Babyzwemmen

Babyzwemmen

Bekijk hier onze selectie aan materiaal voor zwemmen! Nabaiji en andere merken: ontdek hier alle producten! Niet enkel is de aanpasbaarheid van ons baby zwemmateriaal ideaal, het is ook gemakkelijk aan te trekken. Hier kan je zwembaden, zwemluiers, badpakken, badmutsen... vinden.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
UV kledij baby's
Ontdek nu
BEST BEOORDEELD
€500
BEST BEOORDEELD
€1700 −11%
€1500
*Van 4/8/2023 en zolang de voorraad strekt
4.5/5 Op basis van 23666 Beoordelingen in de winkels en online

WANNEER KAN JE GAAN ZWEMMEN MET EEN BABY?


Zodra je kind de leeftijd van 1 jaar heeft bereikt, kan je starten met watergewenning of babyzwemmen. De Hoge Gezondheidsraad raadt zwemmen met baby’s jonger dan 12 maanden af in onze zwembaden door de chloordampen en risico’s op een infectie door actieve slijmvliezen en te jonge longen. Men raadt aan om je baby jonger dan 12 maanden met water te doen gewennen tijdens het badje. Leg een rustgevend muziekje op en geniet samen van het water.


Wanneer je kind ouder is dan 12 maanden kan je starten met watergewenning of babyzwemmen op voorwaarde dat dit gebeurt in erkende en gecontroleerde zwembaden met de correcte hygiënische voorschriften. Sommige zwembaden voorzien speciale momenten voor gezinszwemmen met baby’s en jonge kinderen. Raadpleeg zeker de website van je gemeente hiervoor. Echt zwemmen wordt pas aangeraden vanaf de leeftijd van 4 jaar omdat je kind dan in staat is om zwemtechnieken aan te leren en zich juist in het water voort te bewegen. Hou wel voortdurend toezicht, leer je kind dat hij of zij niet mag rennen rond het zwembad en volg alle veiligheidsvoorschriften. Blijf bij baby’s en peuters altijd zo dichtbij dat je ze kunt aanraken, laat je niet afleiden (smartphone etc) en zorg dat je stabiel staat en altijd de controle hebt. Het is ook belangrijk dat je je kind het verschil leert tussen diep en ondiep water voor hij of zij het water in duikt. Als je kind nog niet zo goed kan zwemmen, kan je zwembandjes en andere drijfhulpjes gebruiken.


Bij DECATHLON kan je zwemkledij voor baby’s en peuters vinden vanaf de leeftijd van 6 maanden tot 4 à 5 jaar alvorens over te gaan naar de zwemkledij voor grotere kinderen.


HOE LANG KAN IK ZWEMMEN MET MIJN BABY?


De eerste paar keren is 15 minuten zeker voldoende. Voor kinderen van een jaar oud is een half uur zwemmen meer dan genoeg. Zorg ervoor dat je kindje het niet koud krijgt en wikkel hem of haar meteen in een warme handdoek als je ziet dat het gaat bibberen.


WAAR KAN JE ZWEMMEN MET EEN BABY OF PEUTER?


Vanaf dat je baby de leeftijd van 1 jaar heeft bereikt, kan je gaan babyzwemmen of deelnemen aan watergewenning activiteiten. Dit kan vaak in het gemeentelijke zwembad, waar speciale momenten worden georganiseerd voor de kleinsten onder ons om met hun mama en papa de deugden van water te leren kennen. Er kunnen ook andere georganiseerde plaatsen zijn waar je met je baby het water in kan, zonder dat er te veel chloor in het water aanwezig is, met de nodige hygiëne en de juiste temperatuur van water.


EN VOOR DE MAMA, WANNEER KAN JE GAAN ZWEMMEN NA DE BEVALLING?


Na de bevalling is het over het algemeen aan te raden om minstens 6 weken te wachten voordat je gaat zwemmen. Dit komt omdat je lichaam tijd nodig heeft om te herstellen na de bevalling en het risico op infecties nog verhoogd is. Ook als je een keizersnede hebt gehad, is het belangrijk om te wachten tot de wond voldoende genezen is voordat je gaat zwemmen. Raadpleeg echter altijd je arts of verloskundige voordat je gaat zwemmen. Als je complicaties hebt gehad tijdens de bevalling of een keizersnede, kan het zijn dat je arts je aanraadt om langer te wachten voordat je gaat zwemmen. Het is belangrijk om de instructies van je arts op te volgen.


Als je eenmaal begint met zwemmen, is het belangrijk om te beginnen met rustig aan te doen en geleidelijk aan op te bouwen. Je lichaam heeft tijd nodig om te wennen aan de activiteit en het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren.


Laat ze kiezen