Regenkledij

Regenkledij heren

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
Onze paraplu's
Ontdek nu
€12000 −50%
€5995
*Van ‪27/2/2023‬ tot ‪31/7/2023‬
€12000 −65%
€4200
*Van ‪29/5/2023‬ tot ‪31/7/2023‬
€20000 −60%
€7995
*Van ‪25/5/2023‬ tot ‪28/9/2023‬
4.5/5 Op basis van 32720 Beoordelingen in de winkels en online

REGENJASSEN EN -BROEKEN VOOR HEREN


Voor een optimaal comfort en bescherming moet regenkledij voor heren niet alleen waterdicht of waterafstotend zijn, ze moet je ook beschermen tegen de wind en ademend vermogen hebben. Het doel van een waterdicht en ademend kledingstuk is er enerzijds voor zorgen dat er geen regen naar binnen kan en anderzijds dat de transpiratie wordt afgevoerd. Een goed ademend kledingstuk laat dus alleen maar vocht van binnen naar buiten en niet omgekeerd. Dit type kledingstuk zorgt er dus niet voor dat je niet gaat zweten, maar de kwaliteit ervan zal wel bepalen hoelang transpiratievocht op je huid blijft zitten. In een kledingstuk dat niet goed ademt, kan je transpiratie niet snel genoeg worden afgevoerd, en het zal binnenin warmer worden dan buiten. Daardoor krijg je condensatie, waardoor je het koud krijgt en vochtig wordt.


WATERDICHTE EN WATERAFSTOTENDE REGENKLEDIJ VOOR HEREN


Het ademend vermogen of de waterdichtheid van een regenjas of -broek wordt uitgedrukt in waterkolom en de RET-waarde. In functie van de waarde van de waterkolom wordt regenkledij gecategoriseerd als waterdicht of waterafstotend. Men meet in hoeverre de stof bestand is tegen de waterdruk. Deze waarde wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger die waarde, hoe beter de stof waterdicht is. Een stof met een waterdichtheid van 2000 mm weerstaat dus aan een druk van 2000 mm water (wat ongeveer overeenkomt met een stortbui van 2 uur).
WATERKOLOM
Waterkolom betekent eigenlijk de druk waaraan een materiaal kan weerstaan voordat het water gaat doorlaten. Dat resultaat wordt uitgedrukt in millimeter. Een materiaal met een score van 1.500 mm of hoger wordt beschouwd als waterdicht. Het gaat hierbij wel om een absoluut minimum dat in de praktijk vaak niet volstaat. Een druk van 1.500 mm wordt al gauw overschreden wanneer je beweegt of wanneer je een rugzak draagt. De interne druk van je ellebogen of knieën of de externe druk van een rugzak op je schouders verhoogt het risico dat er op die plekken water binnenkomt.
RET-WAARDE
De RET-waarde, dus de weerstand tegen warmteverlies door verdamping, geeft de doorlaatbaarheid voor waterdamp aan. Hoe lager de RET-waarde, hoe beter de stof ademt. Hoe hoog zijn kwaliteit ook is, als een kledingstuk volledig waterdicht is, kan het nooit 100% ademend zijn. Voor intense fysieke inspanningen, waar je snel en veel zweet, kies je dus maar beter geen extreem waterdichte jas. Geef eerder voorrang aan een uitstekend ademend vermogen. Afhankelijk van je fysieke activiteit kan een softshell de juiste keuze zijn. Die is minder waterdicht, maar heeft meer ademend vermogen dan een regenjas.


HET AANTAL LAAGJES IN EEN REGENJAS VOOR HEREN


Als je in openlucht gaat sporten, moet regenkledij je beschermen tegen slecht weer (regen, wind, koude, sneeuw) en tegelijk je transpiratie regelen. De kwaliteit van regenjassen en -broeken wordt gemeten in het aantal laagjes, meestal 2 tot 3. Het drielagensysteem is het beste antwoord op je noden, en dus de beste keuze in functie van je sport en de weersvoorspelling. Door dit laagjessysteem blijf je warm en droog:
- een laag die de transpiratie afvoert
- een laag die voor warmte zorgt
- een laag die je beschermt tegen het weer


REGENKLEDIJ VOOR heren KOPEN BIJ DECATHLON


Er is een gezegde: 'Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleren'. Daarom stelt Decathlon je niet alleen een breed gamma hoogkwalitatieve regenkledij voor heren voor, zoals regenjassen en -broeken. Je vindt bij ons ook handige regenponcho's en elegante rubberen laarzen zodat regenachtige dagen je nooit meer tegenhouden om te doen waar je zin in hebt.

Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken