voetbalschoenen kipsta decathlon

Hoe kies ik mijn voetbalschoenen?

Voetbalschoenen zijn de werkpaarden van voetballers. Bij Decathlon vind je een uitgebreide collectie voetbalschoenen, die perfect inspelen op de specifieke eigenschappen van elk soort veld. We helpen je de juiste schoenen kiezen!

Bij het kiezen van de juiste schoen is het belangrijk om te letten op controle, een goede demping en stabiliteit. Vaak vinden voetballers een lichte schoen erg prettig omdat deze een goede balcontrole geeft en een betere tractie heeft. Met tractie bedoelen we het vermogen om snelheid over te brengen op het veld. Daarbij is het belangrijk om je schoen aan te passen aan de verschillende ondergronden waarrop je speelt. Op een hard veld zul je namelijk minder hoge noppen nodig hebben dan bij een zacht of nat veld. De grip van de zool en het type noppen zijn bepalende factoren bij het selecteren van de juiste voetbalschoen.

Voetbalschoenen kiezen in 7 stappen

Op zoek naar de perfecte voetbalschoenen? Het kiezen van voetbalschoenen kan afhangen van verschillende factoren, waaronder je speelstijl, het type ondergrond waarop je speelt en je persoonlijke voorkeuren. Hier zijn 7 stappen die je kunt volgen om de juiste voetbalschoenen te kiezen:

1. Ken je speelstijl: Ben je een snelle dribbelaar, een krachtige verdediger of een nauwkeurige passer? Je speelstijl als voetballer kan bepalen welk type schoenen het beste bij je past. Lichte modellen met hoekige noppen voor veel grip zullen de voorkeur genieten van snelle spelers, terwijl comfortabele leren modellen misschien beter passen bij een controlerende middenvelder. Een verdediger wil dan weer een stevige schoen om te tackelen en een noppenpatroon dat veel grip biedt om zeker niet weg te glijden. Neem je tijd om de eigenschappen van een voetbalschoen te ontdekken. Bij Decathlon bieden we voetbalschoenen aan specifiek ontworpen voor heren, dames en kinderen.

2. Type ondergrond: Bepaal op welk type ondergrond je voornamelijk speelt: gras, kunstgras (of een combinatie ervan), in de zaal of zelfs op asfalt of kunstgrastapijt. Er bestaan verschillende soorten voetbalschoenen die ontworpen zijn voor verschillende ondergronden.

3. Kies het juiste noppenpatroon: Voor droge of licht natte natuurgrasvelden zijn er schoenen met vaste noppen (FG of Firm Ground), terwijl zachte ondergronden zoals drassige velden vaak ijzeren noppen (SG of Soft Ground) vereisen. Op kunstgras (AG of Artificial Ground) of harde velden (HG of Hard Ground) kunnen schoenen met kortere noppen beter presteren.

4. Comfort en pasvorm: wie het schoentje past... Probeer verschillende schoenen uit en let op de pasvorm en het comfort. Schoenen moeten goed aansluiten op je voeten zonder te knellen of te los te zitten. Zodra je de schoen instapt moet je comfortabel zitten.

5. Materiaal: Let ook op het materiaal waaruit je voetbalschoen gemaakt is. Schoene kunnen uit verschillende materialen bestaan, zoals leer, synthetisch materiaal of een combinatie daarvan. Leer is soepel, duurzaam (mits onderhoud) en heeft een betere pasvorm naarmate het zich vormt naar je voeten, terwijl synthetische materialen vaak lichter en onderhoudsvriendelijker zijn.

6. Stijl en design: Het oog wil ook wat, en zeker voor voetballers. Hoewel niet zo belangrijk als prestatie en comfort, kan het uiterlijk van de schoenen ook een rol spelen bij je keuze. Kies een design dat je aanspreekt en dat past bij je persoonlijke stijl.

7. Prijs: Bepaal je budget en zoek naar schoenen die binnen dat budget passen. Er zijn veel opties beschikbaar in verschillende prijsklassen, dus je hoeft niet per se de duurste schoenen te kopen om goede prestaties te leveren. Bij Decathlon ben je alvast aan het juiste adres om betaalbare schoenen te vinden en de beste keuze te maken in prijs-kwaliteit.

Graag wat meer uitleg over de noppen en verschillende ondergronden, het verschil tussen kinderen en volwassenen? Of wil je meer te weten komen over de voetbalschoenen van Kipsta, het voetbalspecialisatiemerk van Decathlon? Lees dan zeker verder.

