Hoe kies ik een voetbal?

Het belangrijkste onderdeel van voetbal is natuurlijk de bal. Een goede bal zorgt voor een merkbaar verschil op elk niveau.

Voetbal bal kipsta decathlon

De juiste maat kiezen

Een voetbal wordt gekozen op basis van je leeftijd en vervolgens je niveau. Afhankelijk van je leeftijd heb je de keuze uit drie verschillende maten:

- maat 3 voor kinderen jonger dan 8 jaar
- maat 4 voor kinderen tussen 8 en 12 jaar
- maat 5 voor alle voetballers vanaf 12 jaar.

kipsta voetbal

Welk soort voetbal?

Zodra je de grootte van de bal hebt gekozen, wordt het tijd om de geschikte bal te kiezen. Er zijn 3 verschillende balconcepten: machinegenaaide ballen, hybride ballen en thermogelijmde ballen. Al onze wedstrijd- en trainingsballen voldoen aan de internationale federatienormen (FIFA BASIC of FIFA PRO).

Om je eerste stappen op het voetbalveld te zetten, neem je doorgaans een solide bal in de correcte maat: F100 van Kipsta kan voldoen om te beginnen, zeker dankzij zijn voordelige prijs. Deze ballen zijn machinegenaaid en hebben zichtbaren naden tussen de panelen waardoor ze niet lang meegaan en minder comfortabel en kwaliteitsvol spelen.

Voetballers gaan op zoek naar een sterkere bal met een zachter contactoppervlak om langer en comfortabel te spelen. Kies voor een hybride model dat een betere weerstand garandeert dankzij de aan de binnenkant geïntegreerde naden. Zo vermijd je dat de naden contact maken met de grond of nattigheid met een langere levensduur als gevolg. Het comfort wordt verzekerd door de schuiminzetstukken in de bekleding van de bal. Kies voor de reeks F100 of F500 van Kipsta met tradtioneel 32 panelen.

Ben je een ervaren speler, amateurclub of profclub dan kan je opteren voor het thermogelijmde model Kipsta F900 of F950. Dankzij zijn thermisch gelijmde vlakken neemt de F900-reeks nauwelijks tot geen water op. En door het gebruik van polyurethaan en de latex binnenbal blijft de bolvorm perfect, wat op zijn beurt zorgt voor een optimaal traject en balcontrole! Van traject gesproken, deze ballen zijn ontworpen in 12 panelen in de plaats van de klassieke 32 panelen, opnieuw om de balvlucht te verbeteren en 'm stabiel te houden in de lucht. De Kipsta F900-ballen kregen het hoogste kwaliteitslabel van de internationale federatie: FIFA Quality Pro en is dus zeker geschikt als wedstrijdbal.

Voetbal bal kipsta decathlon

EEN VOETBAL GESCHIKT VOOR AMATEURS EN PROFS

De voetballen van Kipsta met 12 panelen - die thermisch aan elkaar gelijmd werden - zijn geschikt voor amateur- en profvoetbal. We hebben het over de Kipsta F900, F950 en de OMB Pro League. Elke bal kreeg een FIFA Quality Pro label nadat hij 8 testen van de FIFA heeft doorstaan zoals waterdichtheid, gewicht, slijtage, ... Kipsta gaat zelfs nog verder in deze tests om ervoor te zorgen dat ze de beste ballen op de markt brengen.

FIFA BASIC OF FIFA QUALITY PRO?

Op de voetballen van Kipsta vind je het FIFA Basic (F500, F550, replica Pro League) of FIFA Quality Pro (F900, F950, OMB Pro League) label. Wat is het verschil?

Hoe kies ik mijn voetbal?

FIFA BASIC

De testvereisten voor deze norm zijn ontworpen om te voldoen aan basisprestaties, nauwkeurigheid, veiligheid en duurzaamheidscriteria voor voetbal. De minimumnormen zorgen voor betaalbaarheid voor gebruik op alle niveaus van het spel.

Hoe kies ik mijn voetbal?

FIFA QUALITY PRO

De nadruk van de testvereisten FIFA Quality Pro ligt op topprestaties, nauwkeurigheid en veiligheid. Producten met dit kwaliteitsmerk zijn ontworpen voor optimale prestaties en gebruik op het hoogste niveau in het voetbal.