Meegroeiende zwemhulp voor kinderen TISWIM blauw met drakenprint

€1500

Ontworpen voor kinderen van 15 tot 30 kg, voor watergewenning tot leren zwemmen.

Dankzij zijn 3 modulaire elementen volgt de Tiswim de groei en evolutie van je kind terwijl het leert zwemmen, van verticale naar horizontale houding. Steeds onder toezicht van volwassenen gebruiken.

Vraag & Antwoord

Kleur:

Cyaanblauw / Fluogroen

PRODUCTVOORDELEN

Bevordert de psychomotoriek

Laat de armen en/of benen vrij, afhankelijk van hoe je de zwemhulp gebruikt.

Veelzijdig

Je kunt de set op 3 manieren gebruiken volgens het niveau van je kind

Drijfhulpmiddel

Gecertificeerd tot 50 N (volledig product) volgens de norm EN 13138-1

Zachtheid

De binnenkant is bekleed met zacht en comfortabel polyester

AFBEELDINGEN

Meegroeiende zwemhulp voor kinderen TISWIM blauw met drakenprint
Meegroeiende zwemhulp voor kinderen TISWIM blauw met drakenprint

TECHNISCHE INFORMATIE

Dankzij watergewenning kunnen jonge kinderen hun psychomotorische vaardigheden ontwikkelen.

De 3 segmenten voor watergewenning van Nabaiji: 'Water ontdekken', 'Leren zwemmen' en 'Onder water leren zwemmen'.
Voor elk segment bieden we je aangepaste producten.
De evolutieve zwemhulp is ideaal voor watergewenning.
Door zijn modulariteit helpt hij je kind in zijn ontdekkingstocht in het water, met een drijfvermogen dat afneemt naarmate je kind beter leert zwemmen. Zo kan het ook de verschillende posities in het water ontdekken.

Waarom een meegroeiende zwemhulp?

Nabaiji heeft de Tiswim ontworpen omdat het vaak moeilijk is een goeie drijfhulp te vinden voor je kind en in te schatten hoe het zal reageren op water en of het al dan niet bang zal zijn. Deze meegroeiset biedt je kind de mogelijkheid om veilig kennis te maken met waterpret, zich te leren verplaatsen in water en te leren zwemmen.

Wat zijn de 3 verschillende gebruikswijzen van de Tiswim?

Stap 1/ In het begin worden alle onderdelen van de Tiswim gebruikt (zwemvleugels + opblaasbaar deel gordel op de buik).
Stap 2/ Bij de eerste verticale verplaatsingen in het water worden alleen de zwemvleugels gebruikt.
Stap 3/ Om de horizontale zwempositie en eerste zwembewegingen te leren, wordt alleen de gordel gebruikt, met het opblaasbaar deel op de rug.

Hoe plaats je de buikgordel?

Plaats het buikdeel op het bovenste deel van de buik, zodat de gordel over het onderste deel van de borstkas zit. Sluit normaal, en blaas dan het buikgedeelte direct op het kind op; zorg ervoor dat je het niet te hard opblaast. Zo zal de gordel perfect aansluiten op het lichaam van je kind.

Waar moet ik de buikgordel plaatsen?

Simpelweg bovenop de buik. Let op dat je de gordel niet op de borst van je kind plaatst, dan zit hij te hoog en blijft hij niet goed zitten. Kies eerder voor een lage positie, zodat het drijvende deel goed tegen de buik zit.

Hoe blaas je de verschillende delen van de Tiswim op?

De verschillende stappen vereisen elk een net andere manier van opblazen.
De zwemvleugeltjes worden altijd zo hard mogelijk opgeblazen. Blaas de tweede luchtkamer idealiter direct op de arm van je kind op.
Het opblazen van de buikgordel moet worden aangepast aan de lichaamsbouw van je kind.
Als het opblaasbaar deel op de rug komt, blaas je het normaal op, niet te hard, voordat je kind de gordel om doet.

Hoe pas ik het buikdeel aan mijn kind aan?

Ieder kind is anders, daarom kan je de buikgordel van de Tiswim opblazen volgens de lichaamsbouw van je kind.
Maak eerst de gordel goed dicht, zonder het buikdeel op te blazen, zodat hij perfect past op de lichaamsbouw van je kind. Blaas dan het buikdeel direct op je kind op.

Waarom schuift de zwemband omhoog tot de kin van mijn kind als ik hem verticaal in het water houd?

