HOE KIES IK MIJN KLEDING OM TE KANOËN OF KAJAKKEN?

.

kajakken-je-kleding-kiezen

Voor je uitrusting, je kleding en accessoires is er een erg gevarieerd aanbod. Wij helpen je om de juiste keuze te maken. Hier vind je enkele tips om je goed uit te rusten om te gaan kanoën of kajakken: 

JE GOED UITRUSTEN OM IN DE ZOMER TE KANOËN OF KAJAKKEN:

Om in de zomer te kanoën of kajakken is het niet moeilijk om je goed uit te rusten. Een zwemvest, een uv-werend shirt en een zwembroek of badpak zijn ruim voldoende. Je kunt echter ook een mouwloos wetsuit in neopreen dragen, of laarsjes om je te beschermen in het water.

kajakken_in_de_zomerquipement_itiwit

JE GOED UITRUSTEN OM IN DE WINTER OF IN HET TUSSENSEIZOEN TE KANOËN OF KAJAKKEN:

In het tussenseizoen kun je niet meer in zwembroek of badpak gaan kanoën of kajakken. Je dient dan wat basiskleding te voorzien voor een eventuele val in het water. Je zult het al sneller koud krijgen, of last hebben van de wind of de regen. Naast je zwemvest zul je dus ook kleding moeten dragen die je warm houdt, zelfs als ze nat is, zoals een wetsuit in neopreen en een thermische top. Het neopreen houdt je lichaamswarmte vast. In de winter draag ik bovendien een waterdicht windjack met kap, dat me tegelijkertijd tegen de regen en de frisse wind beschermt. De kap beschermt mijn hoofd zonder mijn zicht te belemmeren. Ik draag dan ook neopreen laarsjes die schuurbestendig zijn en mijn voeten comfortabel warm houden.

kajak-kleding

LEES OOK ONZE TIPS VOOR PEDDELSPORTEN