gymschoenen

Hoe kies je de juiste schoenen voor je kind?

Activiteiten voor kinderen zijn afhankelijk van de leeftijd, en groeien mee met hun groei en vorderingen.
Het is belangrijk dat kinderen bij de eerste stappen in een gymzaal, op een harde ondergrond, maar ook in het dagelijks leven schoenen dragen die passen bij hun ontwikkelingsfase.

Tussen de leeftijd van 1 en 6 jaar veranderen kindervoeten: tot 3 jaar zijn ze rond en mollig en tussen 3 en 6 jaar worden ze steeds langer, dunner en gevormder.

Daarom hebben de productmanagers, ingenieurs en designers van DECATHLON twee schoenenassortimenten ontwikkeld:
> het assortiment 'I LEARN', voor maat 20 tot 24
> het assortiment 'I MOVE', voor maat 25 tot 28

PEUTER- EN KLEUTERGYM: waarom onze schoenen kopen voor je kind?

Een woordje uitleg van... Romain, productingenieur kinderschoenen

"Bind kindervoeten niet in! Laat ze leven!"

"Kindervoeten hebben andere behoeften dan de onze. Onze schoenen zijn ontwikkeld voor veel flexibiliteit, een voet dicht bij de grond en een bewegingsvrijheid voor de enkel, wat zo veel mogelijk aansluit bij de beweging op blote voeten. Zo kunnen de kinderspieren en -gewrichten zich vrijuit ontwikkelen met grote en natuurlijke bewegingen in alle richtingen.

Die bevordering van de natuurlijke ontwikkeling van de voeten van je kind heeft een directe invloed op het volledige lichaam en verbetert de proprioceptie en psychomotorische ontwikkeling.

We werken samen met deskundigen uit de gezondheidszorg die ons begeleiden bij de keuzes in de ontwikkeling. Onze nieuwe I LEARN 500 en I MOVE 500 schoenen zijn goedgekeurd door een psychomotorisch therapeut die bevestigt dat ze de goede ontwikkeling van kinderen bevorderen."

PEUTER- EN KLEUTERGYM: waarom onze schoenen kopen voor je kind?

Het assortiment I LEARN

Het assortiment I LEARN is speciaal uitgedacht voor kinderen van 1 tot 3 jaar die hun eerste stappen zetten en de wereld om hen heen ontdekken!

Voor een harmonieuze groei in die periode moeten voeten zich zo natuurlijk mogelijk kunnen ontwikkelen en spieren kunnen opbouwen.

De meest natuurlijke wandelbeweging op die leeftijd is op blote voeten. De I LEARN schoenen hebben daarom een heel soepele en flexibele zool die alle bewegingen van de voetjes volgt, maar ook heel dun is, zodat de voeten zo dicht mogelijk bij de grond blijven.

Hoe kies je de juiste schoenen voor peuter- en kleutergym?

Het assortiment I MOVE

Vanaf 3 jaar worden de voeten van je kind, eerder wat rond en mollig, dunner en langer. Daarom hebben de DECATHLON-ontwikkelaars van kinderschoenen schoenen ontwikkeld die daar perfect bij aansluiten. Hoe? Door een schoen te ontwikkelen rond een andere binnenvorm dan het I LEARN-assortiment.

Het model I MOVE zorgt voor ondersteuning van de hiel, voor de intensievere lichamelijke activiteiten van die leeftijd, zoals springen en rennen. Dat alles met behoud van een goede flexibiliteit van de voorvoet.

PEUTER- EN KLEUTERGYM: waarom onze schoenen kopen voor je kind?

Hoe ben je zeker van de juiste maat?

De juiste maat kinderschoenen kiezen is heel belangrijk! De binnenzool van de I Learn en I Move schoenen is zo ontwikkeld dat je heel eenvoudig de juiste maat voor je kind kan vinden. Haal daarvoor de binnenzool uit de schoen, leg ze op de grond en zet de voet van je kind er plat op, met de hiel gelijk aan de achterlijn. Komen de tenen in het gearceerde gebied boven in de zool? Dan is het de juiste maat!
Kindervoeten groeien bijzonder snel tussen de 1 en 3 jaar. Controleer dus regelmatig de maat om blessures te voorkomen en de goede ontwikkeling een handje te helpen.

Ontdek ons peuter- en kleutergymadvies

Hoe kies ik gymschoenen voor mijn kind ?

Hoe kies ik gymschoenen voor mijn kind ?

Wil je je kind voorzien van gymschoenen? Ontdek hoe je de juiste schoenen kan vinden voor zijn of haar gym training of andere sportactiviteiten.

baby gym decathlon

De voordelen van sport voor kinderen

Je oudste voetbalt al 4 jaar, zijn kleine broertje doet aan judo, en de kleinste is net begonnen met peutergym? De weken zitten overvol en je loopt maar van hot naar her... Maar weet je wel wat je hiermee allemaal doet voor je kinderen?

kleutergym

Kleutergym thuis: schommelen om het evenwicht te verbeteren

Kinderen zijn dol op heen en weer schommelen. En dat komt goed uit! Het is goed voor hun evenwichtsgevoel. Hier lees je waarom en ook hoe je het evenwicht van je kind kan verbeteren.

kleutergym

Kleutergym thuis: oefeningen om je kind goed te leren springen

Met 2 voeten tegelijk, op 1 been, voorwaarts, achterwaarts, zijwaarts, met een bal ... kinderen leren springen doe je zo.