Een voetbalschoen voor gras, kunstgras of hard terrein

 • voetbalschoenen adidas copa

  FG (firm ground)

  Een alleskunner en een allround voetbalschoen, voor het gebruik op gras- en kunstgrasvelden. Ook te gebruiken op lichtjes natte velden. In principe kun je met een firm ground schoen in alle weersomstandigheden voetballen. Let wel op dat deze schoenen sneller zullen slijten op een kunstgrasveld. Kipsta biedt verschillende schoenen die als allround voetbalschoen geclassificeerd kunnen worden. Je kunt deze schoenen herkennen aan de langwerpige of ronde noppen. De noppen zijn over het algemeen wat zachter en zullen op een nat veld minder grip geven omdat er modder tussen de noppen kan blijven hangen. Dit is bij lange noppen minder snel het geval omdat ze zich beter in een nat veld zetten.

 • Hoe kies ik mijn voetbalschoenen?

  SG (soft ground)

  Als het hard heeft geregend en de velden zijn erg nat of drassig adviseren wij om langere noppen te gebruiken. Soft ground voetbalschoenen zijn in dit geval de juiste keuze en bieden de meeste grip op velden die anders slecht bespeelbaar zijn. Vaak is het mogelijk om de (ijzeren) noppen te verwisselen waardoor je kunt afwisselen met rubberen noppen. Dit type schoen is ook voor rugbyers een populaire keuze omdat het een goede grip garandeert. Echter door het lage aantal noppen (6 tot 8) is de stabiliteit minder en wordt dit type schoen minder vaak gebruikt. Keepers kunnen dit type schoen waarderen omdat ze een minder groot risico hebben om uit te glijden.
  De Kipsta-voetbalschoenen met een mix aan rubberen en ijzeren noppen bieden een mooi compromis tussen uitzonderlijke grip en een goede stabiliteit.

 • EEN VOETBALSCHOEN AANGEPAST AAN HET VELD

  AG (artificial ground) of HG (hard ground)

  Korte kunstgrasvelden kunnen stug en hard zijn en daarom is het belangrijk om hier een juiste schoen bij te kiezen. Doordat AG en HG voetbalschoenen korte kleine noppen hebben, bieden ze voldoende grip op een kunstgrasveld of tapijt, ook al heeft het geregend. Een voordeel van deze schoenen is dat de punt vaak verstevigd is, iets wat de slijtage verminderd. Decathlon heeft een ruim assortiment aan kunstgrasschoenen van verschillende merken.

  Hard Ground voetbalschoenen zijn ook uitermate geschikt voor bevroren velden, zodat je niet onderuit schuift.

Welk merk van voetbalschoen past bij mij?

De keuze van het merk is enerzijds persoonlijk en anderzijds afhankelijk van de eigenschappen van de schoen waar je oog is op gevallen. Vaak krijgen we de vraag welk merk geschikt is voor brede voeten. Dat hangt af van het type schoen dat je wilt uitproberen. Grote kleppers als Adidas en Puma ontwerpen voetbalschoenen die geschikt zijn voor verschillende speelstijlen, terreinen en behoeften van voetballers. Kipsta, het voetbalmerk van Decathlon, volgt deze trend met hun diverse collecties. Hieronder vind je een samenvatting van enkele belangrijke reeksen van de drie merken:

Adidas voetbalschoenen:

 • Predator voor sluwe aanvallers;
 • Copa voor balgoochelaars;
 • X Crazyfast voor snelheidduivels:
 • Copa Mundial en Kaiser 5 voor nostalgici en liefhebbers van leer (geschikt voor brede voeten).
Puma voetbalschoenen:
 • Ultra voor snelle spelers die records willen breken;
 • Future voor behendige dribbelaars;
 • King voor comfortliefhebbers en voetballers met brede voeten.
Kipsta voetbalschoenen:
 • CLR, synoniem voor snelheid en performance. Een minimaal gewicht en maximale controle;
 • Viralto ontworpen voor balgoochelaars met alle mogelijke acties in gedachten (korte versnellingen, lange runs, balcontroles, spelen tussen de linies, etc.);
 • Traxium voor stevige voetballers op zoek naar duurzame schoenen om beter te spelen en grenzen te verleggen (brede voet).
Onze tip: probeer zoveel mogelijk schoenen uit in onze winkels. Toch liever online bestellen? Maak een weloverwogen keuze dankzij onze productbeschrijvingen en kom ruilen indien je toch niet de juiste keuze hebt gemaakt (365 dagen omruilrecht in nieuwe staat).

Lees ook zeker eens onze persoonlijke top 15 van de voetbalschoenen die te koop zijn bij Decathlon!

Hoe kies ik voetbalschoenen?

Een voetbalschoen voor kinderen kiezen

Het kiezen van voetbalschoenen voor kinderen vereist een andere benadering dan voor jezelf. Elk kind heeft zijn of haar eigen voorkeuren als het gaat om het uiterlijk en het merk van de schoenen. Als ouder wil je natuurlijk niet te veel uitgeven aan schoenen die ze snel ontgroeien. De nieuwste modellen van Kipsta, het gespecialiseerde voetbalmerk van Decathlon, zijn een uitstekende keuze voor jonge spelers. Hier kun je technisch hoogwaardige voetbalschoenen vinden zonder extra te betalen voor het merk.

