Waterdichte jas voor heren - ALPINISM LIGHT oranje

€13000

Deze waterdichte jas met uitgepuurd ontwerp is een echt lichtgewicht en beschermt je optimaal bij het bergbeklimmen.

Lichte, waterdichte en ademende jas, ergonomische snit, geschikt voor alpinisme en multipitch klimmen, verstelbare capuchon waar je een helm onder kunt dragen.

Vraag & Antwoord

Kleur:

Oranje / Roestbruin

Maat:

maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Stof waterdicht tot 15.000 mm waterkolom voor wassen

Sterk

Lichte stof (109 g/m²). Het beste compromis tussen stevigheid en lichtheid

Ademend vermogen

RET = 8, 3-laags stof met ademend membraan

Bewegingsvrijheid

Ergonomische snit, voorgevormde ellebogen, verstelbare capuchon

Veelzijdig

Capuchon past over een helm, rits met dubbele runner om bij je gordel te kunnen

AFBEELDINGEN

Waterdichte jas voor heren - ALPINISM LIGHT oranje
Waterdichte jas voor heren - ALPINISM LIGHT oranje
Waterdichte jas voor heren - ALPINISM LIGHT oranje
Waterdichte jas voor heren - ALPINISM LIGHT oranje

TECHNISCHE INFORMATIE

Waterdichtheid van de stof

De mate waarin een stof bestand is tegen waterdruk wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test op basis van ISO-norm 811). Hoe hoger de druk, hoe beter waterdicht de stof. Een stof met een waterdichtheid van 2.000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 2.000 mm water (wat ongeveer overeenstemt met een regenbui van 2 uur). Met een waterdichtheid van meer dan 10.000 mm is de jas Alpinism Light dus extreem waterdicht.

Waterdichtheid van het kledingstuk

De waterdichtheid van de jas werd getest onder een regendouche van 100 liter water/ m² / uur gedurende 3 uur. Deze test simuleert de omstandigheden van een zwaar onweer in de bergen.

Ademend vermogen van de stof

Om te weten of een stof ademend is, wordt de verdampingsweerstand of RET gemeten (test op basis van de ISO-norm 11092). Hoe lager de weerstand, hoe beter de stof de waterdamp doorlaat die wordt geproduceerd door lichaamsactiviteit, en hoe groter het ademend vermogen van de stof.
De indeling is als volgt:
- RET < 9 = zeer goed ademende stof
- 9 < RET < 12 = ademende stof
- RET > 12 = weinig of niet ademende stof
De stof van deze jas heeft een RET van 8

Capuchon

De capuchon is groot genoeg om er een helm onder te dragen. Hij is verstelbaar in de hoogte en diepte zodat je het volume kunt afstemmen op je behoeften. Een halfstijve klep beschermt voorhoofd en ogen. De kraag is hoog zodat de onderkant van je gezicht goed wordt beschermd.

Zakken en ritsen

Buitenkant: 2 grote zakken met een waterdichte rits. De zakken zitten op de borst zodat je er gemakkelijk bij kunt wanneer je een klimgordel draagt.
Binnenkant: 1 ritszak
Hoofdrits met dubbele runner: ook langs onderen te openen zodat je snel bij de zekerlus van je klimgordel kunt. De ritsen zijn gemakkelijk te gebruiken met handschoenen aan.

Onderhoudstips

Wassen op 30 °C. Gebruik vloeibaar wasmiddel maar geen wasverzachter. Sluit alle ritsen en klittenbanden voor je de jas in de wasmachine stopt. Maak opnieuw waterafstotend met een aangepaste behandeling bij elke wasbeurt. In alle Decathlon-winkels vind je een compleet assortiment producten speciaal voor het onderhoud van waterdichte en ademende stoffen. Ideaal om de prestaties van je kleding te optimaliseren gedurende de volledige levensduur.

Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken

De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Vervolgens krijgt het een algemene score van A tot E, zodat je in een vergelijking tussen gelijkaardige artikelen (T-shirts, broeken, rugzakken enz.) de modellen met de beste milieuscore het snelst herkent. Decathlon past deze milieulabeling vrijwillig toe. Voor meer informatie: http://sustainability.decathlon.com/

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Goedgekeurd door

de alpinisten van het SIMOND-team op tal van beklimmingen in de bergen. (bijv.: Glacier du Géant / Chamonix).

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten