HOE KIES JE EEN FIETSSLOT?

.

FIETSSLOT STADSFIETS

Ons team heeft een testprotocol ontwikkeld, samen met een onafhankelijk laboratorium: het CNPP (nationaal centrum voor preventie en bescherming). 

Daarvoor zijn we in de huid gekropen van een dief en hebben we echte diefstaltechnieken gebruikt.

Op basis van de resultaten van de tests uitgevoerd door het CNPP, kennen we aan elk fietsslot een score toe van 0 tot 10. Deze score houdt rekening met de moeilijkheidsgraad en de tijd die nodig was om het slot open te breken.

Score

SCORE TUSSEN 8/10 EN 10/10

Fietssloten met een score tussen 8/10 en 10/10 hebben een STERKveiligheidsniveau: het gaat om fietssloten van het type kettingsloten, beugelsloten, hoogwaardige vouwsloten, framesloten. Ze zijn bedoeld om je fiets veilig vast te maken aan een vast punt.

SCORE TUSSEN 4/10 EN 7/10

Fietssloten met een score tussen 4/10 en 7/10 hebben een GEMIDDELDveiligheidsniveau: het gaat om fietssloten van het type kettingsloten, beugelsloten en vouwsloten. Ze zijn bedoeld om je fiets veilig vast te maken aan een vast punt.

SCORE TUSSEN 1/10 EN 3/10

Fietssloten met een score tussen 1/10 en 3/10 hebben een ZWAKveiligheidsniveau: het gaat om fietssloten van het type kabelsloten, die uitsluitend bedoeld zijn om je uitrusting te beveiligen (helm, zadel, fietstas, ...)

fietslot

GOED OM WETEN: Geen enkel fietsslot is onverwoestbaar. Elk slot verliest het van een slijpschijf. Daarom geven we nooit een score van 10/10.

KIES EEN FIETSSLOT OP BASIS VAN JE BEHOEFTEN

VOUWSLOTEN

Omdat ze compact en handig zijn, kun je ze op verschillende manieren gebruiken. Je kunt snel je fietsframe vastmaken aan een vast punt, zoals een straatlantaarn of een verkeersbord. Wegens de dunne uitvouwbare elementen, is dit fietsslot vooral bedoeld voor korte stops.

 

KETTINGSLOTEN

Dankzij hun soepele en sterke structuur en de verschillende lengtes bieden kettingsloten veel bevestigingsmogelijkheden. Door deze veelzijdigheid kan je vrijwel elk vast punt gebruiken om je fiets vast te maken: een boom, een omheining, een paal, ...Voor meer veiligheid kun je het sluitstuk van je kettingslot naar beneden richten, zonder dat je het op de grond laat rusten. Hou er rekening mee dat je met een langere ketting meerdere fietsen kunt beveiligen. En vergeet niet dat er ook hier verschillende veiligheidsniveaus zijn.Hoe STERKer het veiligheidsniveau, hoe zwaarder het slot zal zijn door de dikte van de schakels en de kwaliteit van het sluitstuk.

 

KABELSLOTEN

Het is niet alleen noodzakelijk om je fiets te beveiligen, het is ook van belang om je uitrusting te beschermen tegen dieven.  Met een flexibele kabel kun je je zadel, helm, fietstas of -mandje vastmaken. Omdat een flexibele kabel licht, compact en handig is, biedt hij voldoende bescherming voor kleine, essentiële fietsaccessoires. Hou er echter rekening mee dat een flexibele kabel niet de beveiliging van de fiets zelf kan garanderen. We raden dus af om dit type slot te gebruiken om je fiets vast te maken. Doe je dat toch, dan loop je een groot risico dat je fiets gestolen wordt. Elk type fietsslot heeft zijn eigen specifieke bedoeling!

 

FRAMESLOTEN

Een frameslot is aan je fiets bevestigd om het achterwiel te blokkeren. Dit systeem maakt het dieven lastig en verhindert om met de fiets weg te rijden. Het is dus ideaal bij korte stops. Voor een maximale beveiliging of bij langere stops raden we aan om je fiets met een ander type fietsslot vast te maken aan een vast punt.

 

BEUGELSLOTEN

Compact en uiterst sterk, de beste bescherming tegen diefstal!Beugelsloten zijn zo stevig dat ze personen met slechte bedoelingen makkelijk ontmoedigen. Weet dat zowel een grote als een mini-beugel hetzelfde veiligheidsniveau kunnen hebben. Dat is omdat een mini-beugel moeilijker bereikbaar is, en het dieven dus moeilijker maakt. Als je slechts één fiets moet beveiligen, volstaat een mini-beugel. Als je meerdere fietsen wilt beveiligen, kies je beter een grote beugel. Vergeet niet dat er verschillende veiligheidsniveaus bestaan naargelang je behoeften.

accessoires vast

Tot slotAlhoewel geen enkel fietsslot onverwoestbaar is, vermindert het de kans op diefstal met 90%. Zegt het voort!