HOE KIES JE EEN FIETSJACK?

.

koersfietsen

De koude dagen komen eraan, en dus kun je maar beter goed voorbereid zijn op regen en sneeuw … Goede fietsuitrusting beschermt je optimaal tegen de koude! Hoe kies je het juiste jack voor je ritten bij koud weer, en op maat van jouw trainingsniveau? Volg onze gids!

WINDJACK

Zoals de naam doet vermoeden, biedt een windjack bescherming tegen de wind! Deze dunne vest biedt lichte bescherming, en is ook waterafstotend zodat je droog blijft in een korte, lichte bui. Wanneer het bijvoorbeeld heel erg koud is, kan een windjack een goede aanvulling vormen op een vest met membraan.

cv

REGENJACK

Kies een volledig waterdichte jas om eropuit te trekken in de regen. Een dergelijke jas zal je beschermen tegen wind en regen tijdens de rit. Regenjasjes zijn echter dun en houden je niet warm. Als je regelmatig traint, kun je kiezen voor een ademend model zodat je uiteindelijk niet natter bent aan de binnenkant van de jas dan aan de buitenkant! Door de samenstelling is het ademend vermogen van een regenjasje vaak gering …

WARM JACK

Een warm fietsjack is dikker dan de voorgaande types, en heeft een membraanlaag die beschermt tegen koude en waterafstotend is. De membranen zijn zelden waterdicht, want dan zouden ze immers niet kunnen ademen … Warme fietsjacks onderscheiden zich door hun warmteniveau en hun vermogen om transpiratie af te voeren. In het assortiment van B'twin worden de jacks van de 7-reeks verkocht met een afneembare kraag die heel aangenaam aanvoelt en de hals beschermt tegen koude. Bij jacks van de 9-reeks wordt die kraag vervangen door een voorstuk met een bivakmuts in één, die werd getest en goedgekeurd door de profrenners van wielerploeg FDJ.fr. De bivakmutscombinatie biedt een perfecte bescherming tegen koude. De renners dragen de bivakmuts zelfs zonder het jack wanneer het niet koud genoeg is.

btwin_veste-velo-comment-choisir-3

De jacks verschillen onderling ook door de positie van de zakken en hun aantal. Hoe hoger de techniciteit van een fietsjack, hoe beter het ademend vermogen zal zijn. De gebruikte materialen leveren betere prestaties en er zijn meer verluchtingszones voorzien. Onze jacks zijn altijd uitgerust met reflecterende stroken voor een betere zichtbaarheid! Ga naar Decathlon.be om jouw favoriete B'twin-fietsjack te kiezen

TIP VOOR DE WINTE

Vergeet niet dat al deze fietsjacks nooit direct op het lichaam worden gedragen. Draag altijd een eerste laag met korte of lange mouwen naargelang van de behoefte aan warmte. Op de fiets kun je beter een laag maar dan minder aanhebben. Je kunt immers altijd je jack openen of een laag uitdoen tijdens de rit, dat is eenvoudiger dan in het tegenovergestelde geval. Door een windstoppertje zonder mouwen te combineren met een warm jack, kun je makkelijk de temperatuur regelen. Zo heb je het warm bij aanvang van de rit, en kun je na de opwarming de windstopper opbergen in een zak.

btwin_veste-velo-comment-choisir-2