Meestal betekent dit dat het buikdeel te hard is opgeblazen of dat de gordel slecht zit.
Zorg ervoor dat de gordel goed rond de bovenkant van de buik van je kind zit, en dat je hem opblaast volgens de lichaamsbouw van je kind.

Waarom draait mijn kind op de rug?

Als je kind naar achteren kantelt, is het volume van het buikdeel niet aangepast aan zijn of haar lichaamsbouw.
Onthoud goed dat om gebruik te kunnen maken van deze zwemhulp, de motoriek en de spieren van je kind voldoende ontwikkeld moeten zijn om zijn of haar evenwicht te houden en zijn of haar hoofd recht te houden.
Als je kind nog altijd naar achteren kantelt, pas dan het buikgedeelte aan zijn of haar lichaamsbouw aan, dan zal het snel zijn/haar evenwicht terugvinden.

Kan mijn kind naar voren kantelen?

Nee, als de zwemhulp goed geplaatst is, kan je kind niet naar voren kantelen.
Onthoud goed dat om gebruik te kunnen maken van deze zwemhulp, de motoriek en de spieren van je kind voldoende ontwikkeld moeten zijn om zijn of haar evenwicht te houden en zijn of haar hoofd recht te houden.
Als de spieren van je kind goed ontwikkeld zijn en hij/zij klein van stuk is, zal het helpen om het buikgedeelte wat aan te passen zodat de gordel ter hoogte van de romp wat meer onder water komt.

Hoe doe ik de gordel om met het opblaasbaar gedeelte op de rug?

Tijdens de derde fase kan je kind de horizontale positie gaan ontdekken, met het opblaasbaar gedeelte op de rug. Blaas hiervoor de gordel goed op (let op dat je hem niet te hard opblaast), doe hem rond het middel van je kind en span normaal aan. Let erop dat je de beschermflapjes onder de riempjes legt voor meer comfort.

Hoe voorkom je dat de zwemhulp gaat irriteren?

Afhankelijk van hoe actief je kind is en hoe lang hij of zij zich in het water bevindt, kunnen zwemhulpen wat gaan irriteren. Om dit te voorkomen, raden we aan om een topje te dragen onder de Tiswim.

Waarom loopt mijn zwemhulp leeg?

Al onze zwemhulpen zijn voorzien van een terugslagventiel. Als je toch opmerkt dat je zwemhulp leegloopt tijdens het gebruik, controleer dan of de dopjes er goed op zitten en of het terugslagventiel niet vervormd is.
Knijp hiervoor een aantal keer stevig in het ventiel voor je de zwemhulp voor het eerst opblaast. Blaas de zwemhulp dan volledig op om de klep weer goed terug op het ventiel te plaatsen.

Kan mijn kind in het water springen met de Tiswim?

Ja, maar opgelet! Als de zwemhulp goed geplaatst is, kan je kind ermee in het water springen zonder dat hij schuurt onder de kin of armen. Maar let op de hoogte, de zwemvleugeltjes zijn een drijfhulpmiddel, laat je kind dus niet van een hoogte springen die hoger komt dan zijn eigen lichaam. Als je kind de volledige Tiswim draagt en zonder problemen in het water springt, kan je het buikgedeelte afnemen, zodat hij of zij meer bewegingsvrijheid krijgt.

Kan mijn kind de Tiswim gebruiken als hij of zij minder dan 15 kg weegt?

Nee, de Tiswim is om veiligheidsredenen enkel geschikt voor kinderen van 15 tot 30 kg. Voor lichtere kinderen zal de zwemhulp te omvangrijk zijn en de evolutie van je kind eerder in de weg staan. Hij/zij zal de controle over zijn/haar bewegingen verliezen en zo naar achteren of naar voren kantelen zonder weer overeind te kunnen komen. Hou dus zeker rekening met het aangeduide gewicht.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Bewaren op een donkere, droge en verluchte plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Gebruiken onder continu toezicht van een volwassene

TESTS

Dit product is in gebruik getest in Hendaye en doorliep een hele reeks tests om te waarborgen dat het perfect geschikt is voor het beoogde gebruik. .

Goedgekeurd door

Deze evolutieve zwemhulp Tiswim van Nabaiji voldoet aan de norm EN 13138-1: drijfhulpmiddelen om te leren zwemmen. Hij biedt een beter drijfvermogen dan in de norm voorgeschreven (50 newton voor het volledige product en 30 newton voor de zwemvleugeltjes, de norm verplicht minstens 25 N)

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Handleiding

Voor meer info, raadpleeg de handleiding De handleiding

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten