor Court'. Deze voetbalschoenen hebben een platte zool en geen noppen.


MATERIAAL, MAAT EN PASVORM VAN VOETBALSCHOENEN VOOR KINDEREN


Onze voetbalschoenen voor meisjes en jongens hebben specifieke eigenschappen in functie van hun voetbalstijl. Sommige modellen zijn gemaakt van stevig leder, andere zijn ultralicht en soepel, voor de meer technisch onderlegde balgoochelaars. Let bij de aanschaf in ieder geval op de maat, de pasvorm en het materiaal.


De juiste maat kiezen

Om de juiste maat te kiezen, moet je de precieze voetlengte van je kind kennen. Meet van de hiel tot aan de tip van de grote teen.


Pasvorm

Of ze nu voor volwassenen of voor kinderen bedoeld zijn, voetbalschoenen moeten een optimaal comfort bieden. Ze zijn in het algemeen gemaakt uit soepel leer dat zich na een paar keer spelen aanpast aan de voet. Zodra er iets knelt of irriteert, moet je een andere schoen kiezen. Voetbalschoenen mogen niet knellen aan de achillespees of de enkels. Zo zal je kind langer kunnen genieten van zijn of haar nieuwe paar voetbalschoenen! Ook moeten de tenen voldoende bewegingsvrijheid hebben zodat ze niet tegen de tip stoten. Dit zorgt voor een optimale bewegingsvrijheid en beschermt tegen verwondingen.


Het materiaal: leer of kunststof?

In het beste geval zijn voetbalschoenen voor kinderen gemaakt van een zacht materiaal zoals leer. Dit materiaal biedt veel comfort en beperkt het zweten van de voeten. Leer absorbeert ook goed de schokken.


Voetbalschoenen in synthetische materialen zijn dan weer erg licht. Het fijne oppervlak komt ook de baltoets ten goede. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te reinigen. Ze zijn ook veel weerbestendiger dan lederen voetbalschoenen.


BETAALBARE VOETBALSCHOENEN VOOR KINDERENMETDE BEWEZEN DECATHLON-KWALITEIT


DECATHLON heeft een ruim assortiment voetbalschoenen voor meisjes en jongens voor verschillende soorten velden: natuurgras, kunstgras of indoor. Of je nu noppen wilt, of schoenen met een gladde zool, bij ons vind je zeker je gading.


☄☄☄

FAQ


Waarom hebben sommige voetbalschoenen noppen?

De noppen voorkomen dat je uitglijdt. Er zijn schoenen met uitschroefbare noppen (voor zeer zachte grasmatten) en schoenen met vaste noppen.


Hoe lang duurt het voor mijn voetbalschoenen 'ingespeeld' zijn?

Dit duurt gemiddeld 1 tot 2 weken. Draag ze in het begin minder dan twee uur om blaren of drukpunten te voorkomen.


Hoe onderhoud ik mijn voetbalschoenen?

Synthetische schoenen kun je schoonmaken met koud water en gewoon laten drogen. Voor lederen schoenen raden we aan het meeste vuil te verwijderen met warm water, een doek en een borstel. Behandel ze daarna met een onderhoudsproduct voor leder. Daarnaast kun je een schoenspanner of krantenpapier gebruiken om de schoenen in vorm te houden.


Hoe kun je vermijden dat voetbalschoenen beginnen te stinken?

Meestal volstaat het om ze na elk gebruik in de open lucht te zetten en met krantenpapier te vullen. Dit om vocht te absorberen. Je kunt ook kattenbakvulling of een antibacteriële spray gebruiken. Schoenendeodorants zijn doeltreffend tegen nare geurtjes in voetbalschoenen.


Kattenbakvulling absorbeert niet alleen vocht, maar neutraliseert ook geurtjes in de schoenen. Steek wat kattenbakvulling in een sok en leg die gedurende ongeveer 12 uur in de voetbalschoenen. Daarna is de geur verdwenen.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken