Decathlon skateboarden cruiser

 Hoe kies ik een cruiser of longboard?

Of je nu op zoek bent naar een skateboard voor de stad, voor coole ritjes aan zee of om je eerste dancing-passen aan te leren, wij hebben een board voor jou.
Ga er even voor zitten, we leggen het allemaal uit.

Begrijp je niets van het verschil tussen cruisers, skateboards en longboards?

Het zijn boards met specifieke vormen voor specifiek gebruik: cruisers voor dagelijkse mobiliteit en longboards voor snelheid en een ongeëvenaard comfort.

We leggen je uit wat je met die boards allemaal kunt doen!

Cruising

De cruiser

Cruisen betekent gewoon rijden en genieten van het gevoel dat ieder skateboard je kan geven: ultieme vrijheid!

Dankzij het kleine deck en de brede en zachte wielen kan je je met de cruiser comfortabel verplaatsen zonder de planeet te vervuilen!

Het is de meeste toegankelijke en gangbare discipline. Het skateboard als vervoermiddel is (weer) helemaal in. Vanuit milieu-oogpunt of omdat ze gewoon genoeg hebben van alle verkeersproblemen hebben veel stadsbewoners immers hun gewoontes veranderd.

Je vindt hieronder het artikel "hoe kies je het juiste skateboard voor verplaatsingen in de stad?", waarin je alles kunt lezen over onze YAMBA, onze cruiser voor stedelijke mobiliteit.

Onze cruisers

 • YAMBA500

  De yamba 500

  De Yamba 500 is een handige en leuke cruiser om de stad mee te ontdekken. Dankzij het houten deck is hij wat stabieler dan een kunststof cruiser. Door het kleine formaat en gewicht kan je hem eenvoudig onder de arm klemmen of aan je rugzak vastmaken. Wielen van 59 mm
  7 lagen Canadese esdoorn voor een stevige en stabiele flex.
  Afmetingen: 27.5 (70 cm) X 8.1 (20,7 cm)

 • BIG YAMBA

  De yamba 900

  De Yamba 900 is een veelzijdig skateboard dat tussen een cruiser en een standaard skateboard in ligt. Dankzij de brede shape met medium concave en verhoogde tail kan je wat tricks toevoegen aan je ritjes. Een ervaren skateboarder zal veel plezier halen uit deze bijzonder speelse cruiser.
  Het deck bestaat uit 7 lagen Canadese esdoorn.

 • CITY THRASHER

  De big yamba

  De BIG YAMBA is een grote, dynamische en lichte kunststof cruiser, een echt old-school model. Hij is ideaal voor ritten in de stad. Hij is wat langer en breder dan de klassieke Yamba en dus wat stabieler.

Fish Longboard

Longboard voor lange afstanden

Een longboard is groter dan een cruiser of een standaard skateboard. De shape (vorm) is gemaakt voor een optimale stabiliteit en soepelheid. Longboards zijn uitgerust met grote en zachte wielen en brede trucks voor een soepele rit.

Deze boards neem je redelijk gemakkelijk in de hand mee en zijn bijzonder geschikt voor wie met een skateboard tochtjes langs zee of in de stad wil maken. Dankzij het brede deck zijn ze heel stabiel en met een beetje oefening vind je gemakkelijk je evenwicht. Een longboard is geschikter voor lange, vloeiende bochten dan voor snel tussen obstakels door slingeren.

 HOE KIES IK EEN CRUISER OF LONGBOARD?

De drop 100

De DROP 100 is het ideale longboard voor de wat kleinere riders die willen beginnen met longboarden.
De "drop through" trucks zitten door het board (de baseplate zit op het deck), waardoor het deck wat lager bij de grond ligt. Dat heeft heel wat voordelen.

1) Het lagere deck zorgt voor een betere stabiliteit.

2) Afzetten is eenvoudiger en kost minder energie, omdat de afstand tussen het deck en de grond kleiner is.

Trucks van 150 mm en zachte wielen (78A) van 59 mm staan garant voor een zeer goed rolcomfort, zelfs op een beschadigde ondergrond.

Ons assortiment longboards voor lange afstanden

 • PINTAIL 520

  De pintail 520

  De PINTAIL 520 is een longboard van 100 cm, ideaal voor beginners. Dankzij het lange esdoorn deck met brede wielbasis (de afstand tussen de twee trucks, ook wel wheelbase) is dit een heel stabiel board. De trucks van 180 mm hebben zachte wielen van 70 mm en ABEC 7-lagers. Die samenstelling maakt hem ideaal voor lange tochten.

 • new fish 2000 longboard chill cruising decathlon

  De fish 500

  De FISH 500 is een ideaal longboard voor cruisen.

  De fish shape (de tail lijkt wat op een vissenstaart) heeft een stevige flex, waardoor dit een stabiel en aangenaam board is voor lange tochten. De zachte wielen (78A) zorgen voor veel rolcomfort, zelfs op oneffen ondergronden. Met de omgekeerde trucks is hij gemakkelijk te draaien en heb je een betere controle over de snelheid.

