comment_choisir_sac_a_dos_randonnée_balade_trek

Hoe kies je de juiste trekkingrugzak?

Vertrek je op een wandeling van een paar uur, op dagtocht, ga je fasthiken of ga je er voor een paar dagen op uit? We hebben precies de juiste rugzak voor jou! Dit zijn de criteria waarmee je de juiste rugzak kunt kiezen.

EEN RUGZAK KIES JE AAN DE HAND VAN 3 CRITERIA: DE DUUR VAN JE TOCHT, DE HOOGTEMETERS DIE JE WILT DOEN EN HET VOLUME DAT JE NODIG HEBT. 

Voordat je je rugzak kiest moet je jezelf deze vragen stellen:~'Hoe lang wil ik gaan wandelen?'~'Op welk type terrein ga ik dat doen? Is er veel hoogteverschil?'~'Ga ik daarbij het materiaal van anderen moeten dragen (bijvoorbeeld van mijn kinderen)?'~'Ga ik in alle vrijheid rondtrekken, of stop ik in lodges en deel ik mijn trek op in verschillende etappes?'

Eens je een antwoord hebt op die vragen, weet je welk type trektocht of wandeling je gaat maken en kun je je rugzak kiezen. 

Zorg er ongeacht je keuze voor dat je rugzak genoeg opbergmogelijkheid heeft en dat hij past bij hoe jij je zaken organiseert. Sommige mensen hebben graag zakjes in de heupgordel, anderen net niet, enz. Vergewis je er ook van dat hij genoeg afstelmogelijkheden heeft, voor een optimaal comfort. Voor lange tochten is het handig om een rugzak te kiezen met een verstevigde rug, een heupgordel, borstriem, stabilisatiebanden aan de schouders en een in de lengte verstelbaar rugdeel. Zo kun je de rugzak volledig aan je lichaam aanpassen. Kies best ook voor een lichte rugzak, zodat je je rug maximaal kunt sparen.

Belangrijk: Neem de tijd om je rugzak te passen in de winkel. Stop er gerust ook materiaal in, zodat je kunt testen hoe comfortabel hij is. Of test de rugzakken van je vrienden, geladen en op het terrein. Kies een rugzak met een volume dat aangepast is aan je lichaamsbouw of aan wat je gewoon bent. De meeste volwassenen kunnen een gewicht op hun rug dragen dat 25% uitmaakt van hun eigen lichaamsgewicht. Overschrijd deze limiet niet om je rug niet te bezeren.

comment_choisir_sac_randonnvlakte - rugzak_20_liter

Je gaat gedurende een paar uur wandelen op de vlakte of op een terrein met weinig hoogteverschil

Voor deze activiteit heb je genoeg plaats nodig om water, voedsel, een wind-of regenjack tegen regenbuien en een fleece tegen plotse temperatuurschommelingen mee te dragen. 

Hiervoor is een rugzak van 10 tot 30 liter perfect geschikt. Die zijn speciaal ontwikkeld om te gaan trekken, dus je kunt er ook probleemloos je drinkfles of een kleine waterzak in kwijt.

Een lijstje met dingen die je echt niet mag vergeten in je rugzak:~- 1 liter water~- een tussendoortje zoals een granenreep~- een winddicht regenjack, type raincut~- een fleece als je vertrekt bij wispelturig weer

comment_choisir_sac_randonnée_montagne_ventilation

Je gaat graag een dag de bergen in

Hier bevelen we een rugzak van 20 tot 40 liter aan. Ga je trekken met kinderen? Kies dan voor een grotere maat, zodat zij zo weinig mogelijk moeten dragen. Een kind mag niet meer dan 10-15% van zijn lichaamsgewicht dragen. En die limiet bereik je al snel, met wat water, een tussendoortje en wat kledij!

Quechua heeft de rugzakken AIR+ ontwikkeld, die zijn lichter en hebben een geventileerde rug. Ideaal voor dagtochten in alle comfort en vrijheid.

Een lijstje met dingen die je echt niet mag vergeten in je rugzak:~- 2 liter water per persoon~- lunch~- granenrepen~- zonnebril en zonnecrème~- een extra laag kledij, type fleece~- regenkledij~- een wandelkaart~- een fototoestel om je ervaringen vast te leggen~- eventueel wandelstokken

comment_choisir_sac_leger_fast_hiking_randonnée_rapide

Je houdt van fasthiking en lange afstanden voor maximum 1 dag

Voor de fans van fast hiking, of 'snelwandelen', is een lichte rugzak die zo goed mogelijk aansluit op je lichaam onmisbaar. Als je zoveel mogelijk afstand wil afleggen in een zo kort mogelijke tijd, moet ook je materiaal zo licht mogelijk zijn. Neem dus niet meer dan 30 liter mee, anders zal het gewicht je vertragen en ben je 'gewoon' aan het wandelen en niet meer aan het fasthiken.

