protege tibias

Hoe kies ik mijn scheenbeschermers?

Scheenbeschermers hebben natuurlijk als doel om je scheenbenen te beschermen tegen blessures. Voetbal is een contactsport en tijdens een partijtje kan het altijd gebeuren dat er iemand je been raakt in plaats van de bal. Een ongeluk is snel gebeurd en een volle trap tegen het scheenbeen kan heel pijnlijk zijn. Bovendien kan je er lelijke blessures mee oplopen

Schokken opvangen en afzwakken

De scheenbeschermers van Kipsta werken op basis van schokdempers, die de trap opvangen en afzwakken. Ze zijn uitgebreid getest en voldoen aan de strengste vereisten. Aan de scheenbeschermers is een elastische band bevestigd die je rond je been aanspant. Op die manier blijven ze tijdens het voetballen perfect op hun plaats zitten. Als je ze om de haverklap weer op hun plaats moet krijgen, word je telkens uit je concentratie gehaald en verlies je de grip op je match.

Verder bieden deze scheenbeschermers ook enkelbescherming. Ze beschermen naast het scheenbeen ook de enkels en zelfs de achillespees. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een simpel ‘kapje’, dat enkel het scheenbeen beschermt.

Combineer comfort en veiligheid

Welke scheenbeschermers je ook kiest, maak steeds je keuze op basis van comfort en veiligheid. Laat dat nu net de twee eigenschappen zijn waarin de scheenbeschermers van Kipsta onklopbaar zijn. Kiezen voor Kipsta is kiezen voor scheenbeschermers die niet bij elke sliding uit je kous glijden. De ideale scheenbeschermer blijft de hele match mooi op zijn plaats zitten, en hindert je niet tijdens het voetballen.

Keuze van scheenbeschermer heel persoonlijk

De scheenbeschermers mogen dan wel verplicht zijn tijdens een officiële voetbalmatch, de keuze voor het soort scheenbeschermers is heel persoonlijk, en verschilt van voetballer tot voetballer. De Kipsta scheenbeschermers passen rond ieders benen, wat ook de omvang en de lengte is.

Hoe kies ik mijn scheenbeschermers?

François-xavier

Voetbalspecialist bij kipsta

Denk eraan, scheenbeschermers zijn verplicht tijdens officiële wedstrijden.