Bovendien zijn de junior voetbalschoenen van Kipsta speciaal ontworpen volgens de specifieke anatomie van kindervoeten, in plaats van simpelweg verkleinde versies van volwassen modellen te zijn. Het Decathlon-voetbalmerk heeft zelfs samengewerkt met een sportpodoloog voor de ontwikkeling haar schoenen, ongeacht de prijsklasse.

Als je de kwaliteit van Kipsta wilt ervaren, raden we aan om de binnenzool van een paar Kipsta-schoenen te vergelijken met die van andere merken voor kinderen. Kipsta heeft kosten noch moeite gespaard om de belangrijke pasvorm van haar voetbalschoenen voor kinderen helemaal juist te krijgen: binnenzool, onderzool, bekleding, tong, veters of klittenbandsluiting. Er werd aan alles gedacht. Om te voldoen aan alle eisen van kinderen heeft Kipsta ook hard gewerkt aan de kleuren en designs van haar voetbalschoenen voor kinderen.

Geeft je zoon of dochter toch liever de voorkeur aan een paar Puma- of Adidas-schoenen? Dan kan je deze uiteraard ook bij Decathlon vinden, dankzij ons aanbod met meer dan 100 voetbalschoenen voor kinderen!

Zaalvoetbalschoenen kiezen

Wil je meer te weten komen over het kiezen van goede zaalvoetbalschoenen? Lees verder in dit artikel.

 • Hoe kies ik mijn voetbalschoenen?

  Zaalvoetbalschoenen

  Indoor- of zaalvoetbalschoenen zijn speciaal gemaakt voor zaal- of minivoetbal. Deze schoenen zijn erg wendbaar en hebben geen noppen. De zool is altijd non-marking, ook al is ze gekleurd. Dit betekent dat ze geen strepen zet op de vloer. Zaalvoetbalschoenen zijn speciaal ontworpen voor snelle bewegingen en een uitstekend balgevoel. Bij zaalvoetbal wordt gevoetbald met een speciale "plofbal", die niet opspringt. Een goede techniek is daarom erg belangrijk net zoals het gebruik van de juiste zaalvoetbalschoenen.

  De zaalvoetbalschoenen van ons merk Kipsta worden gedragen door spelers op het hoogste niveau. Zowel in de succesvolle nationale ploeg van Portugal als bij FC Barcelona Futsal spelen meerdere sterspelers met zaalvoetbalschoenen die je gewoon kunt kopen in onze winkels, zoals de reeksen Eskudo 900 en Ginka 900.

 • Hoe kies ik mijn voetbalschoenen?

  Straatvoetbal (ook geschikt voor zaal)

  Om ook op de meest veeleisende terreinen aan de slag te kunnen, van voetbalpleintje tot straat, ontwikkelden we bij Decathlon de BARRIO voetbalschoenen. We hebben de demping rechtstreeks ingewerkt aan de tip van de zool (geperforeerde EVA-inzet) en RingCushion-technologie aan de hiel: die ring- of kussenvormige insert, die is komen overwaaien uit het hardlopen, beperkt de schokken bij de impact met de grond. Dankzij hun vele slimme en opvallende details staan deze schoen garant voor mooie moves en een heerlijke beleving.

Tot slot: 6 redenen waarom je Kipsta-voetbalschoenen moet uitproberen

Waarom zou je een paar Kipsta-schoenen proberen? Waarom niet, zou een betere vraag zijn. ;-) We geven je 6 voordelen van een paar Kipsta's.

1. Onze voetbalschoenen worden ontwikkeld, getest en goedgekeurd met zowel prof- als amateurvoetballers, met als doel technische producten van een hoogstaande kwaliteit af te leveren. Onze productontwikkelaars zijn één voor één ook fervente voetballiefhebbers. We maken voetbalschoenen specifiek voor vrouwen, mannen of kinderen.

2. Hoogstaande technologieën om je goed te voelen in je schoenen en het spelplezier te vergroten. Een voorbeeld is de KIPSTA 3D AIR MESH-technologie, waardoor je een beter balgevoel ervaart, je voeten beter ademen en je schoenen langer meegaan. De FLEX-H technologie en het DUAL HARDNESS systeem zorgen dat je Kipsta schoenen flexibel zijn in alle richtingen.

3. Bij Kipsta heb je een ruime keuze aan schoenen.
- ronde noppen (comfort) of hoekige noppen (explosiviteit);
- een mix van rubber en ijzeren noppen voor een goed compromis tussen grip, comfort en stabiliteit op natte ondergronden;
- onderhoudsvriendelijke en lichte kunstof modellen of premium lederen voetbalschoenen voor een uitzonderlijk balgevoel;
- ergonomische damesvoetbalschoenen om vaak voorkomende knieblessures te helpen voorkomen;
- coole flashy schoenen of tradtioneel zwarte voetbalschoenen...
Je leest het... Kipsta heeft het allemaal!

