YOGA VOOR SURFERS

Verbeter je surftechniek met een aantal yogasessies.

yoga pour le surf

OMDAT WE NIET ZO VEEL SURFEN ALS WE EIGENLIJK ZOUDEN WILLEN ...

Als surfliefhebbers leven we bij het liefst op en bij de zee, of toch bijna - want afhankelijk van de weersomstandigheden, onze woonplaats of ons werkschema is het soms moeilijk om evenveel te surfen als we willen. Maar wist je dat je ook je surftechnieken ook kan verbeteren buiten het water?
Hieronder vind je een simpele yoga routine (FR) die je makkelijk thuis kan doen, zonder apparatuur en amper 10 minuten lang ...

Bewustwording, ademhaling, spierherstel na een fysieke inspanning ... yoga is populair geworden als aanvulling op het surfen. Veel professionele surfers hebben yoga geïntegreerd in hun trainingsroutine. Het is heerlijk om "in balans te zijn" op zowel het board als op de yogamat. Yoga is ook een een essentieel moment van rust en zelfzorg. Wanneer het lichaam van de surfer gewend is aan yoga-oefeningen is het veel mobieler en flexibeler, en daardoor minder vatbaar voor surf blessures ...

Yoga voor surfers

YOGA MET JOACHIM MEIRE

Joachim Meire is yogadocent en Decathlon ambassadeur. Hij startte zelf met yoga in 1999, ondertussen leidde hij al meer dan 500 yoga teachers op in zijn eigen yoga teacher training. Joachim is mede-auteur van het boek “Yoga met Evy”, organisator van Yogaland Festival en oprichter van Yogatele.be. Op dit online yogaplatform kun je terecht voor gratis yogalessen, zodat je thuis in je vertrouwde omgeving kunt oefenen.

Joachim Meire

ONTDEK YOGA MET DE 
"DECATHLON COACH" APP

Tientallen yogasessies, -programma's en -routines wachten op jou in de app. Ideaal om op je eigen tempo, thuis, te beginnen om vooruitgang te boeken.

Yoga voor surfers

DEZE TIPS KUNNEN VOOR JOU OOK INTERESSANT ZIJN

Happy surfer girl - Olaian

8 spots in België waar je kunt golfsurfen

Inderdaad, je kunt in België surfen! Deze 8 topspots zijn het bewijs.

Olaian surfer bodyboard met kinderen teaser

Surfen met je kind : elke leeftijd heeft zijn eigen pleziertjes

Een geleidelijke en speelse aanpak is de beste manier om je kind controle te leren krijgen over zijn lichaam en zijn plank. Eenmaal wat techniek onder de knie, wordt dit een onvergetelijke ervaring die je samen kunt delen tot in het oneindige ... of tot je kleinste plots behendiger wordt in het water dan jezelf.

Hoe leer je surfen als je pas begint?

Hoe leer je surfen als je pas begint?

Veiligheidsregels, surftechnieken en weersvooruitzichten: ontdek hoe je het best aan surfen begint, zodat je snel vooruitgang boekt en plezier beleeft op je nieuwe surfplank.

juist vallen

Hoe val je (het best) bij het surfen?

Valpartijen zijn haast niet te vermijden bij het surfen! Er zit dus niets anders op dan ervoor te zorgen dat deze valpartijen zo pijnloos en vooral zo veilig mogelijk verlopen. Volg ons!

shortboard olaian

Kan je beginnen surfen op een shortboard?

Zon, zomerse temperaturen en golven... Ideale omstandigheden om te beginnen surfen. Je was van plan om het shortboard van een vriend te lenen, of het board te gebruiken dat al een paar maanden onder het stof ligt in je garage

surf_trip_famille

Met een busje op surftrip: met het gezin naar Bretagne

Een gezinsvakantie combineren met een surftrip: het is mogelijk! Dit zijn de avonturen van de familie Selvi, op roadsurftrip met het gezin, langs de kust van Bretagne.

partir_vacance_suf_olaian

Wat je zeker moet meenemen als je op surftrip vertrekt!

Het inpakken van je surfuitrusting en -materiaal is de eerste stap wanneer je op surftrip wilt vertrekken. Wat moet je op je surftrip zeker meenemen?

surf_voyager_planche_housse_olaian

Hoe maak je je boardbag klaar om op surftrip te gaan?

Maak met deze tips je boardbag / reishoes klaar om je surfplanken te beschermen tijdens het transport per vliegtuig. Zo voorkom je brokken bij het begin van je trip!

Surf in Tofino

Surfen in Tofino, interview: “Surfen in het gezelschap van orka’s: een mythische ervaring”

Surfen in Tofino. Tofino. Een onbekend stadje op Vancouver Island in de provincie British Columbia aan de westkust van Canada.

Berg je materiaal goed op na een surfsessie!

Hoe je materiaal goed opbergen na een surfsessie?

Er komen heel wat rituelen kijken bij het surfen, zowel wanneer je in het water gaat als er weer uitkomt. Surfplank, surfpak, accessoires... laat je surfuitrusting en je surfmateriaal niet langer rondslingeren na een sessie! Ontdek hier de top 10 van dingen die je moet doen na een surfsessie: zowel voor je eigen gezondheid, als voor het onderhoud van je materiaal!