Chaufferette aptonia

Handverwarmers en voetverwarmers om de winterkou te bestrijden

Gedaan met koude handen en voeten!

De tijden waarin we het moesten stellen met een warmwaterkruik om ons warm te houden in de winter, zijn gelukkig voorbij. Tegenwoordig kan je zelfs buiten sporten zonder last te krijgen van de koude, dankzij hand- en voetverwarmers die je op je lichaam kan dragen. Welke verschillende soorten handverwarmers en voetverwarmers er zijn en wat ze precies doen, lees je hier.

ski_chaufferette_aptonia_wedze

Elektrische handverwarmers

Handverwarmers of hot packs, zoals ze ook genoemd worden, heb je in 2 variaties: elektrische en chemische. Elektrische hand- en voetverwarmers zijn minder geschikt voor outdoortoepassingen, omdat ze werken met een batterij. Daardoor zijn ze vrij zwaar – te zwaar om ermee te sporten, bijvoorbeeld. Ze lenen zich beter voor toepassingen binnen huis: het bed verwarmen, je voeten warm houden terwijl je op de sofa een boek leest, of je handen warmen terwijl je televisie kijkt …

Chemische handverwarmers en voetverwarmers

Ideaal voor de wintersportfanaten die stiekem toch een beetje last hebben van de kou, zijn chemische handverwarmers. De handverwarmer van Aptonia genereert warmte door de chemische reactie die ontstaat wanneer hij met lucht in contact komt. Hoe je zo’n verwarmer gebruikt? Simpel: je haalt de handverwarmer uit de verpakking, schudt er eventjes mee en vervolgens plaats je hem op de plek van je lichaam die je wil verwarmen. Je kan de handverwarmer bijvoorbeeld in je handschoenen steken om die ijskoude vingers te ontdooien, of je plaatst een voetverwarmer onder je voetzolen, wanneer je last hebt van koude tenen.

ski_chaufferette_utilisation_aptonia_wedze

Herbruikbaar

Het voordeel van de chemische handverwarmers is dat ze heel lang meegaan. Eén hot pack blijft warm gedurende 5 tot 10 uur. Het is ook mogelijk om de verwarmers te bewaren wanneer je klaar bent met je sportactiviteit en de pack nog niet is uitgewerkt: stop ze in een plastic zak, die je goed afsluit en daarna weer in de originele verpakking van de packs steekt. De volgende keer haal je de handverwarmers er weer uit en gebruik je ze tot ze uitgewerkt zijn.


Op zoek naar sporttips en sportartikelen? Ga naar Sportadvies!

Goed om te weten

secret des 3 couches

Wintersport: het geheim van de drie lagen

Ga je skiën of snowboarden? Dan is de juiste wintersportkleding cruciaal. Ontdek onze tips en maak de juiste keuze!

Hoe kies ik de juiste maat voor mijn skischoenen?

Hoe kies ik de juiste maat voor mijn skischoenen?

Het is uiterst belangrijk om de juiste maat skischoenen te kiezen voor je comfort, controle en veiligheid.

Freestyle skiën: de officiële disciplines

Freestyle skiën: de officiële disciplines

Ontdek hier de officiële disciplines van het freestyle skiën: mogulskiën, acrobatisch skiën, halfpipe, slopestyle, enz. Er is voor elk wat wils!

Alpineskiën: de 6 officiële disciplines

Alpineskiën: de 6 officiële disciplines

In dit artikel ontdek je de 6 officiële wedstrijddisciplines van het alpineskiën! En, wat is jouw lievelingsdiscipline?

De veiligheidsregels op de pistes?

De veiligheidsregels op de pistes?

Hoewel het puur amusement is, zijn er toch enkele veiligheidsregels die je moet naleven om ten volle te kunnen genieten op de pistes.

Lees het sportadvies van Decathlon en ontdek waarom skiën goed voor je is

Skiën is goed voor je

Skiën is niet alleen leuk maar ook nog eens sportief! Wij laten je kennismaken met de sport en geven je vijf voordelen waarom je vanaf nu de pistes onveilig moet maken.

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagd skiverblijf

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagd skiverblijf

Verse sneeuw, door het landschap glijden, de zon op je gezicht... Heb jij het ook zo gemist? Deze winter kan je opnieuw de bergen in trekken. Ontdek al onze tips om zoveel mogelijk uit je skivakantie te halen.

Beginnen met freestyle

Beginnen met freestyle

Wintersport staat synoniem voor intensief sporten! Niets leuker dan een snowpark onveilig maken, mét de juiste tips!