4. Kipsta-voetbalschoenen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen voor een langere levensduur. We durven zelfs zeggen dat ze langer meegaan dan de meeste voetbalschoenen op de markt.

5. Al onze schoenen worden nu ontwikkeld in samenwerking met een podoloog gespecialiseerd in (prof)voetbal. De voetbalschoenen voor kinderen zijn specifiek ontworpen naar de ergonomie van een kindervoet. En we hebben zelfs voetbalschoenen voor dames, waar er rekening werd gehouden met de specifieke aandachtspunten van het vrouwenvoetbal (blessurepreventie om er één te noemen).

6. En natuurlijk verkopen we onze schoenen aan betaalbare prijzen om het voetbal voor iedereen toegankelijk te houden, zelfs in deze uitdagende tijden.

Probeer het! En als ze toch niet zo goed aanvoelen, heb je 365 dagen om ze te komen ruilen bij Decathlon!
Wil je toch eerder een paar Adidas voetbalschoenen of misschien Puma? Bij Decathlon vindt iedereen zijn goesting. Ontdek al onze voetbalschoenen op decathlon.be of in jouw dichtsbijzijnde winkel. Telkens aan de beste prijs-kwaliteitverhouding!

Het kiezen van de juiste voetbalschoenen is essentieel voor het verbeteren van prestaties en het voorkomen van blessures. Merken zoals Adidas, Puma en Kipsta bieden een breed scala aan schoenen die zijn afgestemd op verschillende speelstijlen, terreinen en behoeften van spelers. Het is dan ook belangrijk om je tijd te nemen wanneer je schoenen zoekt. Denk aan factoren als pasvorm, comfort, grip en duurzaamheid. Door goed te kiezen, kunnen spelers hun spel echt wel verbeteren en vol vertrouwen het voetbalveld betreden. Ontdek meer dan 400 voetbalschoenen op onze online voetbalshop en test de beste voetbalschoenen in je dichtsbijzijnde Decathlon-winkel.

Dit zal je ook interesseren

de ideale voetbalschoen

Bestaat de perfecte voetbalschoen?

Elke voetbalspeler heeft het zich ongetwijfeld wel al eens afgevraagd: wat is nu eigenlijk de ideale voetbalschoen? Een voetballer kan niet zonder zijn voetbalschoenen. Sla de bal dus niet mis ...

mijn kind helpen om de juiste voetbalschoenen te kiezen

Hoe help ik mijn kind om de juiste voetbalschoenen te kiezen?

Het is voor ouders niet altijd eenvoudig om de juiste voetbalschoenen voor hun kind te kiezen, zeker niet als ze zelf niet tegen een bal trappen! Wij geven je enkele tips om de juiste voetbalschoenen voor je kleine ster te kiezen ...

De 15 beste voetbalschoenen volgens Decathlon

Top 15 beste voetbalschoenen bij Decathlon

Om je wegwijs te maken in ons groot aanbod voetbalschoenen hebben we een klassementje samengesteld met de (volgens ons) 15 beste voetbalschoenen die je kan kopen bij Decathlon kan kopen. Welke schoenen kies jij?

Hoe maak je je voetbalschoenen schoon?

Hoe mijn voetbalschoenen kuisen?

Je voetbalschoenen schoonmaken, er zijn leukere dingen. En toch, je draagt maar beter zorg voor je schoenen als je niet elk jaar een nieuw paar wil nodig hebben.

futsal zaalvoetbal schoenen decathlon kipsta

Hoe kies ik mijn zaalvoetbalschoenen?

Zaalvoetbalschoenen kies je naargelang je speelstijl, wat je niveau ook is: beginner, gevorderde of expert.

Hoe kies ik mijn scheenbeschermers?

Hoe kies ik mijn scheenbeschermers?

Scheenbeschermers zijn niet zo geliefd bij veel voetballers, maar zijn omwille van de veiligheid toch verplicht. Hoe werken scheenbeschermers nu precies?

 KIPSTA, PRODUCTONTWIKKELAAR

Hoe ontwikkelt KIPSTA zijn voetbalproducten?

KIPSTA bedenkt en ontwerpt nu al meer dan 20 jaar producten voor voetballers en voetbalsters van elk niveau. Hier ontdek je hoe KIPSTA zijn voetbalartikelen ontwikkelt.

football_enfant_débute

Wil je kind beginnen voetballen?

Hoe pak je het aan als je kind wilt beginnen voetballen? Voetbalschoenen, sporttassen en ballen, wij geven je enkele tips.