Hoe kies ik een tennisracket voor volwassenen?

Hoe kies ik een tennisracket voor volwassenen?

Ben je een beginner of een intensieve tennisser? Wil je kracht, precisie, of beide? Ben je op zoek naar een groot slagblad? Het is niet altijd eenvoudig kiezen. Onze adviezen helpen je om het juiste tennisracket te vinden. 

De keuze van een tennisracket is een belangrijke beslissing. Deze keuze is net zo belangrijk voor beginners als voor meer ervaren spelers. Maar hier zal de uiteindelijke keuze anders zijn: het ervaringsniveau zal immers van invloed zijn op de keuze van een racket. Bovendien is de keuze afhankelijk van je spelbehoeften, maar ook van hoe het racket in de hand ligt. We gaan proberen al deze factoren uit te leggen, zodat het kiezen van een racket kinderspel wordt. 

Je spelniveau

Je niveau speelt een doorslaggevende rol bij de keuze van je tennisracket. Lees onze adviezen om je racket te kiezen op basis van je spelniveau. 

 • beginner artengo

  Beginners

  Je hebt vooral behoefte aan wendbaarheid. 

  Om gemakkelijker te spelen, heb je een racket van aluminium of composiet nodig met een groot slagblad en een koplichte balans.

 • Artengo gevorderde

  Gevorderden

  Je zoekt vooral comfort. 

  Om je spel te verbeteren, kies je bij voorkeur een kopzwaar racket in grafiet, met een slagblad van 645 cm². 

  Als je op zoek bent naar een goede wendbaarheid, neem je bij voorkeur een racket met een gewicht tussen 260 en 280 g. 

  Wil je eerder kracht, neem dan een racket met een gewicht tussen 280 en 295 g. 

 • Expert Artengo

  Experts

  Je zoek kracht én precisie. 

  Om te winnen heb je een racket in grafiet nodig met technische concepten. Je racket is bij voorkeur koplicht, met een slagblad tussen 630 en 645 cm². Het gewicht van je racket moet hoger zijn dan 295 g.

Hoe kies ik een tennisracket voor volwassenen?

De gripmaat

De gripmaat van je racket is een belangrijk punt waar je op moet letten bij het kiezen van je racket. 

Maat 0: geschikt voor kinderen.

Maat 1: voor beginnende tieners of dames met kleine handen.

Maat 2: standaardmaat voor dames of voor heren met kleine handen. .

Maat 3: de meest voorkomende maat. De standaardmaat voor heren met een gemiddelde lichaamslengte of voor dames met grote handen.

Maat 4 en 5: voor heren met grote handen (en groter dan 1,80 m).

De bladgrootte van je racket

De grootte van het slagblad van je racket is ook een belangrijk aandachtspunt. Hier volgen 3 types slagbladen en de bijbehorende vereisten. 

 • Een racket met een klein slagblad

  De oppervlakte van een klein slagblad is ongeveer 600 cm2. Dit type slagblad is bedoeld voor intensieve spelers. Dit zijn rackets die een goede controle vereisen, ze zijn niet gemakkelijk om mee te spelen vanwege hun kleine slagblad. 

 • Een racket met een middelgroot slagblad

  Een middelgroot slagblad heeft een oppervlakte tussen 630 cm2 en 645 cm2. Deze middelgrote slagbladen zijn geschikt voor alle typen spelers, zowel voor beginners als tennissers die al jarenlang spelen.

 • Een racket met een groot slagblad

  De oppervlakte van een groot slagblad ligt tussen 660 en 740 cm2. Deze rackets met een groot blad zijn ideaal voor zowel beginners als tennissers die veel met effect spelen. Het grote slagblad geeft meer power. 

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

ballen TB920

Hoe kies je je tennisballen?

Recreatieve speler of intensieve tennisser? Liever ballen per stuk, of eerder gasgevulde ballen? De juiste tennisballen kiezen is cruciaal.

Hoe kies ik tennisschoenen?

Hoe kies ik tennisschoenen?

Wil je comfort of goede demping in je schoen, of een compromis van beiden? Op al deze vragen geven we je hier een antwoord!