 • FISH CLASSIC

  De fish classic

  De Fish Classic is ideaal voor cruisen aan zee. De brede en zachte (78A) wielen zorgen voor een goede grip en veel comfort. Dit longboard heeft ABEC 7-lagers, zodat je goed kunt versnellen.

CARVE 540

Surfskate longboard

Surfskaten, zoals de naam al doet vermoeden, laat je het gevoel van surfen ervaren op asfalt. De CARVE 540 is een heel leuk board om te gebruiken. Het gebruik vereist enige training, maar na een paar pogingen merk je al verbetering en kan je er een hoop plezier aan beleven! Hij is geschikt voor cruisen, maar ook voor pump tracks of de bowl.

Met dit longboard kan je vooruitkomen door te pumpen: je komt niet vooruit door je tegen de grond af te zetten, maar door je board in een bepaalde hoek te zetten. Het is een beetje surfen op asfalt.

 HOE KIES IK EEN CRUISER OF LONGBOARD?

Ons surfskate longboard

De CARVE 540 heeft een brede voortruck, zodat riders heel abrupt bochten kunnen nemen en hun board scheef kunnen zetten, zoals bij surfen. Zo is hij geschikt voor tricks als de cut back of de bottom turn.

Het board heeft een stevig deck van Canadese esdoorn en een stijve flex voor een goede stabiliteit in elke hoek. De wielen en de trucks van de CARVE 540 zijn uitgekozen voor een optimale controle over je board, bij lage en hoge snelheid!

DANCE 500

Dancing - freestyle longboard

Dancing is een freestyle discipline voor longboards. Net als Downhill is dit een uitstekende manier om aan je behendigheid en evenwicht te werken.

Zoals de naam al aangeeft dans je bij Dancing op je bewegende board, met niet enkel verschillende danspassen maar ook flips en aaneenschakelingen van andere tricks.

Je hebt hiervoor een heel flexibel en reactief board nodig van specifieke materialen. Daarom creëerden onze productontwikkelaars de Dance 500, het nieuwe dancingboard van Decathlon. We hebben ook de Dance 100 ontwikkeld voor wie van deze discipline wil proeven. 

Onze dancing longboards

 • deck longboard freestyle dancing decathlon

  De dance 100 

  De DANCE 100 is ons nieuwe dancingboard. Hij is speciaal ontwikkeld voor beginners die hun eerste danspassen willen zetten.
  De uitsnijding in de grip is speciaal gemaakt voor dancing met gladde zones om je voeten te bewegen en andere zones met extra grip.
  De wielen zijn 65 mm groot en redelijk zacht (80A) voor een goede grip.

 • DANCE 500

  De dance 500 

  De Dance 500 is ontwikkeld voor wie Longboard Dancing wil leren of perfectioneren.

  We ontwikkelden dit board in samenwerking met enkele longboard dancers, zodat hry optimaal aan hun behoeften voldoet.
  Een composiet deck van hout en glasvezel met verstevigingen voor een uitstekend compromis tussen flexibiliteit en dynamiek (pop)

  Een zeer stevig board met TPU-verstevigingen aan nose, tail en randen.

Freeride Longboard

Freeride / downhill longboard

Downhill en Freeride zijn twee verschillende longboarddisciplines. In beide disciplines verander je steile wegen in een speelterrein waar snelheid de baas is

We willen er even op wijzen dat je in deze disciplines altijd bescherming moet dragen, of je nu net begint of al een ervaren rider bent. Dit zijn sporten voor echte thrillseekers!

Deze longboards worden ontwikkeld met het oog op een zo groot mogelijke wendbaarheid bij hoge snelheid. Hoewel ze wel wat op elkaar lijken, zijn downhill boards niet geschikt voor tricks of dancing.

Downhill boards zijn bijzonder stijf om het effect van trillingen te beperken. Ze hebben doorgaans geen tail of nose en hebben een laag zwaartepunt voor een optimale stabiliteit.

 HOE KIES IK EEN CRUISER OF LONGBOARD?

Ons freeride longboard 

DE FREE 520

De FREE 520 is ontwikkeld voor riders die hun eerste hellingen willen afrijden.

Dit board heeft een "druppel"-vorm, voor een lager zwaartepunt. Zo is het board zelfs bij hoge snelheden heel stabiel. Het heeft een 9-laags deck van Canadese esdoorn.

Dit is een heel stabiel board. Met omgekeerde trucks voor beter bochtenwerk en een hogere reactiviteit met wielen van 66 mm (hardheid 80A) en ABEC 7-lagers voor snelheid en comfort!

Onze andere adviezen

Hoe kies ik een skateboard?

Hoe kies ik een skateboard?

Je hebt het plezier van het skateboarden pas ontdekt? In dit artikel geven we je onze tips om het juiste skateboard te kiezen!

Vulca500kakipackshot

Hoe kies je de juiste skateschoenen?

Voor skateboarden heb je aangepaste schoenen nodig. Dit artikel zal je de weg wijzen naar het perfecte paar waarin jij volledig van het skateboarden kunt genieten!

We hopen dat we je hebben kunnen helpen en dat je nu een skateboard vindt dat aan jouw verwachtingen voldoet. Als je toch nog vragen hebt, neem dan zeker eens contact met ons op via Instagram. We helpen je graag!