Een lijstje met dingen die je echt niet mag vergeten in je rugzak:~- 2 liter water per persoon~- Droge snacks (vermijd fruit, dat maakt je rugzak al snel zwaar), granenrepen~- zonnebril en zonnecrème~- een extra laag, type compacte fleece~- ultralichte regenkledij~- een wandelkaart~- een eerstehulptas~- eventueel ultralichte wandelstokken

sac_a_dos_trekking_montagne_bivouac

Is meerdere dagen de bergen in trekken je passie?

Trek je graag voor meerdere dagen de bergen in? Als je volledig vrij wil zijn moet je een tent meenemen, water, voedsel en slaapbenodigdheden. Je gaat dus het best op zoek naar een rugzak van minstens 50 liter. Bij zakken van dit volume is de morfologie van de riemen en gordels aangepast volgens geslacht: de borstriemen belemmeren je boezem niet enz.

Comfort is essentieel als je gedurende meerdere dagen, meerdere uren per dag wil trekken. Eén belangrijk advies: test je rugzak in de winkel, en daarna ook met je volledige uitrusting erin. Zo moet je niet na verschillende uren trekken, merken dat de lading van je rugzak niet goed verdeeld zit.

Een lijstje met dingen die je echt niet mag vergeten in je rugzak:~- een lichte tent~- een matje en een slaapzak~- een kooktoestel~- een hoofdlamp~- gevriesdroogde maaltijden~- waterzuiveringstabletten~- kies voor kledij in merinowol, dan heb je minder last van kwalijke geurtjes

sac_a_dos_backpacking_travel_voyage_forclaz_trekking

Wil je nieuwe regio's of landen verkennen? 

Droom je ervan om met de rugzak nieuwe horizonten te verkennen? Heb je zelfs al aan een sabbatjaar gedacht om je avontuur nog wat te verlengen? Wil je het liefst van al gewoon gaan backpacken? Of je nu vertrekt voor 3 weken, of ronduit op wereldreis, we hebben de zak die bij je past. 

Het gamma Travel van Forclaz werd speciaal ontwikkeld voor rugzakavonturiers die de hele wereld willen zien. Je zult enkele dagen of verschillende weken uit je rugzak moeten leven, en daarom heeft ons ontwikkelingsteam specifieke aandacht besteed aan stevigheid en veiligheid. Je grote rugzak zal vooral dienen voor de transits, denk er dus aan om ook een kleinere, compacte rugzak te voorzien als je lokaal op ontdekking gaat. Het gaat hier natuurlijk om een rugzak van meer dan 50 liter! Zorg er dus zeker voor dat je hem getest hebt voordat je echt op tocht vertrekt!

Een lijstje met dingen die je echt niet mag vergeten in je rugzak:~- een hangslot~- een beschermhoes om je rugzak tijdens de verschillende transporten te beschermen~- zakjes om de inhoud van je zak te verdelen in verschillende compartimenten~- een lichte, compacte, kleinere rugzak~- kies voor kledij in merinowol, die beperkt nare geurtjes~- een handdoek in microvezel ~- een powerbank~- je paspoort!

Wist je dit?

OP AL ONZE RUGZAKKEN IS 10 JAAR GARANTIE

Omdat je rugzak je allertrouwste metgezel is op tocht, doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat hij je nooit in de steek laat!

Tests op slijtvastheid, scheurvastheid, tests op de bestandheid van de kleuren tegen uv-stralen, tegen wassen, tests op waterdichtheid ... Dankzij een hele reeks strenge tests in het laboratorium kunnen wij de duurzaamheid van onze materialen (stoffen, schuimstof, ... ) garanderen.

Wij doen ook tests op de afgewerkte rugzakken om de sterkte van de assemblages te controleren. De gevulde rugzak wordt op een pop gehangen die de bewegingen tijdens stevig doorstappen nabootst, gedurende duizenden cycli.~Zo gaat je rugzak heel lang mee!

sac_a_dos_randonnée_junior_enfant_adolescent

Rugzakken voor kinderen

Wist je dit al? Een kind draagt best niet meer dan 10-15% van zijn eigen lichaamsgewicht (afhankelijk van zijn leeftijd). En die limiet bereik je al snel, met wat water, een tussendoortje en wat kledij! Wandelrugzakken voor kinderen zijn aangepast aan de lichaamsbouw en aan de rug van jonge wandelaars.

Sommige zakken groeien zelfs mee met je kind!