HOE JE JUIST KLEDEN OM TE GAAN SKIËN ?

Ben jij ook zo iemand die de ene laag kledij na de andere aantrekt, omdat je bang bent dat je tijdens het skiën kou krijgt en er zo een onaangenaam einde komt aan je dagje skiën? Het volstaat nochtans om 3 technische laagjes kledij aan te trekken om lekker warm en droog te blijven op de piste. Ontdek het 3-lagen-systeem 

Systeem met 3 lagen

Een blakende zon, verse sneeuw, de ideale temperatuur en naar hartenlust glijden... De ideale ingrediënten voor een perfect dagje skiën. Helaas is dit niet altijd het geval op de piste: het kan ijskoud zijn, het kan waaien of misten, je moet op de skilift wachten, je sleurt de ski's van de kinderen mee, je moet stappen, je begint te zweten.... Daarom is de regel van de drie lagen belangrijk. 

3 LAGEN, 3 KENMERKEN, 3 KEER MEER COMFORT

Het 3-lagen-systeem is gebaseerd op een eenvoudig principe: water geeft 30 keer sneller warmte door dan lucht. Vochtige huid koelt dus 30 keer sneller af dan droge huid.

Om warm te blijven in de meest gure omstandigheden moet je dus eerst en vooral droog blijven. Je kleren moeten dus lichaamsvocht afvoeren van je huid, warme, droge lucht vasthouden en vocht naar buiten afvoeren. 

Systeem met 3 lagen

3de LAAG

Je ski-jas is waterdicht, zij moet je beschermen tegen invloeden van buitenaf (wind, water, sneeuw). Deze derde laag moet echter ook het vocht afvoeren dat de twee interne lagen hebben doorgegeven. Dat gebeurt dankzij waterdichte en ademende materialen. 

De buitenste laag

2de LAAG

De belangrijkste rol van deze tussenlaag is warme, droge lucht vasthouden rond je lichaam. Deze laag moet dus zeer ademend en bij voorkeur waterdicht zijn. Het transpiratievocht van je lichaam moet door deze laag heen om de buitenste laag te bereiken.

De tussenlaag

1ste LAAG

Deze laag moet je op je huid dragen om zo snel mogelijk het zweet van je lichaam af te voeren.~Een goede basislaag moet de transpiratiedampen van je lichaam wegvoeren om je warm en droog te houden. Een goed absorberende stof trekt transpiratievocht aan een gebruikt je lichaamswarmte om die om te zetten in damp, zodat je snel droogt.

Een tweede huid

OM GEEN KOU TE KRIJGEN AAN JE BENEN

Voor een optimaal comfort raden we je aan om een technische onderlaag aan te trekken onder je skibroek.

Als je buiten de pistes gaat skiën, of als het heel erg koud is, kun je ook een tweede laag aantrekken in dons. Die trek je dan boven je tweede huid aan, en onder je skibroek. 

BESCHERM JE LICHAAMSUITEINDEN GOED: HOOFD, HANDEN EN VOETEN

Je handen, voeten en hoofd hebben het meest te lijden onder de kou. Het is dus belangrijk om ze goed te beschermen. Vergeet daarom zeker deze niet: - Technische skisokken  - Handschoenen en onderhandschoenen - Skimasker - Skihelm met voering  - Muts voor tijdens de pauzes

BESCHERM JE LICHAAMSUITEINDEN GOED

Nu heb je al onze tips om je goed te kleden bij het skiën, geniet dus ten volle van de piste! 

Hoe je juist kleden om te gaan skiën ?

CHLOÉ

Communicatieteam Wed'ze, fanatiek skiester 

>>