Tennis de table

6 Tips voor een juist gebruik van je tafeltennistafel

Hoe kan ik mijn tafel onderhouden? Hoe moet ik de tafel juist neerzetten? De bladen goed verzekeren... Ontdek onze tips voor een juist gebruik van je tafeltennistafel.

Je tafel goed plaatsen

1. Zet de tafel op een zo vlak mogelijke ondergrond.~2. Als je de bladen hebt uitgevouwen, kan je ze aanpassen met de verstelbare voeten. De twee bladen moeten parallel aan de grond staan, en samen een rechte lijn vormen.~3. Blokkeer de bladen met de veiligheidssystemen zodat de tafel niet meer beweegt.~4. Als je nog meer stabiliteit wilt, kan je de wielen nog blokkeren (wielblokjes, touwtje, gewichtjes, ...).

De tafel goed beveiligen

De tafel FT730 is voorzien van een automatisch beveiligingssysteem. Een "klik" geeft aan dat de bladen goed vergrendeld zijn. Let er voor je de tafel vergrendelt op dat hij op een plaats staat die genoeg ruimte overlaat om te bewegen. Versper je speelgebied niet.

Maak het speelblad schoon

De tafel FT730 is bestemd voor buitengebruik en wordt dus onderworpen aan de elementen. Om de tafel in zijn originele staat te behouden moet je hem daarom af en toe schoonmaken. Pas op! Een blad van een tafeltennistafel is kwetsbaar en mag niet worden schoongemaakt met schurende producten of oplosmiddelen. (Dit zou de verf kunnen verwijderen!).~De oplossing is als volgt:

~Denk eraan dat je voor het schoonmaken het net verwijdert.~1. Maak een sopje met water en wat zeep: doe half water / half zeep in een emmer.~2. Gebruik dit sopje om de tafel met een doekje (of een spons) met cirkelvormige bewegingen schoon te maken~3. Spoel het blad af met helder water en plaats het net terug.

6 tips voor een juist gebruik van je tafeltennistafel

Beschermhoes

Een buitentafel wordt blootgesteld aan de grillen van de natuur. Daarom is het naast regelmatig schoonmaken ook belangrijk om de tafel goed te beschermen als hij opgeborgen staat. Een beschermhoes zal ervoor zorgen dat je tafel langer stand kan bieden tegen regen en onweer, en zal de verf ook beschermen tegen de zon.

Opbergen van de tafel

Een opgevouwen tafel kan gevaarlijk zijn als hij niet op de juiste plaats is opgeborgen. Denk er aan dat je de tafel uit de wind zet, want een opgevouwen tafel kan gemakkelijk wind "vangen", omvallen en zwaar beschadigd raken. Idealiter berg je hem op in een garage of tegen een muur.

Een tafeltennisballetje repareren

Wie heeft er nog nooit op een tafeltennisballetje gestaan? Niemand! Maar hoe repareer je een maar net kapot balletje?~Een eenvoudige tip om je balletje weer rond te maken: Dompel het beschadigde balletje met hulp van een lepel onder in een pan met kokend water. Houd het 30 seconden tot een minuut onder water. En hopla! Je balletje is weer als nieuw! *

~* Als je balletje niet meer rond wordt, wat kan gebeuren, dan wordt het toch tijd voor een nieuw.