Om je basketbalschoenen te kunnen kiezen, moet je eerst weten of je een hoog-, middelhoog- of laag model wil dragen.~Dan moet je ook natuurlijk de juiste maat kiezen. Maar hoe kan je er zeker zijn?

HOOG, MIDDELHOOG, OF LAAG?

Basketbalschoenen zijn er in hoge-, middelhoge- en lage modellen. Elk van deze modellen heeft zijn voorkeuren, dus kies er één die bij jouw lichaamsbouw, speelstijl en smaak past.

DE JUISTE MAAT

Kom je er thuis achter dat de maat niet perfect is? Decathlon ruilt hem graag voor je om. Probeer indien mogelijk altijd je schoen te passen, vóór je hem in de wedstrijd gebruikt. Om het gevoel van de wedstrijd na te bootsen, draag je bij het passen sokken die je ook tijdens de game zou dragen. Het is ook beter schoenen later op de dag te passen: je voeten zetten uit als ze de hele dag in de weer zijn geweest.

verkoopster_basketbal

ÉMILIE

VERKOOPSTER EN EXPERT BASKETBAL

"Tijdens het spel is je enkel een kwetsbaar gewricht. Basketbal leunt op het vermogen om je benen en voeten te gebruiken! Een goed paar schoenen beschermt je enkels van pijntjes en serieuze blessures. Zorg daarom dat je schoen lekker strak zit: als je jouw tenen helemaal naar voren drukt, moet je achter bij je enkel (net) een vinger in je schoen kunnen steken."